Löpning Övrigt 32 inlägg 3082 visningar

Vad motiverar dig?

1985 • Stockholm
#1
9 december 2009 - 15:28 (Redigerad 9 december 2009 - 15:29)
Gilla
Motivation är det som driver oss att fortsätta med träningen. Utan motivation är det svårt att fortsätta även om viljan finns. Det hade varit intressant att höra vad som motiverar just dig till att träna? Vad är det som driver dig att gå ut och springa? Är det endast för hälsoeffekterna eller har du en specifik tid som du vill uppnå? Om det är så att du vill förbättra en tid, varför känns det så viktigt för just dig? Är det för att bevisa för dig själv att du kan eller bevisa för någon annan? Motivation är avgörande för att kunna presetera och därför är det intressant att veta vad som egentligen motiverar folk att träna.
< < < 1 2 > > >
Jooonas
1981 • Örebro
#21
10 december 2009 kl 21:51
Gilla
Jag springer för att komma i form och slå mina rekord, inte bara på tävling utan varje gång jag tränar. Försöker även varva med tråkiga intervaller och långa lopp.

Dessutom är ju jogg.se en motivation, att man kan fylla i sina tider och slå olika andra slags rekord, som hur mycket man sprungit per månad, snitttempo, antal pass, och hur man ligger till på kommunlistan är kul att kolla. Eller är det bara jag som tänker på sånt?
Leif A
1946 • Sigtuna
#22
11 december 2009 kl 08:47
Gilla
Enkel fråga tänkte jag när jag började läsa tråden men sen försökte jag svara. Och det var inte så enkelt.
Att jag började 2004 var en tillfällighet och ledde inte vidare. Men utan att jag vet varför började jag igen 2006. Och lyckades komma i så pass form att jag klarade Midnattsloppet, nästan under timmen. Så då blev nog motivationen att försöka komma under timmen. Och det gick året därpå. Och så rullade det på med millopp, halvmara osv. Visst blev tiderna bättre, kul men inte särskilt viktigt.
Det där med att springa för att bli äldre stämmer bättre.
Så för att fundera vidare blev det skor på i går kväll i regnet. Vilket är min variant på tänkarluva.
Och facit blir nog att jag inte har någon motivation! Jag bara trivs med att flyta omkring längs vägarna för mig själv. Kanske det är det som är motivationen?
1976 • Hunnebostrand
#23
11 december 2009 kl 09:14
Gilla
För att man kan!
1985 • Göteborg
#24
11 december 2009 kl 11:16
Gilla
Leif A´s kommentar

"Jag bara trivs med att flyta omkring längs vägarna för mig själv"

tycker jag var klockren! Samma här :)
Leif A
1946 • Sigtuna
#25
11 december 2009 kl 16:13
Gilla
@ Karin. En själsfrände!!
1948 • kramfors
#26
11 december 2009 kl 16:47
Gilla
När jag springer så är jag i livet.
Walker67
1947 • Växjö
#27
11 december 2009 kl 23:16
Gilla
Egentligen är det väl en viss tävling eller att nå en viss tid på en sträcka eller en tävling.
Men att träna vare sig det gäller löpning eller annan konditionsträning är att återställa en inre ojämvikt. Det är precis som sinnet kommer i jämvikt efter avslutad träningsrunda. På vägen får man en stund för sig själv att meditera - en slags yoga i rörelse - och det inre sinnet får också möjlighet att sortera upp olika saker och komma i balans. Det behövs varken spikmattor, yogaställning, shi gong etc det hela sköter sig självt.
Andréa
1978 • Lund
#28
12 december 2009 kl 12:28
Gilla
I only do it for the drugs :)
Crocker
1996 • Bjurholm
#29
12 december 2009 kl 15:21
Gilla
För att jag mår skit om jag inte får träna, och för att spränga tröskeln.
Maria Lärkäng
1980 • Partille
#30
12 december 2009 kl 16:25 Redigerad 12 december 2009 kl 16:27
Gilla
Min hälsa är min främsta motivation. Jag har varit överviktig sedan jag var barn, och nådde först för tre år sedan den punkten i mitt liv då jag kände mig redo att ta tag i min vikt. När övervikten och de medföljande begränsningarna och hälsoproblemen har varit ens normaltillstånd i många år blir det något av en chock att upptäcka hur mycket bättre man KAN må om man tar hand om sin kropp. För varje kilo jag kämpade bort blev livet både lättare och roligare. 35 kg har jag gjort mig av med hittills och nu har jag bara ett fåtal kvar till det mål jag från början trodde var ouppnåeligt.

I samband med viktnedgången upptäckte jag också att jag faktiskt älskade att springa. Tidigare hade jag tyckt att det var något av det tråkigaste man kunde göra - och det är klart att det inte är särskilt njutbart att springa när man bär på en massa extrakilon. Men när jag hade gått mina dagliga promenader ett tag och började få upp flåset upptäckte jag till min stora förvåning att min kropp inte var nöjd med att bara gå. Den ville springa! Det var bara att lyda, och det gick trögt och långsamt i början men åh vad härligt det var samtidigt, särskilt när jag märkte hur snabbt framstegen faktiskt kom.

I år sprang jag Göteborgsvarvet för första gången och det var en fantastisk upplevelse på ett rent personligt plan. Jag har aldrig känt mig så stark som jag gjorde då, och jag njöt av vartenda steg.

Framgången med viktnedgången fick mig också att inse att jag har makt över mitt eget liv, och jag har tagit tag i många andra aspekter av det. Jag har gått från fet, deprimerad och hopplös till stark, kapabel och hoppfull, och löpningen har en stor del i den förändringen.

Nu mår jag bättre än jag någonsin har gjort, både fysiskt och mentalt, och jag vill fortsätta må såhär bra - därför springer jag.

...oj, det blev långt. =D
1973 • Mjölby
#31
12 december 2009 kl 17:11
Gilla
asfaltsflickan - WOW! låt mig först säga bra jobbat!! och att jag är imponerad.

Det där är reklam för att motivera till motion, ett sådant budskap man borde turnera i skolorna med. Just hur man själv mår, inte hur andra uppfattar en, är den bärande motivationen.
Anna Helleblad
1965 • Beddingestrand
#32
12 december 2009 kl 19:42
Gilla
Hälsan är nummer ett! Det känns verkligen som en investering i livet, både kort- och långsiktigt. Mitt immunförsvar verkar vara på topp, när jag springer regelbundet. Blir i stort sett aldrig sjuk och om jag blir det, blir det lindrigt! Det är härligt!
Det som motiverar mig att komma ut i stunden, när väder och stress mm skulle kunna få mig att stanna inne, är att jag har gjort upp ett mål och att jag tävlar med mig själv, hur jag vill att min löpning ska framskrida. Andra löpare på jogg.se sporrar mig också, trots att jag inte vet vilka de är. Det känns peppande att se hur andra springer och att inte "sacka efter". Konstigt, men bra!!!!!
En annan, inte helt oviktig sporre, är också att jag kan äta lite vad jag vill utan att gå upp i vikt. Jag har aldrig varit direkt överviktig, men kilona ramlar gärna på, om jag är inaktiv. Och det är härligt att njuta av lite rödvin och jordnötter på helgen, och tala inte om glögg, i dessa tider, utan att vågen pekar åt fel håll!!!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.