Foruminlägg av Tobias Eriksson

#1
13 oktober 2010 kl 22:12
Gilla
Ja
Absolut (kolla marathon.se Där visar han 7 olika övningar)
2ggr / vecka
#2
27 mars 2011 kl 23:08
Gilla
Hej!

Har en fundering och tar gärna emot info i frågan.

Jag har upptäckt att jag ganska tidigt i olika lopp (midnattsloppet och halvmaror) får en puls-topp innan första kilometern, detta utan att jag springer för "fort" utan börjar i ett bra men ej för hetsigt tempo. Upptäckte oxå att jag under mina träningspass får en puls-topp tidigt, innan första km. Sedan verkar det som att pulsen lägger sig på en mer "rimlig" nivå och jag kan senare under passet springa betydligt snabbare utan att lika snabbt komma upp i samma puls.

Min fråga:
Ska jag innan ett lopp "bara" värma upp lite lätt och mjuka upp kroppen eller ska jag försöka att "tempospringa" fortare för att förhoppningsvis slippa puls-toppen sen i loppet och på så sätt kunna tugga på i ett högre tempo?

Hoppas min fundering är begriplig, och puls-toppen som jag nämner är inte min maxpuls, men för hög i relation till tempot.

Hälsar
Tobias
#3
31 mars 2011 kl 20:38
Gilla
Ska testa med lite ruscher innan nästa pass.
#4
9 juli 2011 kl 22:11
Gilla
Hej!
Välj:

Inställningar - Allmänt - Enheter -
Kolla så att det står "metrisk" på sträcka istället för Brittiska.

Lycka Till!

/Tobias
#5
21 mars 2012 kl 21:35
Gilla
Hej! Kan varmt rekommendera två par skor. Jag använder Nike Lunaracer för träning, längre pass. Den är lätt och har bra dämpning och hjälper till för att få ett aktivt steg.
För snabbare kortare pass och tävling så använder jag Asics Piranha, ännu lättare och den skon uppmanar till ännu mer aktivt steg då den ger snabbare och mer distinkt respons. (mindre dämpning och lite styvare i sin uppbyggnad).
#6
14 februari 2014 kl 19:40
1 Gilla
Har kommit till fram till ungefär detsamma. Tränar och tävlar i Asics piranha(120 gram och 4mm drop, tror jag), och har inte längre några större problem med vader, höfter m.m.
Enligt mina egna erfarenheter så påverkar uppbyggda skor med mycket drop driv, spänst och teknik negativt. Man springer helt enkelt långsammare och sämre och belastar dessutom vader, knän och leder mer.