Foruminlägg av Martin Lundin

#1
28 november 2011 kl 17:04
Gilla
Har ett par Saucony Mirage och är nöjd med dem, men skulle gärna komplettera med ett par andra skor som kanske har lite bättre dämpning och samtidigt klarar av halkan och snön under vintern (springer dock väldigt lite renodlad terräng så inga utpräglade terrängskor!).

Har funderat lite på Puma Nightfox, känns dock lite "biffiga" när man vant sig vid Miragen och har även prövat lite adidasmodeller, men de passar inte riktigt mig. Vet inte om det är bäst att balansera upp den lite minimalistiska miragen med något kraftigare eller att fortsätta på samma linje. Vad tror ni?
#2
28 november 2011 kl 18:35
Gilla
Jag har faktiskt tittat på dem också, men tack för tipset. Klart att snön dämpar:), tänkte nog mer på halkan än snön.
#3
29 november 2011 kl 15:29
Gilla
Jag provade dem på löplabbet idag. Grymt sköna! Har annars ett par Saucony Mirgage så jag ville komplettera med ett par skor för långpassen. Har extremt neutral pronation, smala fötter och relativt lågt fotvalv och då verkar de passa perfekt. Enl. personalen på löplabbet likvärdig med Nike pegasus 28, vilka är 500 spänn billigare så jag har inte riktigt bestämt mig ännu.
#4
30 november 2011 kl 11:45
Gilla
Tack, också ett bra tips, men tror att jag vill variera mig lite. Var och testade lite skor igår och det lutar åt ett par Nike pegasus 28 eller Asics nya 33:or, men de kostade 1700, så dem kanske jag köper senare när priset har blivit lite bättre.
#5
7 december 2011 kl 10:28
Gilla
Har nyligen köpt ett par pegasus + 28 och de känns bra. Svårt med storlekarna dock, skulle tydligen ha 44, 5 i dessa (har 44 i mina andra Saucony mirage). Så stora skor har jag aldrig haft och jag håller tummarna för att de inte är för stora (har bara sprungit ett kortpass i dem). Prövade även ett par Asics Excel 33. De kändes otroligt sköna, men låg lite över min budget (runt 1600 - 1700). Kanske går att få billigare på någon sida på nätet dock.

Pegasuses finns ju även med gore tex, om du skall använda dem under vintern. Sulan är dock rätt hård så jag kommer behöva sätta dubbar på dem nu under vintern.

Märkte även av viktskillnaden i förhållande till mina Mirage, men jag tror att det för min del mest handlar om en vanesak + att det blir extra lätt att dra på sig miragen sedan, men smaken är som baken:)
#6
7 december 2011 kl 10:57
Gilla
Saucony Cortana är ett annat par skor som jag även prövade och som verkligen var suveräna, men dyra (1900 på löplabbet).

Tage: Tack för tipset om Vomero i en annan tråd, men det blev ett par pegasus ändå (efter råd av personal på löplabbet.)

Intressant detta med hur mycket man kan/ska lita på "experterna" i skobutikerna. Jag fick t ex tips om Cortanan i en sporbutik och i en annan så sa man att jag skulle akta mig för dem med tanke på mina låga fotvalv (i den andra butiken kollade de dock aldrig detta) samma gällde ett par adidas som jag tom tog hem och prövade och gick tillbaka med dem till en annan butik och där sa de att jag antagligen hade för låga fotvalv för många av adidasmodellerna. Jag antar att man mest ska gå på vad man känner själv, men även lyssna på råd av typen "de här skorna kan skada ditt löpsteg även om de känns sköna nu".



#7
21 januari 2012 kl 19:36
Gilla
Blev riktigt sugen på att sticka ut av att läsa detta. Ska se om jag kan ta 40 minuter av lördagsmyset. Mycket inspirerande skrivet. Just den känslan du beskriver är väl kanske den viktigaste anledningen att man ger sig ut i ishalka och -10.
#8
7 juni 2012 kl 14:19
Gilla
Sprang både halvmaran i sthlm och Marathon i dessa och tycker att de fungerar utmärkt, kanske kan det bli lite stumt i dem, men jag har inte så enormt mycket att jämföra med, men har Pegasusen som mängdsko.Har ett väldigt neutralt steg, men de funkar bra för mig ändå.