Foruminlägg av Erika Lundgren

#1
9 november 2013 kl 14:41
Gilla
Som lite kuriosa så är det vanligt i Spanien med gratis öl till alla deltagare efter ett lopp. Ja, ni läste rätt, gratis. Dessutom får man dricka så mycket man vill. Man går bara till baren och ber om mer. Det räcker med att ha nummerlapp på sig. Detta gäller även vid lopp som slutar vid 12-tiden. Dock inte före 12.

Sist jag sprang i centrala Sevilla var det en eldsjäl som peppade oss alla på sista km och målade upp bilder om den fantastiska kalla öl som väntade på oss i mål.

Men det är ju ingen spanjor som hinkar i sig mängder av gratisölen efter loppet, en öl och sedan går man hem. Jag brukar fatkiskt önska att de hade kaffe istället när kl bara är 12...

Sedan finns ju den här klubben också http://www.beerrunners.es/.

Själv springer jag dock bättre när jag tar ölen efter loppet och inte före.
#2
7 mars 2014 kl 06:51
3 Gilla
Hade du tänkt på samma sätt om hon var vit, eller är det bara svarta nyinvandrade du känner dig hotad av ?

Det är väl enkelt, har man svenskt pass så är man svensk. Sån är lagen, och några andra regler kan man inte ha för idrott, det skulle vara olagligt.

Frågan är varför det över huvud taget är viktigt att fundera på det. Det är väl helt fantastiskt att hon vill springa för oss, och att hon över huvudtaget fått chansen. Kan vi inte bara vara glada för henne.
#3
16 mars 2014 kl 12:18
Gilla
Hur gör man för att sluta följa en tråd, någon som vet?
#4
18 mars 2014 kl 10:45
Gilla
Tack för tipsen. Skönt att veta.
#5
20 mars 2014 kl 08:23
Gilla
För att svara på din ursprungliga fråga, självklart innebär det ett enormt lyft för kroppen rent träningsmässigt om du slutar. Bättre syreupptag, bättre lungkapacitet. Förmodligen då bättre tider som ett resultat.

Eftersom du är så pass ung kanske du inte märkt de verkliga träningsnackdelarna med rökning än... De kommer smygande. Märks inte så mycket i början, men om du slutar kommer du märka det du inte märkt förut. Och om du inte slutar, kommer du istället börja prestera sämre så småningom.

Ja har tränat hela mitt liv. Började röka när jag var 16, slutade när jag var 30 och märkte skillnad efter bara några veckor.

#6
5 februari 2015 kl 10:29
Gilla
Hej!
Nu blev jag nyfiken själv på loppet, och kollade upp det. Madrid är ju känd för sina backar (fast det är ärligt talat aldrig särskilt långa tycker jag). Men just den här verkar vara ok. Hittade en höjdkarta för förra årets bana här: http://www.damedeporte.com/evento-norol/asics-medio-maraton-villa-de-madrid-2014/27485

Skrolla ned till botten så ser du både karta och höjdkurva. Året lopp verkar gå i samma sträckning ungefär. De har inte hunnit lägga upp själva höjdkartan än, men gör det säker snart. Årets lopp står det om på samma sida här: http://www.damedeporte.com/evento-norol/xv-asics-medio-maraton-villa-de-madrid/35679
#7
5 februari 2015 kl 18:39
Gilla
OK, ja alltså så brukar det vara här i Spanien (bor i Sevilla och har sprungit några lopp här). Tänk på att första länken med höjdangivelser alltså är förra årets lopp. Nästa år springer jag säkert den här. I år får jag besök just det datumet. Lycka till!
#8
20 februari 2015 kl 11:49
Gilla
Kan inte heller ladda upp pass. Kan däremot ladda upp dem på Endomondo och därifrån exportera till TCX men då lade den till 10 meter och hela 2 minuter!!! Av irriterande okänd anledning.
#9
23 april 2018 kl 12:51
1 Gilla
Jag funderar på att springa i Valencia, den 2 december. Kors och tvärs genom stan. Mycket platt, många deltagare, tycker jag är bra så man slipper springa i en allt för gles eftertrupp (eller helt ensam). Bra video över banan här https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/marathon/presentation/
#10
25 april 2018 kl 11:53
1 Gilla
Låter härligt med Valencia! Nu jar jag bestämt mig, anmäler mig omedelbart.... Tror dock inte det blir något bad för mig, är bortskämd med varmt badvatten som boende i Sevilla.
#11
25 oktober 2019 kl 12:39
Gilla
Men du tränar 2-3 ggr i veckan OCH försöker klämma in ett gympass på lunchen. Alltså tränar du totalt 4-5 gånger i veckan. Det är väl redan mycket. För mig är det tvärtom fast samma, jag har två barn, jobbar heltid. Jag älskar att springa. Men är inte så förtjust i gym, så därför så springer jag 2-4 gånger i veckan och försöker att gå på gym en gång veckan för att jag vet att det är ett bra kompement, men det blir mest en gång i månaden. För jag hinner inte om jag ska springa så mycket, så jag skippar hellre gymmet. Om du har kul på Crossfit så är väl det bra... tycker det låter som att du får mycket mer varierad och värdefull träning än jag egentligen.