Foruminlägg av Tommy Lindström

#1
28 december 2009 kl 21:03
Gilla
lutning 6,5% är att jämnföra med en ganska så brant och lång backe, tror orsaken ligger där och är ganska narturlig.
#2
12 februari 2010 kl 20:58
Gilla
Efter att ha försökt att bli blodgivare 2 gånger men blivit nekad pga för lågt HB, 129, 122, så har jag gjort en ordentlig utredning, alla värden ligger i överkant av "riktvärdena" (järn, vitamin E B12 osv) vad kan man göra för att öka dom röda blodkropparna utan att använda epo eller andra sterioider?
Har fått tipset att dricka blotsaft??
Tror själv att jag kan öka min träning och intensitet om HB ökar, men vet inte om det är så?

Tacksam för olika förslag

Tommy
#3
12 februari 2010 kl 22:34
Gilla
Hej

@staffan, Anders, Triax

Jag har försökt att ta reda på orsaken och lämnat avföringsprov, men har inte fått svaren, kommer troligen på tisdag, värdena på blodet finns inget att klaga på mer än lite lägre HB värde

Trodde i min enfald att har man tillräckligt med järn i depån så producerar kroppen max med röda blodkroppar, är det så mer järn=mer röda?

Vill inte minska på träningen då jag siktar på 4 tim på Sthlm maran samtidigt känns det viktigt att hjälpa dom som behöver blod.


Tommy



#4
12 februari 2010 kl 22:47
Gilla
Hej
Skulle också vara intresserad av att springa med andra eller klubb, vet inte om orienteringsklubben har någon "öppen" verksamhet.

Anna jag pm´ar dig om du vet mer

//
Tommy
#5
13 februari 2010 kl 19:35
Gilla
Hej och tack för alla tips och trix, skall börja med att invänta proverna och sedan börja med järntabletter och blodpudding, vi får hoppas att värdena stiger och att jag också kan bidra till blodbanken.


//

Tommy
#6
9 maj 2010 kl 20:20
Gilla
Någon som vet om det är skillnader att springa på dessa olika underlag, jag har läst någonstans att betong och sten underlag är 10 gånger hårdare än asfalt.

Jag tror mig märka en större belastning att springa på oljegus, kanske inbillning, känner också av lite stumhet i lår och vader, detta kan också bero på ökad träningsmängd, men finns det bevisat så kan man ju välja alternativa vägar att springa.