Foruminlägg av Jonas Ellman

#1
1 januari 2010 kl 15:57
Gilla
#2
2 januari 2010 kl 13:55
Gilla
Tack Victoria, det var den jag letade efter varav jag raderade min fråga.
#3
6 januari 2010 kl 00:39
Gilla
Lycka till Thomas har samma mål som dig, så vi syns på spurten på Lidingö skall dock ej springa GBG varvet pga jag vill överleva pollensäsongen....

Ligger i samma viktklass som dig, dock ca 10 cm längre.

Vad har du för bakgrund, idrottsmässig mm.

Jag kör själv både vanlig löpning och intervall på mina pass. Håller mig inomhus på löpband/gym.

Sen försöker jag hålla igång lite varje dag, en promenad på en timme efter jobbet emelllanåt så att man håller igång och inte blir för mycket soffpotatis.

Sen ha ett mål att slå din förra tid. Tävla mot dig själv och inte andra. Lätt att löpa med alla andra.
#4
2 februari 2010 kl 21:46 Redigerad 2 februari 2010 kl 22:29
Gilla
Var bra att jag hittade denna tråd. Har några frågor kring liknande symptom.
Har tänkt börja löpa på allvar igen, första veckorna jag sprang var inga problem (se min träningsdagbok). Allt gick som på räls.

Sen körde jag ett längre pass och då fick jag krampkännningar under passet stannade och stretchade och sänkte därefter tempot lite och fortsatte 1-2 km till med förhoppning att det kanske släpper.

Först trodde jag det var kramp och det släpper väl om någon dag. Tog dock några dagar innan det släppte och då upptäckte jag att var en blödning i foten/hälen på insidan lite svårt att förklara då jag är usel på vet inte om det kallas hälsporre, samt svullen fot. Jag har inte trampat snett eller så. Blödningen försvann dock efter några dagar.

Tycker mig fortfarande känna att foten är lite svullen och idag när jag skulle köra ett pass igen efter uppehåll dock pga av förkylning och allmänt kass så körde jag 2,5 km i lugnt tempo tänkte köra lite intervall körde en intervall sen paus sen en intervall till, så pang small det till i vaden igen.

Misstänker att skorna jag främst har kanske inte är lämpliga för min kroppsvikt kanske väger ca 95kg och skall köpa nya skor, men bör jag besöka en sportrehabläkare enligt nedanstående länk. http://jogg.se/?sida=forum&subid=3780&searchstr=L%E4kare innan jag införskaffar nya skor och om möjligt ev. ha inlägg också.

Är alltid noga med att stretcha.

Från en okunnig som bara villa löpa några pass i veckan, tack på förhand!

#5
3 februari 2010 kl 22:19
Gilla
tack för tipset.
#6
2 april 2010 kl 15:00
Gilla
#7
22 maj 2010 kl 00:24
Gilla
Kommer klara detta galant. Alltid roligare att ha ett mål att sikta mot än bara mala och mala. Lycka till i Midnattsloppet så möts vi där.

Ha bara i åtanke (om du är orutinerad) att när startskottet går att du inte bara flyger med övriga som försöker komma först fram. Gör du det så kommer det blit tungt längre fram i loppet.

Tävla bara mot dig själv och inte någon annan.
#8
30 maj 2010 kl 18:46
Gilla
#9
5 september 2010 kl 18:01
Gilla
Haft lite problem med mina vader, och finns ett klipp från "sverige joggar" programmet som gick på tv4sport inför stockholm marathon.

Det går ut på att du går ungerfär som kvinnor går i högklackat. Hitar inte länken för tillfället.

Värm upp lite först och kör sen denna övning en liten stund, har fungerat utmärkt för mig.
#10
26 oktober 2010 kl 22:20
Gilla
Läste någonstans att man skall ställa in löpbandet på 1% motlut att det skall motverka verkligheten ute på fältet. Kan detta stämma?

Själv har jag inga problem att springa på löpband i 10-12km på platt underlag men däremot när jag går ut på asfalt/terräng så skiljer det sig kraftigt på distans.

Kan det vara jag som är ute och cyklar eller har någon bra erfarenhet?
#11
10 april 2011 kl 15:25
Gilla
Ett tips kanske Linus (inläff #2) om han fick dina uppgifter och skulle göra polisanmälan hade jag nog gjort en motanmälan också.
#12
13 augusti 2012 kl 17:54
Gilla
Har man kvalificerat sig till OS enligt kvalreglerna, skall man få tävla i OS oavsett. Sen kan man tycka att vissa inte borde få åka ingen nämnd, ingen glömd.