Foruminlägg av Carina Blom

< < < 1 2 > > >
#1
9 januari 2016 kl 09:48
Gilla
Har precis köpt en garmin forerunner 225. Funkar kanon vad gäller pulsmätning vilket jag var orolig för men jag har vissa problem med gps:en och tempomätningen. Såg direkt att jag fick för höga snitt tider eftersom jag bara testat den på mina vanliga rundor. Den mäter sträckan på en mil ca 500 meter kortare vid utomhuslöpning och 900 meter kortare vid löpbandsträning. När jag sedan laddar upp aktiviteten i garmin connect ser jag att den helt tappar tempot ibland. Det är liksom tomma "hål" i bilden över tempokurvan, som om jag stod stilla. Uppehållet varar från 30 sekunder till en dryg minut så det är klart att det påverkar mitt tempo, borde inte påverka sträckan dock. När jag sprang på löpband funkade den exakt de tre första km (uppvärmingen) men när jag sedan gjorde tempoökning så började den tappa och dessa hål/uppehåll i kurvan kommer. Slutade med 900 meters skillnad mot löpbandet per mil..Någon som har någon erfarenhet eller tanke vad detta kan vara? Har tidigare haft en Garmin FR 305 som mäter avståndet mer exakt. För övrig väldigt nöjd med klockan och hur enkel den är.
#2
9 januari 2016 kl 15:05
Gilla
Ja ska ringa på måndag. Men dina diagram är "helfyllda" utan några vita tomma partier, om du inte har stannat såklart.
#3
12 januari 2016 kl 16:26
Gilla
Garmin trodde det var fel på GPS:en i just min enhet. Har bestämt att återlämna min (öppet köp kvar på elgiganten) och uppgradera till 235:an som tydligen har bättre GPS...Tack för era kommentarer!
#4
15 januari 2016 kl 21:08
Gilla
Ja deras kundservice var bra. Lämnade tillbaka 225:an och bytte till en 235 som inte lämnar några tomma partier i tempokurvan.
#5
9 november 2016 kl 22:51
Gilla
Har handlat där flera gånger eftersom det ofta är billigare och jag har udda storlek. Snabbt och enkelt, har dock aldrig testat att returnera.
#6
10 november 2016 kl 16:55
Gilla
Letar efter ny mängdträningsko. Har de tio senaste åren sprungit i Asics Kayano och GT, någon peagsus har också slitits ut. Har använt skorna till allt... Blev väldigt missnöjd med 22:an som förmodligen var lite lösare i passformen med den nya meshen och bestämde mig därför att testa lite andra skor.

Valet föll på Kinvara och Peregine för terräng. Stormförtjust från första steget i båda. Inser att man tidigare skulle skaffat en lite snabbare sko. Nu märker jag dock att fötterna blir lite trötta av längre (1,30 och över) pass i kinvaran och litar därför efter ett komplement.

Älskar ju den lätta känslan som dessa skor ger och har därför tittat på Ride 9, Zealot och Breakthru. Spontant känns Zealoten bäst men kommer den ge tillräcklig avlastning på långa pass när även den är ganska platt (4 mm). Fast samtidigt ger den ju mer dämpning och stöd till fotvalet. Dessutom tycker jag inte sulan på Kinvaran är riktigt bra på vintervägar.

Kom med erfarenheter, tips och råd!!
#7
10 november 2016 kl 22:42
Gilla
Tack! Kul att någon höra erfarenheter från båda. Jag är ju ny på saucony. Har gått här och provat hela kvällen beställde hem alla tre det är ju bara ride som går att hitta i vanliga kedjor där jag bor.... Breakthru går bort, den är hård på yttersidan av foten och det kommer jag störa mig på. Riden är ganska smal och även om den töjer sig så vill man ju att de ska kännas relativt perfekt på en gång så det lutar åt Zealot. Du skriver att Kinvaran är mjukare än Zealoten, jag tycker det känns tvärt om, det var en av mina farhågor, att den skulle bli för skumgummi, men det tror du inte är någon risk då? Jag tycker sulan ser ganska annorlunda ut från 1:an till 2:an. Det jag kunde sakna är snörningen från Kinvarna (har 7:an) som drar åt runt mellanfoten på ett fantastiskt sätt. Är rätt såld på den skon faktiskt men behöver definitiv något att byta med. Hur har de varit stilmässigt, tänker på sulan och kanten på meshen? Mina Asics har jag kört ca 180 mil med innan byte så de har ju klarat sig väldigt länge...
#8
11 november 2016 kl 00:11
1 Gilla
Tack! Det blir ett par zealot! Har också hört att Kinvaran inte håller så länge så det blir spännande att se. 150-160 mil i Zealoten låter lovande.

Peagasus var inte min sko alls. Jätteskön på foten, snygg och bra som fritidssko men för mitt tycke väldigt svampig att springa i. Mina har inte gjort så många mil och nu använder jag den mest "casual". Om jag ska förklara känslan så upplever jag den nästan som ett minusdrop, alltså om lutar nästan bakåt om står i dom. Tilläggas bör att jag försökt ändra min löpteknik ganska rejält sedan jag köpte dem och springer idag mer på mellanfoten än jag gjorde då. Vet inte om det påverkat att jag tryckt ner dom. Dottern som ju har det där löpsteget vi alla drömmer om gillar dom jättemycket men tycker ändå att Kinvaran är vassare. Vet inte om du blev så mycket klokare.. Men löpskor är kul - är en riktig nörd....

Det är svårt när man inte bor i en storstad för och trots att Jönköping inte är jätteliten tycker jag det är svårt att hitta skor utanför de stora märkena och modellerna.
#9
12 november 2016 kl 13:51
1 Gilla
Har nu invigt Zealoten! Jätteskön sko.Kommer bli välanvänd! Kan inte förstå varför så få butiker säljer den.

Blev lite trösklar och lite lugnare jogg efter det och fötterna mår kanon 15 km senare. Inte trött i hålfoten som jag blev efter långpass i kinvaran.

Zealot är absolut lik en Kinvara i löpkänsla men mycket mer sko. Den är ombonad och dämpar mer, framförallt om man råkar få i för mycket häl vilket lätt händer mig efter några km. Den kändes nästan både mer dämpad och stadig än kayanon, men utan att kännas tung eller klumpig. Den har dock inte samma lätta känsla som Kinvaran men jag måste ändå säga att studsen gav ett bra känsla av driv i ifrånskjutet.

Tror jag har hittat min lagom mix av skor nu och det är en ganska stor förändring från väldämpad Asics till att byta mellan fler olika mer platta saucony skor! Kommer hålla motivations och lust uppe hela vintern!

#10
21 november 2016 kl 11:41
Gilla
Fick löparknä under träningen till Gbg varvet för några år sedan. Ignorerade tills det inte gick att springa ett steg. Promenerade varje dag, strechade och framförallt, kortade ner steget i ca 1 månad (lite vattenlöpning oxå för flåset). Genomförde varvet utan känningar alls. Har inte haft några problem alls sedan dess men minsta lilla känning, strechtar jag senan under några veckor och minskar belastningen lite. Ta tag i det fort så kommer det gå bra. Maken har småkänningar då och då men tar tag i det direkt och kan i princip springa obehindrat hela året.
#11
21 november 2016 kl 11:50
Gilla
Skulle satsa mycket på löptekninkövningar, korta ner steget och köra korta rundor. Fick tidigare problem med benhinnorna vid gång och för långsamma rundor (då har jag tendens att rulla mer över hela foten och ta längre steg). Tror också mycket på skor utan pronationsstöd och för stor skillnad mellan tå och häl höjd och istället vänja foten och benen vid naturlig belastning successivt, men allt är ju individuellt. Mina problem har försvunnit helt. Kan ju inte säga att det bara beror på bättre skor och löpsteg självklart har tiden och den successivt ökade belastningen stor roll. Lycka till och ha tålamod!!
#12
22 november 2016 kl 11:02
1 Gilla
Kör också den kombinationen från Saucony och Peregrine i skogen. Jag beställde åtta (!) olika från Zalando, däribland Zealot 2 och testade hemma, bara att skicka tillbaka. Zealoten var för mig något större (på ett bra sätt) än Riden. Kinvaran och Zealoten var lika i skon, men Zealoten är mer ombonad och ger lite mer dämping och stabilitet än Kinvaran. Fantastiska skor alla tre. Mycket nöjd!
#13
22 november 2016 kl 16:32
Gilla
Jobbigt, Zealot I rosa som är min favofärg när jag precis köpt ett par turkos - blir till att springa mycket framöver så jag har "rätt" att byta snart...
#14
24 november 2016 kl 16:24
1 Gilla
Har varit ute och vänt, 177 mil hitills. Satsar på att för första gången komma över 200 mil på ett år!
#15
25 november 2016 kl 21:21
Gilla
Vet inte om det blir samma känsla precis men Peregrine 6/ Ice ska väl bygga på samma sko som Kinvaran. Inte samma lätthet och sköna frånskjut men kanske en bit på väg.
#16
1 december 2016 kl 08:03
Gilla
Jag köper alla mina skor på nätet, har en halv storlek för stora fötter för att hitta i vanliga affärer. Och visst ibland får man skicka tillbaka men kollar man storlekstabeller och lite olika forum (typ här) och får lite info om hur modellen är brukar det funka. På köpet får man oftast en billigare sko. Kan du beställa från Sverige är returfrakten inte så dyr och i många fall ingår den. Lite värre från utlandet såklart. Lycka till med både inköp och traillöpning!
#17
1 december 2016 kl 20:26
Gilla
..och en väldigt trevlig sko att springa i. Peregrine alltså.
#18
2 december 2016 kl 08:21
Gilla
På Teamsportia online finns större utbud än i deras butiker. Sen kan man göra returen direkt i lokala butiken om så behövs. Köpte ett par peregine till dottern där i måndags, (cybermonday rean) - 599 kr och ett par Kinvara till maken 699.
https://www.teamsportiaonline.se/trailskor/category/nop_230
#19
9 december 2016 kl 14:53
1 Gilla
Tre pass i veckan låter bra, man kommer väldigt långt på det träningsupplägget. Jag hade oxå kört på två distanspass där jag ökade längden på ett av passen successivt. Den andra distanspasset kan vara lite vad man känner för just för dagen lugnt och skönt eller lite mer tempo. Ett kvalitetspass med lite intervaller eller backar hade jag lagt in som tredje pass. Det kommer ge dig bra hjälp med konditionen när det är dags att öka tempot på dina pass - om det är det du vill. Börja lugnt med några få intervaller och öka varje vecka. Variera kort och snabba intervaller med lite längre och lägg in ett backpass både i lång och kort backe. Testa springa på friidrottsbana om du har möjlighet. Glöm inte värma upp och jogga ner ordentligt bara så du inte skadar dig. Du har en stor fördel av att kunna börja i så god tid. Passa även på att ta en skogsrunda då och då. Är det riktigt tråkigt väder eller riktiga isgator kan det vara kul att köra ett intervallpass på löpbandet på gymet. Den största fördelen med att variera träningen är att det blir så mycket roligare. Om det är möjligt spring gärna på olika ställen och lägg olika långrundor så du har några att variera med. Stort lycka till och njut av se utvecklingen!
#20
9 december 2016 kl 18:15
Gilla
Det fixar du! Satsa på att håll de långa intervallerna på en tid kring eller strax under din måltid!
< < < 1 2 > > >