Foruminlägg av Jonas Erlandsson

#1
19 juni 2009 kl 23:36
Gilla
Hej alla joggare,
Jag och min bror fick den härliga idén att vi skulle springa Lidingöloppet i höst. För 10-12 år sedan var jag väldigt vältränad efter orientering och skidåkning i många år men senaste åren har jag knappt rört mig alls.

Mitt mål är helt enkelt att ta mig i mål. Jag vet att många tycker att man ska träna en längre period och flera år för att göra bra tider men målet är som sagt var att ta mig runt =)

Behöver lite tips om hur jag ska lägga upp träningen för att kunna fullfölja loppet. Hittills har jag bara sprungit kortare sträckor för att försöka få fart på kroppen och vänja mig vid att springa igen. Ska jag variera väldigt långa pass med intervaller eller behövs de riktigt långa passen inte? Alla tips och tricks är såklart välkomna.
#2
21 juni 2009 kl 23:09
Gilla
Tack för svaren!

Lite rädd att skada mig så här i början när jag inte sprungit på länge så har hållit farten låg. Har inget direkt problem med konditionen känns det som, mer benen som inte riktigt orkar med. Senaste två passen har jag sprungit 8.4 km, och orkar runt i varje fall =)

Ska kolla in Runners World och även Marathon.se och se vad som står där, kanske ökar längden för fort när jag inte har sprungit på så många år men känns ganska bra så får se hur det går.