Foruminlägg av Daniel Höglund

#1
16 juni 2009 kl 09:42
Gilla
Polar RS 200 röd med en GPS G1 säljes. Använd ca 10 ggr och i nyskick.
Nypris: 2295

Mittpris 1400.

Mvh Danne
daniel_hoglund@hotmail.com
#2
15 april 2010 kl 19:09
Gilla
Tjena,

Har lidit av löparknä sedan november förra året. Stretchat, vilat, fått kortison och ätit medicin mot inflammationen sedan dess utan att få bukt med problemet. Har gradvis ökat från att inte kunna gå till att nu kunna springa 7-8 km. Inflammationen försvinner inte så jag kontaktade läkare som via MR konstaterade Löparknä. Då jag har ett jobb som ställer stora krav på min fysik bestämde jag mig för att operera knät. Är det någon som kan svara mig på hur rehaben ser ut och hur lång tid det tar innan man kan börja träna igen? Vilka alternativa träningsformer använder ni för att bibehålla konditionen under rehabtiden?


Tacksam för svar

Mvh Danne
#3
27 april 2015 kl 22:36
Gilla
Ska springa Stockholm Marathon om några veckor. Det är mitt första Marathon och således hamnade jag längst bak i startleden(H).

Har tränat mycket (crossfit, löpning, innebandy, rinkbandy) i många år och satte därför min måltid på Maran till 3:30. Gör milen idag strax under 42 och en halvmara på 1:31. Finns tid att kapa på bägge dessa distanser så jag tycker tiden på Maran är tuff men rimlig. Har inte slarvat med lånpassen heller...

Nu till frågan jag hoppas ni mer erfarna Marathonrävar kan svara på.... Påverkar mitt sena startled mina förutsättningar såpass mycket att mitt mål inte är rimligt att nå?

#4
28 april 2015 kl 09:35
Gilla
Tack för era svar. Det är tyvärr inget lopp så jag har inte någon dokumentation. Mätte upp innan och sprang med gpsklocka. Om det går kan jag mailan in data från min klocka. Vet ni vart man mailar då? I annat fall går det ett lopp till helgen så där kan jag ju få dokumentation. Önskvärt vore dock att maila då jag är rätt nertränad/sliten i kroppen. Vill ju inte dra på mig nån skada såhär nära målet....

#5
29 april 2015 kl 08:41
Gilla
Jag mailade på adressen ovan med skärmdumpar från några av mina pass. Väntar på svar. Det ska säkert lösa sig. Att starta i ett startled långt bak skulle kanske funka om man springer och letar luckor men det viktigaste jag känner är att få vägledning av 3:30 farthållaren hur jag ligger till. Med det startled jag har nu så startar ju farthållaren kl 12 och jag 12:10. Även om loppet är långt är det inte görligt att springa in dessa minst tio min utan att bränns mig fullständigt. Det går ju självklart att springa utan farthållarna också men som nybörjare i marathonsammanhan kan det nog vara stor hjälp...
#6
23 maj 2015 kl 20:42
Gilla
Bara en vecka kvar och nu snurra hjärnan rejält angående taktik inför loppet. Är min första Mara och siktar på 3:30. Jag vet att de flesta förespråkar att man bara ska ta sig igenom och njuta av första maran men så funkar inte jag. Har legat på 5:03-5-10 på alla mina långpass. Har en tröskelfart på 4:18-4:22 (beror på dagsform) när jag kör 1-2 mil. Min tanke är att ligga på 4:50-4:55 första tre och sen bara bita ihop. Är det för offensivt eller ligger jag rätt? Hur tänker ni angående taktik under loppet?
#7
23 maj 2015 kl 23:00
Gilla
Räknar med att tappa lite sista milen det är därför jag tänkte lägga mig på en lite snabbare tid från början. Frågan är bara om det räcker...
#8
24 maj 2015 kl 21:56
Gilla
Tack för allt engagemang. Snurrar fortfarande endel men har i alla fall bestämt mig för att inte gå fortare än 4:50 tempo. Ska bli grymt skönt när starten väl går och det bara är att springa... :)
#9
31 maj 2015 kl 17:40
Gilla
Lite återkoppling efter årets Marathon.

Jag sprang in i mål på 3:31:21 och klarade således inte den målsättning jag hade med tävlingen.

Innan loppet bestämde jag mig för att ligga på 4:50-4:54 tempo. Starten gick bra och jag hamnade rätt snabbt tillsammans med farthållarna för 3:30. Allt kändes bra och jag hittade en bra och jämn lunk. Passerade halvmaran på 1:42 Kändes otroligt lätt både i kropp och andning. Hade en lite svacka vid 25 då jag fick lite magknip. Hämtade mig snabbt och vid 30 kände jag mig fortfarande otroligt stark. Andningen var knappt påverkad och benen var pigga.

Efter slussenpassagen och lilla backen upp på Norrmälarstrand hände det som ändrade allt. Som en blixt från klar himmel fick jag kramp i vaden. Kände mig stark så jag blev mäkta förvånad. Stannade och stretchade för att kunna fortsätta. Fick stanna och stretcha igen strax innan Västerbron. Färden upp för Västerbron blev sedan en plåga. Fick stanna fem ggr under västebronspassagen. Försökte jogga så gott det gick. Lyckades hitta ett sätt där jag landade stumt på plat fot som funkade att jogga i. Så fort jag tryckteifrån fick jag kramp. På torsgatan fick jag upp skaplig fart igen under kanske en km men sen kom krampen tillbaka.

Fram till 38-39 km kände jag inte att flåset eller energin tagit slut men här började det göra ont. Kämpade mig på stapplande steg i mål.
Väl i mål krampade allt från vader till ryggmuskler och jag var rejält nerkyld. Frös som en hund.

Där och då var jag nöjd över att ha tagit mig i mål

Idag är jag inte alls lika nöjd. Fartmässigt tyckte jag att det kändes bra och jag vill inte springa långsammare. Däremot tror jag såhär i efterhand att jag borde druckit mer under loppet. Min egen helt ovetenskapliga analys är att jag fick vätsebrist och att jag blev nerkyld mot slutet av loppet och det var därför kramperna började komma. När de väl är där blir det som en ond spiral med dåligt löpsteg och att man spänner sig för mycket.

Blev i alla fall på intet sätt avskräckt av händelsen och är mer sugen än någonsin på revanch....
#10
15 juni 2015 kl 10:51
Gilla
Jag har exakt samma problem. Har haft det från och till i många år och härleder det till hur jag knutit mina skor. Brukar ge sig med tiden. Efter Sholm marathon i år fick jag stora problem i båda fötterna. Högern har gått tillbaka helt, men vänstern krånglar fortfarande. Fick nästan avbryta dagens pass pga kraftig smärta. Fått tid till läkare om två veckor för att säkerställa att det inte är något annat fel än en inflammation.
#11
17 december 2015 kl 23:02
Gilla
Jag har två små som ofta är med mig ut. Har en Thule Chariot Cheetah 2. Dom sitter väldigt bra i den och verkar trivas som handen i handsken. Rullar väldigt lätt vilket inte är någon nackdel. Rekommenderas starkt.
#12
4 januari 2016 kl 22:03
Gilla
Jag har sedan den kom kört 910. Fått två st utbytta av Garmin. Den första blev det en massa olika fel på tillslut. Bl.a. tempo. Den andra började krångla efter ett år och blev sämre och sämre hela tiden. Det var framförallt satelitmottagningen som knasade. hastigheten visade helt galet och kom minsta lilla träd ivägen fö himlen så blev det helt orimliga tider som visades. Efter flera försök att återställa den och installera mjukvara fick jag ännu en ny av Garmin. Kontaktade deras support som hjälpte mig.... Tråkigt att den ska krångla då jag i övrigt gillar den...
#13
4 januari 2016 kl 22:14
Gilla
Det ser ut så i funbeat och Garmins connect också. Får kolla intervallerna separat.

när det gäller att se tempo är det en inställningsfråga. Är enkelt att göra i klockan
#14
5 januari 2016 kl 23:14
Gilla
Den sista har funkat som den ska. Men det gjorde å andra sidan de andra också... Det lär visa sig
#15
22 februari 2016 kl 13:26
Gilla
Efter att ha sprungit bra och ligga bra i fas inför Stockholm marathon så åkte på en rejäl bristning i vaden för fem veckor sedan. Troligtvis gubbvad. Gjorde ett försök att springa efter tio dagar men då gick det inte. Vilade helt en vecka och började sedan med rehab i en vecka. Blev nästan 4 v utan löpning. Förra veckan sprang jag fyra pass Började med två 6 km och sedan två 8 km i lugnt tempo. Hälften ute och hälften löpband. kändes bra även om man är nervös att dra upp den igen. Följde Szalkais 3:15 program innan skadan men nu kanske det blir tufft att hoppa in i det igen...

Hur rampar man upp träningen efter en sån skada om man har sikte på Stockholm?

#16
22 februari 2016 kl 14:35
Gilla
Ok, tack för svaret. Om man utgår från 2-3 km. Hur mycket ökar du per vecka? Är lite ivrig att komma igång igen...
#17
22 februari 2016 kl 23:08
Gilla
Ok, tack för tipsen. Jag tänjer vaderna och baksida lår försiktigt. Kör också foamroller på vaderna. Är noga med att ta det försiktigt och att det inte ska göra för ont (foamrollern). Ska skynda lagomt långsamt den här gången. Tänkte blanda pass på löpbandet med riktiga löppass då jag upplever att de är mer skonsamma mot kroppen. Har haft samma besvär för några år sedan och då körde jag på så fort jag kände mig bra vilket resulterade i fler nya bristningar och lång tid innan jag blev helt skadefri.
#18
21 april 2016 kl 10:30
Gilla
Håller med om att ljudet och passformen är bra men jag vill flagga för att dom tål fukt dåligt. Har haft två par och båda har gått sönder pga att fukt (svett) kommit in i dom när jag varit ute och sprungit långpass.
#19
3 juni 2016 kl 12:15
Gilla
Efter en skadefylld och inte helt bra uppladdning under våren är det imorgon dags för maran. Hade en bristning i vaden i januari som innebar vila i 4 veckor följt av en långsam upptrappning av distansen. Har lyckats fått till några 30+ pass men vaden har hela tiden känts stel. Vadproblemen kommer troligtvis från stela och spända bakre lårmusklerna. Jag vet att jag kanske inte borde springa men har ändå bestämt mig för att göra ett försök.

Nu till frågan. Står i valet mellan ett par rätt nötta Kayano 22 eller ett par asics trainer 20. Trainern är ju betydligt lättare men jag upplever de som mer stumma än kayanon. Har använt trainern till fartpasset och endast ett långpass.

Hur skulle ni tänka?