Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 2230 visningar

Pensionera Pegasus

1982 • Göteborg
#1
28 juni 2014 - 10:39
Gilla
Har nyligen börjat springa så smått vilket har gått över förväntan, förutom för fötterna som skavs sönder och får blåsor längs med kanten där foten är som bredast och lite upp i fotvalvet. Har kört med skavsårsplåster, tejp och löparstrumpor utan förbättring så funderar på att köpa nya skor då mina gamla Nike Pegasus (tillverkade 2007) kanske är för smala eller nåt. När jag provade ut dom fick jag stå på en spegellåda där säljaren konstaterade att jag hade ett neutralt avtryck.

Är det troligt att nya skor skulle råda bot på mitt problem?

Vilka skor tror du skulle passa mig?
Har sneglat åt nya Pegasus, Flyknit, Lunarglide och Saucony Triumph (mest för att dom var marathon.ses testvinnare).
1973 • Åkersberga
#2
28 juni 2014 kl 13:02
Gilla
Det är alltid bra att ha flera par skor att byta emellan och får fötterna vila lite i andra skor kommer de att läka snabbare och bli tåligare och då har du två par skor som du kan använda.
Provspring gärna skorna på ett löpband i butiken och ta god tid på dig innan du köper nåt så är chansen större att du väljer rätt. Oftast en storlek större än vad man har normalt (undantag med vissa märken).
Ann-Sofie Martinez Riqué
1969 • Anderslöv
#3
28 juni 2014 kl 13:18
Gilla
Pegasus - åtminstone äldre modeller av skon - är väldigt mjuka och "fladdriga" i sulan. Hade själv ett par för några år sedan, och hade liknande problem som du, med skav/tryck/blåsor längs kanten av foten. Nya skor hjälpte!
1989 • Göteborg
#4
28 juni 2014 kl 17:59
Gilla
Jag köpte ett par pegasus från sportamore i veckan. Det kommer en ny variant på dom snart så 30 modellen ligger väldigt bra i pris just nu! Jag är kanonnöjd med mina..
Jörgen Thorsell
1952 • Borlänge
#5
30 juni 2014 kl 21:31
Gilla
Har sprungit många mil med pegasus och gillar mycket, men så kom jag över en lunar glide och det var en ingen dum upptäckt. Gott om plats för mina trasiga tår men tajt över häl och ankel. Den påminner mycket om saliga Skylon, "krämig" dämpning och följsamt mjuk. Sämre grepp i sulan jämfört med Pegasus, som är bra vid lite slirigare underlag.
1982 • Göteborg
#6
30 juni 2014 kl 23:16
Gilla
Tack för alla tipsen. Testade ett gäng skor i helgen, bl.a. Adidas Adios Boost och Nike Flyknit Lunar 2 som kändes helt okej.

Idag blev det istället ett besök på Löp & Sko med spegellåda, löpband, trevlig personal och hela köret. Ett par Saucony Triumph 11 åkte fram som första rekommendation och låg ju redan på önskelistan (kanske inte riktigt så illgröna dock) så det var bara att lyfta ut stora kreditkortet, blunda och tänka på hundvalpar.

Premiärturen blev milen i Skatås som gick helt okej. Fortfarande jobbigt trots nya skor - skumt. Men lik förbannat sitter jag här med nya skavsår! Och gamla!

Känns som jag kunde köpt två par normaldyra skor och en årsförbrukning med tejp för samma pengar. Typ. Men jag kanske bör ge dom lite mer tid?
1973 • Åkersberga
#7
5 juli 2014 kl 17:20
Gilla
Vet inte hur mycket du tränar för jag fick också ofta blåsor och skavsår förut men mina fötter fick så småningom hårdare skin och jag får inga blåsor längre. Det tar dock flera veckor innan man slipper de.
Under tiden gjorde jag som du, bytte mellan olika skor och stoppade i andra innesulor i "problemskorna" för att det inte skall trycka på samma ställe hela tiden.
1982 • Göteborg
#8
6 juli 2014 kl 01:28
Gilla
Jo precis, jag har ju bara sprungit nån månad och verkar helt enkelt vara typen som har dessa problem, vilka kanske försvinner när fötterna härdas. Annars verkar det vara sportslick eller annat smörj som gäller.

Det blev faktiskt ett pass i dom gamla skorna idag vilket funkade helt okej.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#9
6 juli 2014 kl 14:35
Gilla
Jag sprang en hel del pass utan strumpor i skorna förr. Härdade fötterna rätt rejält. Jag använder aldrig strumpor på spinningpassen. Ska man ha strumpor ska man vara noga med passformen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.