Foruminlägg av Roxen Roxvret

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
8 augusti 2008 kl 19:03
Gilla
Någon som har koll på hur många vätskestationer som finns för oss som ska springa maran?
#2
12 augusti 2008 kl 08:14
Gilla
Backen vid Braskensbro är väl rätt fin, dock inte testat den själv för backträning ännu.
#3
11 november 2008 kl 18:34
Gilla
Jag kommer vara på att springa till Linköping eller Linköping -> Norrköping.
#4
22 november 2008 kl 17:34 Redigerad 23 november 2008 kl 18:55
Gilla
Funderar på att anmäla mig, undrar dock lite över följande:

Vad är det för tilltugg som kommer att erbjudas?
Finns det plats för eventuell personlig support att finnas till hands?
Kan man köra med sina uteskor eller måste man ha inneskor på sig?
#5
22 november 2008 kl 23:08
Gilla
Det är bara fortsätta som du gör, det vikta är att få in rutinen att springa, och håller man en viss mängd träning så kommer man orka mer och mer sen. Och som vissa säger var inte rädd att sänka farten även om du själv tycker att den inte är snabb nu för att kunna köra längre distanser än du har kört förrut.

Om du vill ha en partner för att få dig att springa längre under ett pass oavsett vart är det bara att du säger till, jag springer omkring nästan varje dag ändå : )
#6
25 november 2008 kl 20:55
Gilla
Ska börja lära mig crawla för att köra Kalmar Triathlon.
Någon som känner till en kurs man kan köra i Linköping utan att vara med i en klubb eller så?

Vill gärna lära mig rätt från början så man inte får det jobbigt att ändra sig sen.
#7
5 december 2008 kl 18:51
Gilla
Jag har aldrig haft diskbråck... Men jag tycker synd om dig ändå : (
#8
8 december 2008 kl 11:07
Gilla
Tack för tipsen!
Har anmält mig till LASS crawl-kurs nu.

Anledningen är att jag bara vill lära mig crawl, sen kommer jag bara träna lite lugnt i bassäng och köra i öppet vatten så mycket som möjligt. Då simning är det jag idagsläget kommer lägga minst tid på då det är den minsta grenen i triathlon så kommer jag inte direkt vara med på klubbträningar eller tävlingar etc.
#9
9 december 2008 kl 18:21
Gilla
Någon som använder footpod till den som har koll på ungefär hur länge batteriet räcker? Det borde ju inte dra lika mycket batteri som att använda GPS på den men det verkar inte finnas några sådana specifikationer.
#10
9 december 2008 kl 21:32
Gilla
Tisdagar tog jag
#11
10 december 2008 kl 14:11
Gilla
Tack så mycket för informationen Marie!
Runekakor och choklad låter som en bra kombo för mig :D

Kommer man lätt kunna se hur många varv man är uppe i?
#12
16 december 2008 kl 15:54
Gilla
Usch vad äckligt det låter :P

Jag har inte varit närheten av att vara sjuk på hela året *peppar* *peppar*
#13
31 december 2008 kl 11:33
Gilla
För mig räckte det med att säga att jag var medlem när jag var där och handlade.
#14
4 januari 2009 kl 12:30
Gilla
Mats:

Här kommer mina åsikter angående dina synpunkter

- Vet inte om det är lätt att skrapa upp färgen, själv råka jag få en mini repa i den dock var detta ingen lätt sak som fick det att uppkomma. Att det visas svart därunder är riktigt värdelöst dock.

- Programvaran är dålig men man kan använda sporttracks alternativt tjänst på nätet för att få mycket bättre information.

- Det har hänt någon gång ibland att den tar lite extra tid på sig typ 1-2 minuter, men nästintill alltid under 1min och oftast under 30sekunder för mig. Sen beror det väl på vad man menar med lång tid.

- Touchringen tycker jag ungerar hyffsat bra, dock har jag inte använt till FR305 så vet inte om knappar skulle vara mycket bättre, det är mycket möjligt. Dock är jag ej missnöjd med touchringen.

- Mätningen fungerar bra för mig, variationen är otroligt liten (mycket mindre än jag trodde) för samma rundor som jag springer ofta ligger runt 1% variation tror jag sen kanske man inte springer EXAKT likadant hela tiden heller. Kollade du så att det inte hade råkat bli någon spike i loggen? Kanske spåret går i skogen där kan det skapa problem om man inte har fri sikt mot himlen. 4750m på 5000m ger 5% felmarginal vilket är mer än vad det borde vara, dock är ju inte en fotpod mycket bättre och de kan oftast fela mer vad jag vet, sålänge du inte springer exakt likadant hela tiden. Sen är det ju inte ovanligt att ett spår inte är helt korrekt mätt. Ska inhandla en footpod inom kort troligtvis så då får jag väl se :D

- Ladda batteriet behöver man ju såklart göra, men det ser jag som positivt. Jag vill att den ska försöka köra träningen så länge den bara klarar och inte stänga av GPS automatiskt för att man ska ha kvar klockfunktionen. Speciellt när man kör pass/lopp över 8h.

- Inte kört intervall med den ännu :P

- Förstår inte riktigt? Menar du att du inte resettar så att den ligger kvar tills när du kör nästa pass? Detta är väl så det borde vara tycker jag. Dock har du automatisk överföring påslaget så nollställer den ju passet när den får kontakt vid datorn, detta är något jag irriterat mig på när jag kör cykeltrainer inne och ska hämta dricka så har den nollställt mitt pass när jag kommer tillbaka -_-

- Kan rekommendera sporttracks där man kan ladda ner bra kartor att använda sig av, eller kolla på de i Google Earth tex.

- GPS har varit kul för mig i ett halvår ungefär nu och det har inte avtagit det minsta, tvärtom. Dock är jag ju statistik nörd så det kanske har något med saken att göra? :D Jag ska skaffa footpod också, men detta för att kunna använda den vid lopp inomhus samt att den troligtvis kommer kunna klara sig längre än 8H vid pass/lopp som överstiger den kapaciteten men har inte fått bekräftat någon batteritid med footpod från Garmin ännu.

- Den har IPX7 standard vilket innebär att man kan ha den ner till 1m djup i upp till 30minuter. RS800 är satt till water resistant 50m vilket innebär att man kan ha den på när man tex duschar eller att det kommer vätska på den på annat sätt, man ska alltså ej bada med den. Så ingen av dessa är gjorde för att ha vid tex simning, även om det kan fungera sålänge man inte trycker på någon knapp så är det inget som tillverkarna garanterar.

- Har inte löpband egna distansmätare? Aldrig använt ett så kanske inte ska säga för mycket :P

Min slutsats i dagsläget är att FR405 har gjort min träning roligare och möjlighet att följa upp mina träning så otroligt mycket enklare. Detta är ju dock något som skulle kunna gå att göra med en annan GPS-klocka också såklart, men det var denna jag fastnade för : )
#15
4 januari 2009 kl 12:57
Gilla
Har du stoppat tiden så fortsätter inte loggen, loggen fortsätter ju först när du startar den på nytt. Eller är det jag som missuppfattar det hela?

Nej som sagt så är ingen av klockorna gjorda att simma med även om vissa gör det. Går den sönder pga detta sen så är garantin rätt körd :P
#16
7 januari 2009 kl 17:16
Gilla
Den sidan såg ju rätt intressant ut, ska jag kolla närmare på : )
#17
10 januari 2009 kl 15:34
Gilla
Hej Susanne!
Mig kan du alltid kalla på om du inte hittar något löparsällskap, bara maila eller SMS:a : )

Roxvret@gmail.com
#18
13 januari 2009 kl 22:50
Gilla
Tyvärr kostar det nog mer än vad du tror Magnus...
#19
14 januari 2009 kl 21:41
Gilla
7:99, speglar detta spelet ens framtida möjligheter i verkligheten måntro? ; )
#20
18 januari 2009 kl 17:58
Gilla
Min blogg om träning inför Kalmar Triathlon och Ultralopp:
http://roxvret.blogspot.com
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >