Foruminlägg av Patrik Tegefjord

#1
10 mars 2015 kl 22:19
2 Gilla
Är nybliven användare här på jogg.se (har flyttat hit från er konkurrent Funbeat). Det jag framförallt saknar här är möjligheten att sätta upp personliga mål som man sen får en automatiskt uppföljning på. Till exempel så vill jag kunna sätta upp ett mål på antal km för året och sedan se en mätare på min sida där jag ser hur jag ligger till mot målet (hur långt har jag sprungit och hur långt borde jag ha sprungit vid det här laget). Andra sorters mål som kan vara intressant att få en automatiskt uppföljning emot är antal träningsdagar per år (eller vad man nu väljer för mål).
#2
28 april 2015 kl 22:43
Gilla
Tror att jag har råkat ut för exakt samma sak. Det hände i vänster vad i slutet av februari (är bra i vänster vad nu) och i måndags förra veckan var det helt plötsligt dags för min högra vad. Under en löprunda så kom en stelhet smygande djupt inne i mitten av vaden. En krampliknande känsla som gjorde vaden stelare och stelare. Vilade fem dagar och massage + stretch gjorde att det släppte snabbt. Tyckte att jag var helt bra igen men samma sak idag igen. Lyckades genomföra dagens pass ändå men börjar bli orolig för min första mara i slutet av maj. Träningen har gått bra den här våren så det är extremt frustrerande med problemet med högervaden. Jag ska testa massor med massage och stretch och även ljumskarna som du beskrev Mikael.
Någon som vet vad detta problem kommer av? Har känt mig otroligt stark och haft många bra träningspass när detta helt plötsligt dök upp igen.
#3
13 maj 2015 kl 18:28
Gilla
Stockholm blir första maran för mig. Har haft problem/otur med en krånglande vad och förkylning och halsont som spolierade senaste två veckorna men allt verkar ha löst sig nu. Körde ett lugnt testpass i söndags och igår kunde jag köra på som vanligt på lite långa intervaller. Det blir genrep imorgon och jag hoppas att de 30-32km jag har tänkt springa ger ett positivt svar. Sprang 27 för några veckor sen och det kändes oförskämt bra med endast en hanterbar stelhet i vaderna sista 2-3km.
Ursprungligen så hade jag en förhoppning på att klara 4 timmar men med avbräcket som blivit när jag skulle ha tränat som intensivast, så blir prio ett att ta mig runt och ha kul. Tiden blir något sekundärt så här första gången.
#4
14 maj 2015 kl 13:32
1 Gilla
Nu vet jag vad "väggen" innebär. Har just kört ett genrep (32 km) och efter 28km "small det till". Lärdom 1: Man måste ladda med rejält med energi några timmar innan (det duger inte med en kopp kaffe och ett glas berocca på morgonen). Lärdom 2: Starta inte i för högt tempo - 5-10sek för snabbt per km i början kan kosta dyrt i slutet. Lärdom 3: Man måste dricka betydligt mer än mina 5dl energidryck och ett par energi-gel som jag hade med mig på rundan.
Väldigt nyttiga erfarenheter känner jag inför min första mara!
Riktigt positivt är att knän, vader, vrister och fötter kändes riktigt bra!
Dina tips Oldboy (#58) kommer jag att lyssna på rejält!
#5
15 mars 2016 kl 22:48
5 Gilla
Jag tycker att det skulle vara intressant att kunna registrera sjukdom och skador för att sen kunna jämföra från år till år. Jag skulle gärna vilja kunna se i kalendern om det finns någon form av periodicitet i det hela. Blir jag till exempel alltid sjuk/hängig i december? Får jag alltid problem med mina vader i mars?

Konkret...
Registrera sjukdom:
1. Välj datum (start och slut)
2. Välj på en tregradig skala hur sjuk jag är (det blir givetvis subjektivt men en tolkning skulle t.ex. kunna vara 1=låg på energi/trött/lätt förkyld/hängig. 2=lite feber och halsont. 3=rejält sjuk.)

Registrera skada:
1. Välj datum (start och slut)
2. Välj kroppsdel (vä/hö knä, vad, fot, baksida lår, framsida lår, höft osv...)
3. Välj hur allvarlig skadan är på en tregradig skala (en tolkning skulle kunna vara t.ex. 1=överbelastning/sträckning/lätt ömmande eller motsv. 2=muskelbristning/stukning/lättare smärta. 3=ordentligt skadad så som t.ex. korsband etc).

Skador och sjukdomar skulle sedan kunna ses i viss färg i kalendern eller sett i staplar över ett helt år.
#6
15 april 2016 kl 21:21
1 Gilla
Nej det verkar inte ha fungerat på ett tag. Väldigt frustrerande! Det måste börja funka snart igen! Att sitta och rita en runda för hand när man redan har alla data efter genomförd löprunda vill man ju inte göra!