Foruminlägg av Åse Sjöholm

#1
20 mars 2012 kl 10:57
Gilla
Vättigt upplägg?
Behöver några träningstips!
Tränar 3-4 ggr i veckan, spinnar och löptränar. Jag har pulsmätare till hjälp. Mitt mål är att springa milen under en timme.
En vanlig runda jag springer är ca 6,5 km lång. Jag orkar springa hela runda men ligger då på medelpuls på ca 176 puls/min (maxpuls på ca 202) vilket inte särskilt behagligt och jag tror inte jag skulle orka hålla i 1 timme.
Jag har nu börjat med lite intervallträning. Halva sträckan körde jag max i en minut och vilade en (ca 20 min) Den andra halvan gick jag efter pulsen, sprang tills den var 176 vilade till den var nere i 165 osv (ca 20 min). Låter detta vättigt? Vilken medelpuls bör man ligga på i ett lopp på 1 mil?
Tacksam för tips!
#2
13 april 2016 kl 20:39
Gilla
Hej,
Behöver råd om hur jag ska göra!

I slutet av mars köpte jag nya löparskor av märket "Saucony Triumph ISO 2". Jag har kommit igång med löpningen efter en knäskada då jag tog bort korsbandet i knät (operation för drygt ett år sedan).
Nu i helgen var det första längre rundan (ca 1 mil) med de nya skorna. Efter rundan fick jag ont på utsidan av knät vilket kändes okej efter helgen. Jag gav mig på måndagen ut på en kortare runda men fick efter 20 minuter ont i knät igen.
Jag funderar nu på stor del de nya skorna spelar in på mitt knäbesvär. Jag har möjlighet att fram till slutet av april byta dem, hur skulle ni gjort?