Foruminlägg av Maria Gropman

#1
5 mars 2015 kl 08:00
Gilla
Jag är väldigt sugen på att skaffa en vagn, främst för cykling men även för löpning och eventuell skidåkning. Den som verkar mest intressant är Chariot Cougar (för två barn). Jag har dock aldrig testat den, eller någon annan liknande vagn, och vill höra lite röster om detta...

Hur länge brukar man använda den? Våra barn är strax 4 och 1 år gamla. Hur länge gillar barnen att sitta däri? Jag känner till maxvikten, men i slutändan handlar det om vad barnen vill!

Vilka nackdelar med just Chariot Cougar finns, om några?

De begagnade som finns på Blocket säljs för nästan nypris. Märkligt, tycker jag... men hur ska jag tänka där? Värt att slå till på en helt ny då eller?

Ja, ös på med kommentarer om Chariot Cougar 2 i synnerhet och cykel/löp/skid-vagnar i allmänhet!
#2
5 mars 2015 kl 20:15
Gilla
Tack för informativa kommentarer!

Ja, jag står och väger mellan begagnat eller nytt (om vi ska slå till)... Men jag får uppfattningen att den är värd sitt pris?

Hur funkar den om endast ett barn sitter i? Blir det sned belastning, som märks nämnvärt? Jag tänker att ettåringen kommer att ha nytta av vagnen längre än fyraåringen...
#3
6 mars 2015 kl 11:52
Gilla
Aha, en utmanare! Tack för tipset, ska genast kolla upp Cheetah!
#4
19 april 2015 kl 14:28
Gilla
Kan någon hygglig typ ge mig några tips på hur jag ska lägga upp träningsveckan?

Jag tänker att jag ska löpträna två ggr/v och styrketräna hemma (30 min) två ggr/v. Hur ska jag placera styrketräningen i förhållande till löpningen? Det är löpningen som är det roligaste, det som lockar mest, men jag behöver så klart bygga upp lite styrka också.

Ska jag ta styrka och löpning på samma dag, eller ska jag sprida ut det på totalt fyra dagar/v? Det kan verka som lite/få pass, men med två små barn sätter jag ribban lågt, och höjer när jag har fått in vanan (istället för att gå ut för hårt).

Få pass med både styrka och löpning, eller flera kortare pass? Hur ska jag tänka?
#5
19 april 2015 kl 19:49
Gilla
Bra tips i länken, JK!

Sigrid, jag tänker framför allt på styrketräning med den egna kroppsvikten, så det är inga tunga vikter vi pratar om.

Just nu lutar det åt att ändå lägga de olika passen på olika dagar. Jag får passa på när jag fortfarande är föräldraledig och kan planera lite friare! Sedan får jag se hur jag pusslar vidare... Det gäller framför allt att få till rutinen!
#6
27 maj 2015 kl 20:06
Gilla
Jag har aldrig använt sådana där "sportlurar" med en krok runt örat, men kommer att behöva skaffa dem snart, antar jag... Just nu springer jag med stora lurar (med band över huvudet) eftersom små lurar med snäckor i öronen bara faller ur. Dessutom tycker jag att de små är obekväma (även när jag står still alltså).

Vilka är de bästa hörlurarna för löpning?
#7
28 maj 2015 kl 20:28
Gilla
Tack, många tips att kolla upp!
#8
30 maj 2015 kl 16:10
Gilla
Ja, ni gick verkligen igång på hörlurssnacket!

Jag har gjort en lista över era tips och kollat priser. Det lutar åt att prova Urbanears Medis, dels för att de verkar populära och dels för priset.

Jag inser att jag för några år sedan hade Koss Porta Pro (eller liknande). Då enbart för nöjes skull, och de var väl helt okej. Men ni som är för dessa, ni menar att de fungerar finfint även ute i löparspåret? De jag hade pajade av någon anledning, men kanske ska jag ge dem ett nytt försök?
#9
24 juni 2015 kl 10:38
Gilla
Ni kunniga löparmänniskor, hjälp mig!

Jag får till två löppass i veckan (därutöver två gympass). Tanken är att jag ska springa Tjejmilen under 60 min. Jag vet att jag måste träna på uthålligheten (har oftast sprungit runt 5 km) och ägnar därför ett av veckopassen till att springa längre och längre (nu senast 8 km).

Frågan är hur jag ska lägga upp veckans andra pass? Jag är sugen på att springa längre även då, men inser samtidigt att jag måste träna snabbhet också om jag ska komma upp i fart.

För att träna snabbhet lutar jag mer åt fartlek än åt intervaller - spelar det någon roll?

Hur disponerar jag alltså dessa två pass på bästa sätt för att orka springa 10 km så fort som möjligt i september?

(En idé är ju att träna snabbhet på löpbandet på gymmet efter något av gympassen... bra eller dåligt?)
#10
24 juni 2015 kl 13:35
Gilla
Tack, Lars! Det låter bra! Tanken är att jag ska förlänga det längre passet i etapper och de sista veckorna innan loppet springa 12 km.