Foruminlägg av Veronica

#1
22 juni 2015 kl 19:13
Gilla
Hej!

Det viktiga är att jobba med sina såkallade "korsettmuskler", dvs musklerna som utgör kärnan i kroppen och som har i uppgifter att hålla dig stark kring bålen (mage och rygg) så att du orkar hålla en bra hållning och minimera risken för skador.
Några basövningar som är perfekta att börja med är faktiskt rena "mamma-mageövningar". Det finns en toppenbra app som heter just "mammamage" som jag varmt kan rekommendera! Där får du hjälp med dom allra viktigaste grundövningarna för att stärka den inre kärnan för att sedan successivt öka på träningen till dom större yttre muskelgrupperna!
Det låter som på din beskrivning när det gäller hållningen att du behöver tippa bak ditt bäcken (tänk att du drar in en svans mellan benen), spänna till magen (dra in naveln mot ryggraden), lägga vikten lite mer på framfoten och sist men inte minst sträva uppåt (bli "lång"). När du blir stark inifrån kommer detta bli lättare än vad det är ifrån början!
Varmt lycka till och kämpa på!! Heja heja!
/ Veronica :)
#2
22 juni 2015 kl 22:04
Gilla
Börja smått!! Försök hitta någon aktivitet som DU tycker är rolig! Träna allsidigt, tex simma en gång i veckan, ta en promenad en gång i veckan, träna ett pass på gymet en gång i veckan. Allsidig träning ger oftast bäst resultat och ju snabbare resultat desto roligare är det ju! ??
Att investera lite nya och fräscha träningskläder kan också ge lite extra motivation!

Lycka till!
#3
22 juni 2015 kl 22:06
Gilla
På vissa gym finns "armcykel". Perfekt träning om du inte kan använda benen! Det finns även stakmaskiner på vissa gym. Även det PERFEKT!

Lycka till!
#4
22 juni 2015 kl 22:11
Gilla
Hej
Det låter som att du behöver se över dina skor och kanske till och med dina fötter.
Det kan vara så att du "suppinerar", dvs att du har något lågt fotvalv vilket gör att belastningen ligger mest på insidan. Då blir du lätt överansträngd och man får ofta ont där du beskriver.

Ortopeden ser över fötter och kan göra speciella inlägg. Även Speciella kliniker gör specialanpassade inlägg.

Lycka till!