Foruminlägg av Daniel Blecher

#1
9 augusti 2008 kl 21:37
Gilla
Är det någon mer än jag som känner av det i halsen?!?! Ibland när det blir "lite tungt" känns det som om halsen är för liten och jag inte får ner tillräckligt med luft i lungorna...
#2
12 augusti 2008 kl 09:06
Gilla
Ahaa! Då var det kanske inte så jätteonormalt att jag hade 170 i snitt på 8:an i går då...
#3
12 augusti 2008 kl 11:37
Gilla
Hmmm Det var ju bra! Men om man tittar på tex den här tabellen: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Exercise_zones.png

Så säger den att det är en puls som är jättehög och att jag egentligen bör ligga på omkring 133 i puls för att förbränna mest?
#4
12 augusti 2008 kl 15:21
Gilla
aha - trodde inte att maxpulsen kunde skilja sig så mycket från person till person. Då kanske man gör bäst i att försöka mäta upp sin egen maxpuls och utgå därifrån. Det finns ju lite beskrivningar på hur man gör det i spåret, blir det bra om man följer dom instruktionerna eller finns det bättre alternativ?

Sen är väl fråga hur stor skillnad det är om man ligger på 70 - 75 % av max puls kontra högre? För det är väl inte skadligt att springa med hög puls?
Har hört att fettförbränningen påverkas, men hur mycket? (Ett av målen med träningen för mig är att försöka bränna bort lite, ett annat att få bättre kondis)
#5
14 augusti 2008 kl 15:23
Gilla
Har också precis orkat dra mig igenom milen, första gången blev det lite för långt till och med. omkring 12 km. Men senast (andra gången) klarade jag det på 61 min i alla fall och också som mål att komma strax under 60 min på midnattsloppet.
#6
18 augusti 2008 kl 14:30
Gilla
Första gången jag springer ett lopp över huvudtaget! Hade vart 100% omöjligt för mig att ens tänka på för ett halvår sedan. Blev medlurad av några kamrater ut i spåret strax innan nyår och tyckte det var as-jobbigt. Men nästa vecka gav man sig fan på det igen och veckan efter det och så fortsatte det.
Nu är det inte riktigt lika tungt längre och helt plötsligt så står man där och är anmäld till att springa ett lopp... Känns surrealistiskt.
Men spännande ska det blir i alla fall, någon som har några konkreta tips??
#7
26 augusti 2008 kl 12:56
Gilla
Fantastiskt roligt! Första gången jag springer något (i princip inte rört mig sedan gymnasiet, började jogga i våras) och jäklar vad skoj det var! underbar stämning och skönt med peppande publik utmed slingan. Startade ganska långt bak i startgrupp 4:a och det enda som jag har att klaga på är att det var väldigt trångt i början - var tvungen att gå i princip hela vägen fram till första vänstersvängen.
En sak som dom gärna kan tänka på till nästa gång - dom kunde dragit lite förhållningsregler för alla innan start. typ håll till höger när du springer, kör om till vänster och lite sånt.

Definitivt att jag ställer upp nästa år!

Någon som vet om det finns något liknande lopp på vårkanten med? (i göteborg med omnejd)