Foruminlägg av Fyratempo

#1
9 augusti 2021 kl 07:32
Gilla
Hej! Long time lurker...
Smärta "utsida knä" efter trauma som är ihållig.
Bakgrund: Sprang relativt snabbt och snubblade. Det gjorde att jag landade med ena benet helt utsträckt lite "snett" och slog igenom typ. Oerhörd smärta där jag låg i myllan och skrek... Efter två minuter fortsatte jag springa (men lite lugnare) då smärtan hade försvunnit.
Vilar totalt flera veckor efter detta pga smärta, men efter ungefär en månad blir det "aldrig bättre" och jag söker hjälp hos ett företag som hjälper många idrottare.
"Du har klappat igenom yttre menisken, troligen" var svaret. Gick från kanske 40k i veckan till 0k pga ordination...

Ja men sen då? Fick ju en massa "stärkande övningar" men själva smärtan i menisken är ju konsekvent. Den gör inte jätteont men känns särskilt när knäet vrider sig.

Som jag har förstått det så läker nästan aldrig en menisk ihop, men hur hjälper det mig att köra knärehab då liksom? Det stärker ju musklerna runt om så att säga, men jag känner ju fortfarande efter 1,5 månad av själva "skadan" på samma vis som för 3 veckor sedan.

Jag är ganska less och besviken då detta gör att jag missar HKT enligt naprapaten/fysioterapeutens ordination.

Om det inte blir bättre, kommer det kunna bli värre? Hur länge ska man vila om det inte verkar göra skillnad? Ska väl tilläggas att jag var svullen men sprang på som vanligt med bravur, för att jag inte ens fattade att jag var svullen.
#2
9 augusti 2021 kl 14:02
Gilla
Tack för svar, Patrik.
Jag har inte haft någon tendens till låsning av knäet alls faktiskt, vilket kanske är bra? Cyklar endel men måste väl försöka kränga startplatsen till höga kusten innan man försöker sig på något dumt...

Jag vill ju gärna slippa artros i knäet i tidigare skede än senast möjliga, därför känns en operation lite sådär? "Oskuret är bäst".