Foruminlägg av Erika

< < < 1 2 > > >
#1
19 januari 2015 kl 16:25
Gilla
Hej!

Jag har precis fått denna klocka i födelsedagspresent och är hittills väldigt nöjd. Med min tidigare klocka (en gammal Polar) har jag kunnat ställa in min maxpuls och sen valt att se vilken % jag ligger på. Med denna TomTom kan jag bara se puls i antal slag/minut. Jag hittar inte vart jag kan ändra detta. Någon som vet hur jag ändrar?

/Erika
#2
14 april 2015 kl 12:31
Gilla
Vart hittar man sitt startnummer och grupp inför varvet i år? :)
Jag har letat på "Mina sidor" men hittar inget alls!
#3
19 augusti 2015 kl 08:30
Gilla
Jag springer också min första fjäll(halv)mara på lördag i Bydalen och mitt enda mål är att ta mig i mål (och försöka njuta mellan varven!) Är riktigt förväntansfull :)

Jag funderar på "första hjälpen kittet" i den obligatoriska utrustningen. Vad bör ingå?
#4
25 augusti 2015 kl 12:51
Gilla
Min kille är anmäld till LL30 och skickade in seedning från Gbg-Varvet som han sprang på 1:34. Han hamnade i startgrupp 4. Har mejlat och frågat men inte fått svar. Hans kompis som sprang Varvet på 1:30 hamnade i andra startgruppen. Känns lite orimligt, men är det som några skrev här tidigare att startgrupperna är fulla? Seedningsresultatet skickades in i slutet på maj.

Det lär ju bli trängsel i vilket fall som helst. Men ni kanske vet om 1:34 på halvmara är en plats i fjärde led på LL? :)
#5
26 augusti 2015 kl 08:39
Gilla
Ja då är det ju rimligt med startled 4 när jag läser era tider. Tack ska ni ha!
Ska hälsa pojkvännen att han får nöja sig med fjärde startled och hetsa ikapp med alla andra ;)
Själv ska jag njuta av 15km´s rundan och startled två :D
#6
28 september 2015 kl 19:38
2 Gilla
Jag går också i tankarna att springa min allra första mara nästa år i Helsingborg. Har hittills bara sprungit Lidingö 15km och GöteborgsVarvet, men är sugen på att ha ett långsiktigt mål som känns utmanande (och lite skrämmande!)

Jag har sprungit stafetten i Helsingborg både 2014 och 2015, och stämningen är verkligen helt fantastisk. Är det någon mara jag ska springa så är det ju den. Jag har sprungit tredje sträckan båda åren och den är riktigt härlig, från Fredriksdal, genom arenan och bort mot Pålsjö.

Mitt mål är också bara att ta mig i mål, men det kanske låter annorlunda till sommaren när jag tränat ;)
#7
9 oktober 2015 kl 08:46
Gilla
Oh jäklar vilka långa sträckor Catharina! Det där hade inte min kropp pallat hur mycket huvudet än velat. Vi är ju alla olika :)
Min resa mot hbg-marathon kommer handla mycket om att vänja kroppen vid längre distanser. Jag har alltid varit en som haft mycket lättare för "kort och snabbt". Jag har lätt för explosiva övningar, men när jag kört pass/tävlingar på över två timmar mår jag illa och har till och med spytt och mått som vid den värsta bakfyllan.

Att springa marathon kommer bli min största utmaning hittills, allra mest fysiskt. Men det är ju tur att huvudet VILL i alla fall, annars hade jag inte kommit halvväg ens ;)
#8
12 februari 2016 kl 11:59
Gilla
Hur går det för er som tränar inför Helsingborg Marathon?
Mina egna träningsplaner har hamnat på efterkälken tyvärr. Jag fick en spricka i foten efter en stukning i augusti, som inte upptäcktes förrän i november.. Löpvila hela december och en bit in i januari. Nu är den läkt och jag har precis börjat kunna komma igång med långsamma pass.

Men drömmen om att springa maran lever än :D
#9
23 februari 2016 kl 08:09
Gilla
#12

Det där med att knä inte får gå förbi foten är lite som att man absolut inte fick bada efter att man ätit när man var liten. Det händer alltså ingenting om det händer ;)
(Däremot hamnar knäet ofta rakt ovanför foten/ankeln i ett djupt utfall, men det beror lite på hur man är byggd)

Mina tre, svåra val:

1. Marklyft
2. Någon form av enbensövning (typ utfall bakåt + benlyft, som i "löpstegsposition)
3. Huksittande, som rörlighetsövning
#10
23 februari 2016 kl 09:23
Gilla
Åh just ja!
Då får det bli knäböj istället.
#11
11 mars 2016 kl 18:43
Gilla
1. Vi hade separerade lektioner i åk 2-3 i grundskolan.

2. Vad jag minns, så var det nog för att testa något "annorlunda". Att fler elever, både bland killar och tjejer, skulle våga ta för sig mer och känna mer trygghet.

3. Jag minns det som positivt. Jag umgicks både med killar och tjejer, men minns att jag fick starkare band med de flesta tjejer i klassen genom detta.
#12
28 april 2016 kl 11:48
2 Gilla
Mikael S: Vad jag förstått så diskuteras inte någon elitlöpning/löpning för bättre prestationen utan löpning för bättre hälsa. Det är skillnad!

JR: Jag ifrågasätter också 8h arbetsdag som standard, och vet med mig själv att jag inte skulle klara av det och behålla min hälsa i så bra skick som jag kan nu. Min lösning har varit att ha eget företag kombinerat med extrajobb 2-3 dagar i veckan (och då är det 8+1h arbetsdag).

En av anledningarna till att jag ifrågasätter 8h arbetsdag är de kunder jag får hjälpa som drabbats av utmattningssyndrom/depression. Det är rätt skrämmande att möta 22åringar som mår skit pga för hög arbetsbelastning och för lite återhämtning.

#13
16 augusti 2016 kl 19:32
1 Gilla
Jag har New balance fresh foam Zante som jag är supernöjd med. Dom har 6mm drop. Jag upplever dom som ett väldigt bra mellanting mellan tyngre, dämpade varianter och tunna race-skor. En bra övergångs-sko kanske? :)
#14
7 oktober 2016 kl 16:26
Gilla
Jag har New Balance Zante (både första modellen 1980 och efterföljaren som heter v2) och är supernöjd med båda. Upplever den som en tunn och nätt sko, men ändå väldämpad. I tjejmodellerna ligger dom på 182g (1980) och 204g (v2) och 6mm drop.

Smaken är ju som baken, men kanske värt att kika på? :)
#15
7 april 2017 kl 06:55
Gilla
Funkar jättebra. Riktigt snabb leverans senast jag handlade där! :)
#16
14 juli 2017 kl 09:25
Gilla
Riktigt sugen på detta lopp efter alla positiva kommentarer!
Årets lopp går den 17/9, och på hemsidan står det att man måste hämta ut "startpakke" mellan den 14-16 september. Kan man alltså inte åka dit över dagen och hämta ut nummerlapp innan start?

Från hemsidan: "Alle deltagere i Copenhagen Half Marathon skal afhente deres startpakke på Copenhagen Half Marathon Expoen den 14. – 16. september i Sparta Hallen.

Selve udleveringen af startnumre foregår i det tilstødende telt."

#17
14 juli 2017 kl 11:01
Gilla
Åh förlåt! Det var jag som läste alldeles slarvigt. Menar såklart halvmaran.

Tusen tack för infon i alla fall Magnus. Får mejla och kolla för att vara på den säkra sidan då :)
#18
14 september 2017 kl 16:57
1 Gilla
Om jag varit i dina skor hade jag dubbelkollat med en duktig och engagerad fysioterapeut.

Anledningen till min åsikt är att jag själv haft en instabil höft (orsak okänd, inget som gått sönder men muskler har inte jobbat rätt och andra muskler har fått kompensera och rörelsemönstret blev felaktigt).
Jag hade länge känningar i höft/rygg och strålande smärta ner i ena benet, men körde bara på. Tyckte inte det var så farligt.
Sen fick jag köra rehab i mer än ett år innan jag var helt smärtfri och kände att höften återfått styrka och stabilitet..

Jag fick kontakt med en riktigt bra fysioterapeut som hjälpte till att hitta grundorsaken och hur jag skulle jobba med de "svaga länkarna". Om det skulle vara något allvarligt med din höft så är det ju jättebra att få hjälp, och om det inte är det så är det väl skönt att ha fått grönt ljus? :)
#19
21 september 2017 kl 10:52
Gilla
#4

Jag var överraskad hur smidigt det faktiskt gick i startgruppen, just med tanke på att alla startar samtidigt. Visst fick man kryssa lite mellan löpare de första km av loppet, men det var i princip alltid "luft" mellan löparna. I jämförelse med trängseln på GöteborgsVarvet så tycker inte jag det var något problem alls.

Jag tror inte att folk i allmänhet överskattar sin förmåga. Tex i gruppen 1.45-2.00 skiljer det ju sig väldigt mycket i tempo. En sluttid på 1.45 springer man i 5.00-tempo och på två timmar ligger man i 5.40 ca, det är ju ganska stor skillnad. Nu vet jag ju inte vilken grupp du startade i, men om du springer på 1.45 i den nämnda gruppen så är du ju säkerligen snabbare än majoriteten som valt att starta där.

Men din upplevelse av trängsel är ju din. Inget rätt eller fel. Ibland har man ju otur att hamna bakom folk som gärna springer i bredd eller vinglar osv. Grattis till att du klarade ditt mål :)
#20
28 september 2017 kl 13:50
1 Gilla
Hej Emma!

Jag är ingen expert på överträning, mer än att jag läst väldigt mycket om det och även själv haft mildare symptom på det under förra hösten. Det är ett klurigt tillstånd som nog inte alla gånger har exakta svar om rätt eller fel. Det är väldigt komplext så jag vågar inte uttala mig om hur du ska göra. Men jag lyssnade på en väldigt bra intervju med triathleten Clas Björling i podden "Unika Människor". Dem går ganska djupt in i vad som händer och hur man upplever det som idrottare. Där kanske du kan få några svar på dina egna funderingar och förhoppningsvis känna dig lite mindre förvirrad.

Hoppas att du återhämtar dig bra. Ta hand om dig!
< < < 1 2 > > >