Foruminlägg av Tor Trondsen

#1
9 december 2015 kl 12:08
Gilla
Systemet kraschade även för mig och fick mejl om att jag fick en startplats vid 10 tiden. I dag drog de pengarna från kontot så nog kommer även jag att starta 2016!!!
... och förhoppningsvis med en klart bättre sluttid än 2015, som var mitt första maraton.
#2
9 december 2015 kl 12:49 Redigerad 9 december 2015 kl 12:52
Gilla
Jag tror så länge som du har en bekräftat startplats i din inkorg bör du vara på den säkra sidan. Men håll utkik efter "Mika timing gmbh" på transaktionslistan och om det inte dyker upp under veckan, så hade jag hört av mig till dem.

Olov Stenström finns med under List of particpants...
#3
3 februari 2016 kl 08:51
3 Gilla
Om det är viktnedgång vi pratar om är det en rätt enkel ekvation. Ät mindre kalorier än vad du stoppar i dig. Stoppa i dig bra råvaror som ger dig näring och välbefinnande. Undvik raffinerad socker och för hög fettintag. Rör på dig genom dagliga promenader. Det är inte löpning 2-3 ggr i veckan som gör att du kommer att gå ner i vikt. Men din löpning kommer att bli så mycket roligare när du känner av din viktnedgång. I januari 2015 vägde jag 126 kg och bestämde mig för det var dags att ta tag i mitt liv på riktigt. Inget raffinerad socker och snack, bara vanlig näringsrik kost som jag begränsade till "lagom" portion. Dagliga promenader på mellan 5 och 10 km. Löptränade 3-4 ggr i veckan. 9 månader senare hade jag gått ner 36 kg.
#4
3 februari 2016 kl 15:39
Gilla
Kul att kunna fröjda eder alla. ;0)
Jag menades så klar att äta mindre kalorier än vad du gör av med.
@Johanna #10 Den senaste forskningen menar på när det gäller viktnedgång gör kroppen ingen skillnad på var kalorierna kommer från... Det är så klart stor skillnad på hur du mår om ditt kaloriintag kommer från mindre bra källor eller om det kommer från bra råvaror.

@Oldboy: När det gäller fett så skrev jag för hög fettintag. Vi behöver ca 1g (nyttig) fett per kroppskilo. Det är väldigt lätt att överskrida det. När det gäller kolhydrater håller jag med, förutom att du räknar in potatis och ris till dessa. De som lider av övervikt gör det inte på grund av att de har ätit potatis (Då räknas inte chips, pommes mm) utan det finns nog andra orsaker. (Jag vet de av erfarenhet *LER*)
När det gäller träningen har du också delvis rätt. Men problemet är att du kan och orkar ta en daglig promenad på en timme. Men du varken kan eller orkar inte springa en timme om dagen. Men du orkar att springa några dagar även om du går.
#5
3 februari 2016 kl 17:45
Gilla
@Patrik #20. När vi pratar om viktnedgång är det ointressant i vilken form energin tillförs.När det sedan gäller hur de påverkar kroppen är det självklart viktigt vilken näring den energi som du stoppar i dig består av. Kroppen behöver en väl balanserad sammansatt kost för att fungera optimalt. Jag är supernoga med kvaliteten på de råvaror som jag tillför min kropp. Allt är från grunden. Inget processat. Även jag har en begränsat intag av snabba kolhydrater.

Rolig artikel att läsa som anknyter lite till ämnet:
http://www.runnersworld.se/blogs/hjarnfysik/allt-om-fettforbranning.htm
http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/livsmedel-innehall/naringsamnen/kolhydrater/vad-ar-nyttiga-och-onyttiga-kolhydrater.pdf?id=8244

#7
9 september 2016 kl 09:02
Gilla
Nu har även mitt startbevis hittat fram till mig :0)

Var nere och sprang förra året och jag skulle säga att det nog blir svårt att inte personligen använda sin startplats. De hade verkligen stenkoll på vem det är som hämtar ut och vem som tar sig in på startområdet.
#8
30 november 2016 kl 11:39
Gilla
Väntar....väntar...kollar mejlen.....väntar.... *suck*
#9
8 december 2016 kl 12:49
Gilla
Bild uppladdad av Tor Trondsen
Det blir visst en 3:e start i Berlin. Tur det finns extra platser att införskaffa !!!!
#10
7 mars 2017 kl 11:41
Gilla
I Runners world nr 3 finns ett reportage om ett par som springer i Skåne längs med Skåneleden. Tipsar om att hitta mer information på skaneleden.se . Där de beskriver tydligt hur de olika etapperna ser ut och även kartor på tänkta rundor.
#11
23 oktober 2017 kl 09:15
Gilla
Jag har Jaybird X3. Bra lurar men batteritiden verkar inte hålla vad de lovar. Lämnat tillbaka 2 par pga detta. Mitt nuvarande par håller numera bara 2 h per laddning. Jag kommer nu att söka efter några andra lurar som håller batteritiden bättre.
#12
17 april 2021 kl 23:43
Gilla
Jag har problem med överföringen från Polar. Startat om flertal gånger utan framgång.