Foruminlägg av Martin Maksinen

#1
24 januari 2013 kl 09:07
Gilla
Mitt tips är att inte "övertänka" utan hitta en avslappnad stil. Det dröjde ett bra tag i början innan jag hittade mitt löpsteg.
Men det som funkar tycker jag ...
Blicken mot horisonten, skjut fram höften så hållningen blir rak, kortare steglängd (än den man vill ha i början), och liksom "lätta fram" med fötterna.
Kortare steglängd och rät hållning ger en bättre fotisättning.
Tar ett tag innan musklerna är med på att springa! Tog mig själv fram som "den felande länken" eller nått i början =)
Lycka till!
#2
28 januari 2013 kl 21:45
Gilla
Inte under själva turen ... men taggar gärna före till The Agonist och den passande 'Thank you pain' :)
Blir som ett bra mantra i huvet sen!
#3
31 januari 2013 kl 00:25 Redigerad 31 januari 2013 kl 00:26
Gilla
Jag vill bara passa på att flika in ett "knäproblem" som jag hade men som är väldigt lätt att åtgärda. Det finns ju en massa "riktiga" knäproblem också ... men det är väl värt att testa detta. Tydligen är det så att lårmuskeln sitter fästad strax under knät (nån medicinskt kunnig kanske?)
Och om lårmuskeln drar ihop sig kan det göra grymt ont och det känns som ett "allvarligt" knäproblem. Det som funkade för mig var helt enkelt att stretcha ut framsida lår och fortsätta kuta direkt! Sen har jag underhållt lårmusklerna med lite stretching och problemet har inte kommit tillbaka. Detta kan ju särskilt uppstå nu när det är kallt dessutom.
#4
2 mars 2013 kl 00:14
Gilla
När man är på höglandsvandring i Skottland lyckas övertala sambon att man skall springa upp för berget man nyss kom ner för efter att 5:e dagsetappen är avklarad ... och är tillräckligt övertygande så man får lov att göra det! Ja ... och gör det då'rå =)
#5
19 april 2013 kl 16:45
Gilla
För mig fungerade inlägg (hälsporrekilar) som jag köpte på apoteket. Ett halvår sen problemen nu kör jag utan igen, men vid ev. känning stoppar jag i dem igen och kör på ...
#6
20 april 2013 kl 12:19
Gilla
För mig är plantar facilit ett "icke-problem" bara man fixar ilägg med hål där det "gäller".
Dvs på utsidan på "bakre trampdynan" längst fram ... är ett läkarutlåtande till en ung innebandyspelare jag bygger detta på =) (dvs inte jag)

Sätt i kilar ... keep running!
#7
21 april 2013 kl 05:22
Gilla
Johnny: ok! Trist att det inte funkar för alla :/
Men om det gör det är det bara att tuta och köra!
Efter vad jag förstår är det inte farligt utan mest smärta ...
#8
10 mars 2021 kl 14:26
Gilla
Var sjuk 4 veckor i mars/april 2020. Rejält nedsatt men inte så att sjukvård behövdes. Problem med förhöjt blodtryck och andning efteråt. Har haft det lite tufft att komma tillbaka men börjar nu nästan ett år efteråt känna att det börjar "lossna". Har återfått löparglädjen de senaste veckorna.
Tror på att skynda långsamt i det här, vara tålmodig och fokusera på hälsa före prestation tills man känner sig på hugget igen.
Hoppas det ordnar sig för alla.

Lycka till!