Foruminlägg av Anna Fogelberg

#1
18 juni 2015 kl 00:13
10 Gilla
Bild uppladdad av Anna Fogelberg
Okej vilken passande tråd! Jag är helt ny här på forumet (HEJ!) och kom just på mig själv med att sitta i köket (kl 12 på natten efter en springtur i regnet) och silvertejpa fast fruset kött runt knäna för kylning...

Så ja,
"När du kyler knäna med frusen hundmat i brist på annat" blir mitt bidrag..
#2
18 juni 2015 kl 18:43
Gilla
Hej!
Skulle behöva tips på gps-klocka som visar distans och tempo! Hittar mest distans/puls osv när jag letar.. Någon som vet om det finns nån som ligger så nära verkligheten som möjligt och helst inte kostar jättemycket? :)
#3
18 juni 2015 kl 19:50
Gilla
Ja genomsnittstempo lär dom väl visa men skulle vilja ha en som visar aktuellt tempo och är så precis som möjligt. Vill kunna se vad jag håller i intervaller osv, så den behöver vara snabb på det.. hastighetsmätare typ. :) Var lite otydlig kanske..
#4
18 juni 2015 kl 20:24
Gilla
Tack för tipsen! Ska kika in klockorna och det där fotpod! :)

Löpband har jag också haft i tankarna, men det är ju såååå tråkigt.. :p men kanske kan ägna en stund i veckan åt att känna på tempon iaf.
#5
18 juni 2015 kl 23:00
Gilla
Men vad ska jag välja då? :p för att få en hyfsat riktig tid i innevarande km?
Kommer mest behöva detta till passen med längre intervaller, typ tröskelpass så det kanske kan funka?
#6
18 juni 2015 kl 23:03
Gilla
Kan alltså ingenting om sånna här klockor... Har kört enbart med RunKeeper hela löparlivet men det stämmer ju ingenstans och nu vill jag utveckla mig på riktigt, så vill ha lite koll på vad jag gör.. :)
#7
19 juni 2015 kl 01:16
Gilla
Tack för tipsen Michael! Försöker köra lite progressiva intervaller på medeldistanspassen, ibland försöka öka sista kilometrarna om jag springer längre, är dock dålig på att spara energi men jobbar på det.. :)

Varför frågan väcktes just nu är för att jag går på ett för mig ganska hårt träningsschema nästa vecka, där det typ alltid finns ett måltempo, skulle vilja veta att jag faktiskt håller det på nåt vis, men kör nog mycket på uppmätta distanser och klocka om jag inte hittar nåt bättre alternativ..

Dessa veckor kommer jag köra passen med korta intervaller i backe, men tänker absolut ägna mig lite åt löpband senare! :)
#8
19 juni 2015 kl 01:29
Gilla
Åh vad kul! Blev ju jättesugen på att vara med näst år! :)
#9
19 juni 2015 kl 11:05
Gilla
Jag sprang med en kompis igår, vi hade båda RunKeeper på, när vi var klara visade min 6.6km och hans 7.1km.. Snittfarten diffade med nästan 30 sek! Annars visar RunKeeper även aktuellt tempo och efteråt kan man kolla split-tider samt inteevalltempon om man har det inställt. Jag älskar allt med RunKeeper förutom att den säger fel. :)
#10
19 juni 2015 kl 11:52
Gilla
Vet inte vad som gick fel faktiskt, ska vara noga med det du skriver nästa gång och se vad som händer.. Jag brukar iaf ha RunKeeper igång en bra stund innan, stillastående medan jag förbereder allt och har alltid "grönt ljus" innan jag startar, sen vet jag inte hur kompisen gjorde..
#11
19 juni 2015 kl 12:08
Gilla
Ja okej, jag trodde klockorna låg långt före men då väntar jag nog med det.. Känns inte värt om jag ändå inte får åtminstone nästan exakta siffror..

Blir nog att fortsätta med RunKeeper men jämföra mer med uppmätta sträckor nu. :) och låna ett löpband ibland!

Men det här fotpod, jag springer ju väldigt varierat, mycket elljusspår som går upp & ner hela tiden samt försöker variera underlag, då kanske det blir för dålig precision där också?
#12
19 juni 2015 kl 12:52
Gilla
Tack Michael.
Igår hade jag faktiskt telefonen i en väska på ryggen (hade bälte då jag hade min hund med), så det kanske sabbade lite.. Oftast sitter den på över- eller underarmen beroende på om jag vill kunna hålla koll på distans/tempo under tiden jag springer..
Jag har en iPhone 5c, någon som vet hur den är?
Kompisen jag sprang med igår har iPhone 6 och han hade sin på armen..
På nåt vis känns det som hans tempo kändes verkligast (fast det kanske bara var jag som var sjukt tung i låren, haha) men min distans, vilket inte går ihop.. :p
#13
19 juni 2015 kl 14:32
Gilla
Tibor, jag skrev nog snabbare än jag hann tänka.
Det jag är i störst "behov" av är ju faktiskt att se var jag ligger i kortare intervaller ca 100-500m .. Kortare backintervaller stegar jag bara upp och kör så hårt det går! :)
Vid längre intervaller från 1km är det ju enkelt att bara använda sig av en klocka och km-markeringarna i spåret, likaså vid distans (kanske kombinera med RunKeeper) & medeldistans/tröskelpass..

Hade varit kul med en pryl som klarade allt detta... :)
#14
28 juni 2015 kl 21:50
Gilla
Tips på sånna tack!
Springer just nu i Kayano 20 (samt ds trainer 20 vid vissa kvalitetspass) som jag älskar, kommer eventuellt behöva köpa nya nu tyvärr, så vill ha tips på liknande skor jag kan prova (förutom Kayano 21 då).. Har testat Saucony Guide och dom kändes skitkonstiga, all vikt hamnade på insidan av foten.. Även provat Nike structure men där var pronationskilen helt brutal, för mycket helt enkelt.. :p
#15
29 juni 2015 kl 08:06
Gilla
Jag vet! Det lutar helt klart åt Kayano igen.. Tänkte bara att man kan prova nåt mer, om det finns nåt ännu bättre så gör det ju inget :)
#16
29 juni 2015 kl 08:50
Gilla
Kapar min egen tråd och hoppas någon kan svara på följande frågor;

Någon som har koll på när nya Kayanofärgerna släpps? Juli har jag hört men tidigt eller sent i Juli?

Varför har tjejKayanon större drop?? Sjukt irriterande..
#17
29 juni 2015 kl 11:41
Gilla
Tack HF ska kika på dom!
Det var faktiskt bl.a. dom jag funderat lite på! vad var det du gillade mer med dem? :)

Övriga skor jag ev vill titta på är;
Brooks adrenaline gts
Mizuno wave inspire
Någon med erfarenhet? Skillnader mellan Kayano och dessa?
#18
23 juli 2015 kl 22:38
Gilla
Mittimellan? :)
En sko jag gillar som ger liiite mer support och dämpning än din Inov8 är icebug zeal..
Själv har jag precis köpt en Dynafit Feline superlight, kanske kan vara nåt? Har även provat Icebug Anima som tyvärr inte passade min fot men gillade utförandet i övrigt.. :)