Löpning Kläder, Skor & Prylar 21 inlägg 2801 visningar

löparskor

Conny Andersson
1962 • svanskog
#1
6 december 2011 - 19:15
Gilla
Hej!Hade tänkt att investera i nya joggingskor!Har kikat lite på nike air pegasus+27 med fullängds air stötdämpning.Är det någon som har någon uppfattning om detta?Eller har ni några råd på andra skor.
Dom ska vara lätta o bra stötdämpning(för asfalt).Har ett neutralt steg!!
< < < 1 2 > > >
Martina
1995 • Stockholm
#2
6 december 2011 kl 19:19
Gilla
ingen uppfattning om denna Nike du pratar om, men det allra bästa är att du provar med hjälp av personalen i Löplabbet.
Du springer på en löpband, gör några andra tester och då kan du ju allt passa på och fråga ut om stötdämpning och sånt... brukar bli bra resultat på köp.
Micke Larsson
1971 • Norge
#3
6 december 2011 kl 19:50
Gilla
Conny: "Dom ska vara lätta"

Pegasus +27 väger 312 gram. Det skulle jag säga är mer än 100 gram från att kallas lättviktssko och de ser rätt klumpiga ut.

I övrigt vill inte jag heller komma med förslag, men det finns ju vansinnigt mycket skokompetens här, så kan du vänta en timme gissar jag att du har fått tio bra idéer.
Anders Nikander
1966 • Ekenäs
#4
6 december 2011 kl 20:18
Gilla
Här kommer ett tips: Puma faas 500, vikt 268g ( nr.42), känns lätta, är mycket flexibla och har ganska bra stötdämpning för asfalt.
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#5
6 december 2011 kl 22:07
Gilla
Adidas Boston
M Extreme
1971 • Vallentuna
#6
6 december 2011 kl 22:30
Gilla
Pegasus är ju den kanske mest långlivade skomodellen överhuvudtaget. 27 betyder 27:e upplagan.
Är väl känd som en slitstark och väldämpad neutral sko. Lättare än sina konkurrenter som ASICS Nimbus t.ex.

Prova, det är ju din fot den skall funka på.
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#7
7 december 2011 kl 08:52 Redigerad 7 december 2011 kl 08:55
Gilla
Jag säger som Martina, ta hjälp i en butik med kunnig personal.
De skor som passar mig eller någon annan behöver inte alls passa dig.

Det är nästan som att fråga vilka glasögon någon har och sedan köpa samma :)

Du kan få tips, synpunkter och recensioner här men det är viktigt att du sedan själv testar (att springa i) de skor du blivit sugen på.
Micke Larsson
1971 • Norge
#8
7 december 2011 kl 10:09
Gilla
Det är naturligtvis inte fel att ta hjälp av en butik om man känner för det, men att säga att man nästan behöver det eftersom deras personal är utbildad och kunnig tycker jag är en lite väl hjälplös inställning.

Även om jag skulle handla skor i en specialbutik i Sverige (jag kanske vinner på Triss eller nåt) vill jag ha läst på och funderat mycket innan, så att jag inte är helt utlämnad till personalens åsikter. Tydligen tycker Conny likadant, annars skulle han ju inte fråga.

"Det är nästan som att fråga vilka glasögon någon har och sedan köpa samma"

Nej, det är långt ifrån samma sak. Glasögon handlar mycket om utseende, betydligt mindre om vikt, funktion och övriga egenskaper. Om du menar glasögonbågar alltså.
1972 • Hägersten
#9
7 december 2011 kl 10:28
Gilla
Har nyligen köpt ett par pegasus + 28 och de känns bra. Svårt med storlekarna dock, skulle tydligen ha 44, 5 i dessa (har 44 i mina andra Saucony mirage). Så stora skor har jag aldrig haft och jag håller tummarna för att de inte är för stora (har bara sprungit ett kortpass i dem). Prövade även ett par Asics Excel 33. De kändes otroligt sköna, men låg lite över min budget (runt 1600 - 1700). Kanske går att få billigare på någon sida på nätet dock.

Pegasuses finns ju även med gore tex, om du skall använda dem under vintern. Sulan är dock rätt hård så jag kommer behöva sätta dubbar på dem nu under vintern.

Märkte även av viktskillnaden i förhållande till mina Mirage, men jag tror att det för min del mest handlar om en vanesak + att det blir extra lätt att dra på sig miragen sedan, men smaken är som baken:)
1952 • Varberg
#10
7 december 2011 kl 10:49 Redigerad 7 december 2011 kl 10:49
Gilla
@Conny: Hade Pegasus många år tills de ett år förändrades lite till det sämre. Vet inte hur de är nu, men har sedan dess haft Nike Vomero som är de bästa jag haft någonsin. De är ju av samma typ, men bättre. Går utmärkt att springa i med framfotsisättning eller hälisättning, bra kvalitet och bomull för knäna.
1972 • Hägersten
#11
7 december 2011 kl 10:57
Gilla
Saucony Cortana är ett annat par skor som jag även prövade och som verkligen var suveräna, men dyra (1900 på löplabbet).

Tage: Tack för tipset om Vomero i en annan tråd, men det blev ett par pegasus ändå (efter råd av personal på löplabbet.)

Intressant detta med hur mycket man kan/ska lita på "experterna" i skobutikerna. Jag fick t ex tips om Cortanan i en sporbutik och i en annan så sa man att jag skulle akta mig för dem med tanke på mina låga fotvalv (i den andra butiken kollade de dock aldrig detta) samma gällde ett par adidas som jag tom tog hem och prövade och gick tillbaka med dem till en annan butik och där sa de att jag antagligen hade för låga fotvalv för många av adidasmodellerna. Jag antar att man mest ska gå på vad man känner själv, men även lyssna på råd av typen "de här skorna kan skada ditt löpsteg även om de känns sköna nu".



Acke5
1959 • Göteborg
#12
7 december 2011 kl 11:30
Gilla
Vill minnas att jag läste någonstans, att när man går från otränad löpare till mer erfaren dito, så kan steget / forisättningen förändras. Du blir starkare i foten/benen och mycket annat förändras också. Alltså kanske den sko, som "Löplabbet" så noggrant provade ut åt dig, snabbt blir felaktig?

Nu kanske detta inte gäller TS, ber om överseende för dett OT i så fall.
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#13
7 december 2011 kl 13:07
Gilla
Micke, jag menade inte bågar utan glas.

Det är kanske en lite väl hårddragen jämförelse men jag menar att ens
skobehov är väldigt individuellt och jag skulle själv aldrig köpa ett par skor som någon annan gillar utan att testa dem själv först.

Kunnig personal är kanske inget krav, jag brukar klara mig ganska bra själv utan en försäljare, men de butiker som erbjuder löpning på löpband och har många skor att välja mellan har ofte ganska kunnig personal som kan plocka fram "liknande modeller" till de skor man kanske redan är sugen på eller har fastnat för efter en stunds utprovning.

Jag har ganska känsliga fötter och kan t.ex. inte springa i för smala skor.
Vilka skor det till slut blir väljer jag själv efter att ha testat ett antal men försöljaren kan hjälpa mig att plocka fram de 10-15 kandidater som skulle kunna passa enligt mina olika önskemål.

Jag brukar efter en stund provande ha 2-3 kandidater som känns bra (hälften går bort direkt då de är för smala och ger mig ont i fötterna), då jag till slut väljer vilket par jag skall köpa kan det vara bra att bolla lite frågor med försäljaren (sånt som inte framgår på löpbandet, t.ex. beräknad livslängd, funktion i väta eller på andra underlag osv) men till sist är det ofta ändå skorna som känns bäst för mig som vinner.
Micke Larsson
1971 • Norge
#14
7 december 2011 kl 18:03
Gilla
Gustaf: Då fattar jag bättre, även om jag tycker att även jämförelsen mellan massproducerade skor och individuellt slipade glas haltar betänkligt :-).
Britt-Marie Wiman
1958 • Floda
#15
7 december 2011 kl 18:43
Gilla
Har ett par splitternya Asics Cumulus dam stl 40.5 till salu för 800;- , pris i butik 1800:-
Finns i Floda utanför Gbg, ring 0706-730273
1969 • Stockholm
#16
8 december 2011 kl 08:16
Gilla
Conny: jag tycker Pegasus är en helt ok modell och hade några par för rätt många år sedan. Häromåret var jag ute efter ett par neutrala dojor (hade likt många andra också såna där "lätt pronationsstöd" under ett antal år...) för jag hade ont i höften och skulle prova med ortopedsulor. Sulorna sulade jag snart, men skorna (Pegasus 25) körde jag på i ett bra tag efteråt. Min far har nog ägt varenda "årsmodell" upp till för ett par år sen då han la skorna på hyllan (till fördel för bärplockar- och promenadskorna) och han säger att modellerna skiftat en aning, en del har han tyckt mindre om, en del mer, men så är det nog med "alla" skomodeller.
Peter
1985 • Luleå
#17
8 december 2011 kl 08:53
Gilla
Pegasus har ju som sagt en lång historia. Många som tidigare bara gick in och köpte nya modellen år efter år, men som även det sagts tidigare så verkar skon ha ändrats så till den grad att en del bytt sko. Om det är bra eller dåligt ska jag låta vara osagt. Tyckte 28:an eller vad som nu hösten nummer är verkade skön det lilla jag provat i affären. Nu har ju den även den flywire och den där plösen som liksom omsluter foten som lunarglide haft och som jag gillat med den, så överdelen gillar åminstone jag.

Sen den eviga debatten om vad som är en lätt sko. Det är lätt tjocksko, så mycket kan man säga :)

Övervägde själv den som neutral mängdsko, det blev adizero boston istället.
Micke Larsson
1971 • Norge
#18
8 december 2011 kl 10:33
Gilla
Peter: Eftersom det var jag som drog in viktsnacket i tråden ska jag förklara mig. Conny skrev att han var sugen på Pegasus eller andra skor som är lätta och med bra dämpning, och då ville jag poängtera att jag inte tycker att Pegasus är lätta.

Inget som helst fel med det, om det inte är just en lätt sko man är ute efter. Och allt är ju relativt, går man exempelvis från 350 gram till Pegasus är ju denna en "lättare" sko. Men "lätt"... nja.
Peter
1985 • Luleå
#19
8 december 2011 kl 13:25
Gilla
Jo, jag förstod vad du menade, håller ju med dig i sak. Men beroende på vad man är ute efter och vilka skor man tittar på i övrigt så kan Pegasus anses relativt lätt, vilket jag försökte förtydliga.

Conny Andersson
1962 • svanskog
#20
9 december 2011 kl 18:35
Gilla
Hej alla löpare!!Har varit och provat lite skor idag.Jag provade Asics-saucony-Adidas-Nike strukture.Vet inte riktigt,Men det lutar åt saucony eller
Nike Zoom Vomero+6.Jag läste ute på nätet att det fanns Zoom Air Vomero.Vad är skillnaden????? Hur som helst,Tyckte jag att dom kändes rymligare i framfoten,Absolut vomero,Eftersom att jag går över rätt mycket på framfoten.Men jag uppskattar all info man kan få.Ha en trevlig helg!!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.