Löpning Tävlingar & Motionslopp / Paris marathon 2010 89 inlägg 1710 visningar

Paris marathon 2010

Per Lantz
1970 • TABERG
#1
15 september 2009 - 20:45
Gilla
Anmälan till Paris marathon 2010 är öppen från och med 15 september. Jag har sprungit denna mara en gång tidigare och den rekommenderas varmt. Själv är jag anmäld sedan 10 minuter tillbaka. Fler som ska dit?

"Allons enfants de la Patrie
le jour de gloire est arrivé".
< < < 1 2 3 4 5 > > >
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#61
3 mars 2010 kl 10:13
Gilla
Fråga på flera ställen.

För mig kostade det 250 kronor plus den vanliga besöksavgiften på min lokala vårdcentral men det beror nog väldigt mycket på vem man pratar med.
1977 • uppsala
#62
3 mars 2010 kl 13:24
Gilla
Jag betalade totalt 500 kr. Gick till min husläkare (Uppsala).
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#63
26 mars 2010 kl 12:00
Gilla
Börjar närma sig ordentligt nu, dryga två veckor kvar.
Har sprungit Parismaran en gång innan, 2007 (varmt på slutet!), och ser fram emot en bana som jag minns som riktigt kul. Kan ioförsig ha att göra med att jag slog mit PB här och det står sig än som enda sub-3 maran för egen del. Vore kul att göra det igen men har fuskat lite med långpassen så det lär bli tufft. Annars känns formen allt rätt bra på gång och ett långpass i helgen till får det ju bli.
Verkar på inläggen ovan som att de inte förbättrat toaletterna innan start som var det stora sorgebarnet. Men nu är man iallafall beredd på den delen.

Just nu ser ju inte väderprognosen minst sagt instabil ut framöver, men det är ju stor osäkerhet att ställa så långa prognoser så än så länge hoppas jag på ett lagom stabilt högtryck som ger en 11-12 grader och växlande molnighet under löpningen för att sen spricka upp i sol på eftermiddagen och de följande dagarna. http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR FR FR012 PARIS&metric=1
Per Lantz
1970 • TABERG
#64
26 mars 2010 kl 19:43
Gilla
Det blir sista långpasset till helgen för min del också. Väderprognosen tänker jag inte börja kika på förrän några dagar innan loppet. Får man önska väder så blir det +10, nyregnat och vindstilla "sous le ciel de Paris".

Formen har jag ingen aning om, men jag tycker jag tränat på bra och jag har inte haft några skadeuppehåll på senaste tiden. Man kan ju hoppas på nytt p.b., men blir det inte så är det inte hela världen. 32 km in i loppet vet man ungefär vart det hela kommer att sluta, det vill säga om det håller hela vägen eller om det är läge för plan B - "överlevnad".

Sista 2 veckorna tänker jag dra ner på träningsmängden, se till att inte bli sjuk samt köra lite kortare och flackare pass med lite högre hastighet. Allt i syfte att man ska stå där på morgonen den 11 april och tänka ....."nu j-vlar" :-)

1967 • Södertälje
#65
28 mars 2010 kl 22:38
Gilla
Så där ja. Då var det sista långpasset på 25km avklarat.
Det här blir min första marathon utomlands (andra totalt), så det är extra spännande för mig. Jag har sugit åt mig av alla era goda tips och tror mig vara väl förberedd.
Själv reser jag med familjen ner på lördagen med Ryan air (1.380:- per person). Vi bor på ett F1-hotell tolv minuter från starten med Metron (43€ natten för tre bäddar - men vi fick hyra två rum eftersom vi är fyra).
Helst hade jag velat resa hem redan på söndagkvällen, för att kunna sova i min egen säng efter loppet, men Ryan ändrade vårens avgångar (jämfört med i vintras) så det blir två nätter i Paris.

Ser ni en pajsare med blå funktionströja och ett illa påsytt gult kors så är det jag.

:o)
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#66
6 april 2010 kl 15:14
Gilla
Men det var väl egentligen rätt bra. Självklart skall du passa på att gå ut och fira loppet med lite god fransk mat och något glas gott franskt vin.
Annars kan man ju lika gärna springa på hemmaplan :)

Dessutom är det ju inte helt säkert, lite beroende på hur det gått, att du skulle uppskatta flygresan redan frampå eftermiddagen
Per Lantz
1970 • TABERG
#67
6 april 2010 kl 21:42
Gilla
Kollade väderprognosen för Paris och det verkar ju bli ok väder för löpning på söndag morgon. Mellan 5-10 grader och uppehåll. Inte så blåsigt. Prognosen hinner säkert ändras, men det lär väl i vílket fall inte bli någon värmechock i år.
Lycka till alla ni som ska löpa. Själv styr jag kosan mot Paris inom kort.

Bon marathon à tous!
1977 • uppsala
#68
6 april 2010 kl 23:15
Gilla
5-10 grader. Så länge sedan jag sprang i sådan temperatur. Vad springer ni i för tröja, linne/kortärmad/långärmad?
Frysa gör man kanske inte men 5 grader är kyligt ändå.

Vi åker ner på lördag! Lycka till!
1967 • Södertälje
#69
7 april 2010 kl 10:22
Gilla
5-10ºC är vid starten på morgonen. Mitt på dagen spås det bli uppåt 17ºC.
Jag kör med kortärmat (tycker gränsen går vid kylskåpskallt 8ºC) men drar nog på mig en långärmad begagnad bomulls-sweatshirt som jag kastar bort när jag fått upp värmen. På benen blir det långa kompressionstights.

Bonne chance et amusez-vous!
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#70
7 april 2010 kl 10:28
Gilla
Som jag tolkade prognosen så kan det bli nedåt 5 grader på tidiga morgonen, dvs nån timme före start, men att det sen blir soligt eller i vart fall växlande molnighet och uppåt 13-17 grader (beroende på vilken vädersajt man kollar) på dagen.
Om solen tittar fram kan det nog bli hyfsat snabbt stigande temperatur så att man redan nån timme in i loppet är uppe i över 10 grader. Är det sådana prognoser så kör jag i "sommarklädsel", dvs korta tights och kortärmad tröja (har sällan linne). Till det ordentliga kläder vid uppvärmningen, det är såklart viktigt. När man väl kommit igång brukar jag inte ha särskilt svårt för att hålla värmen, särskilt inte i benen som ju rör på sig med hyfsad frekvens :)
Skulle det verka vara lite kyligare kan jag tänka mig att komplettera med en kortärmad funktionströja (typ craft t-shirt) under den vanliga men då får man ju också vara beredd på att eventuellt offra den om temperaturen sticker iväg uppåt under loppet.

Åker själv ner på lördag, tåg till Kastrup och flyg därifrån vid lunchtid. Stannar ett par dagar och hoppas få "möta våren" och njuta av god mat och dryck innan vi far hem på onsdag.

Körde sista "riktiga" passet igår och där ingick c:a 2 kilometer i vad jag tror var aningens högre fart än helgens tävlingstempo, i syfte att som Per skrev tidigare i tråden stå på startlinjen söndag och tänka att "nu jävlar".
Efter en påskvecka med några pass på snö-/vintervägar och stigar i Jämtland kändes det lite ovant och småstelt att springa fart på barmark men knappast något att oroa sig för och en positiv känsla i motorn (hjärta/lungor). Skall bli kul att se vad det kan räcka till i helgen.
Per Lantz
1970 • TABERG
#71
12 april 2010 kl 11:20
Gilla
Vilken dag!!!! Soligt och fint och ändå behagliga temperaturer för löpning. Massor med publik som gav full hals. Paris visade sig verkligen från sin bästa sida den här söndagen. Det är sådana här dagar som fyller långpassen i januari och februari med meningsfullhet.

Hur gick det för er?

För min del blev det nytt personligt rekord och för första gången gick jag under 3 timmar. Skramlade in på 2 h 57 min och 45 sek.Farten var hyfsat jämn loppet igenom. Vid målgång var det en löpare framför mig som hjulade över mållinjen. Lätt euforisk funderade jag på att göra samma sak, men kom i sista stund på att jag fyller 40 i år och att jag dessutom aldrig kunnat hjula. Vissa saker är helt enkelt bäst att lämnas ogjorda:-)

1956 • PARTILLE
#72
13 april 2010 kl 06:41
Gilla
Jag lyfter på hatten och gratulerar Per. Satt och tittade på sändningen på Eurosport och kände mig riktigt sugen att åka ner och plocka den maran igen.
1967 • Södertälje
#73
13 april 2010 kl 16:30
Gilla
Kan bara hålla med om vädret och stämningen! Magnifique!!!

Eftersom jag passerat 40-årsstrecket så kämpade jag mig in på 4:31, ett par minuter sämre än min tid i Stockholm. ;o)
Egentligen så siktade jag på 4:15 och det såg riktigt bra ut fram till 19km då vi lämnade skogsområdet i öster, Bois de Vincennes. Jag kämpade dock på ganska bra till 30km, då vi lämnade Seine. Därefter var det bara den goda träningsdisciplinen som höll mig igång och efter målgången var jag sååå trött att jag inte ens orkade gråta. Men några minuters uppfriskande vila i grön(!)gräset gjorde susen. Jag gick själv i trapporna till metron och kostade mig på att reta de som behövde stöd...

Vattenflaskor istället för muggar var en ny upplevelse, men det funkade riktigt bra. De runda funkade bäst att springa med efter att flaskan tryckts ihop en aning. Eftersom ingen sportdryck serverades hade jag försett mig med Maxims enerigel, men höll på att kräkas av konsistensen varje gång jag fick det slemmiga innehållet i munnen. Tacka vet jag sportdryck!

Trängseln vid väskinlämningen på Avenue Foch på morgonen var riktigt stor och det hade nog varit enklare att ta metron direkt till Victor Hugo istället för att hoppa av vid Charles de Gaulle som alla andra, fast å andra sidan så hör trängseln och den glada stämningen till.

Jag blev klappad i ryggen av två yngre svenskar som sprang om mig i början och av flera danskar. Dock såg jag bara två svenska flaggor bland publiken, men både danskar, finnar och engelsmän hejjade flitigt på mig där jag kom i min svensktröja.

41 356 anmälda
9 790 dök aldrig upp
751 bröt
Jag slog i alla fall 25% av de som kom i mål och känner mig helnöjd med min första utlandsmara.

Rekommenderas varmt!
Simon Nilsson
1991 • Arvika
#74
13 april 2010 kl 20:08
Gilla
1967 • Södertälje
#75
13 april 2010 kl 20:49
Gilla
Per, jag tittar på din målgångsvideo för att se mannen som hjulade över mållinjen - nr 4235, fransmannen Marco Labouysse. Det ser ut som att han först går ner på marken, gör fyra armhävningar och sedan hjular.
Vilken man!
Per Lantz
1970 • TABERG
#76
13 april 2010 kl 22:14
Gilla
David, jag fixade några armhävningar i kväll efter återhämtningsjoggen. Enligt äldste sonen, som för övrigt styrketränar nitiskt, är pappa en sparris. Måste kolla in monsieur Labouysse´s video. Bra insats för övrigt David. Paris är en ganska tuff bana och nu kommer du garanterat att sätta nytt pers i Stockholm om inte vädergudarna får fnatt alldeles. Det bästa sättet att förbereda sig för maraton är att springa maratonlopp, vilket du gjorde riktigt bra.

Stefan, man tackar. Je vais revenir à Paris aussi. (Hmmm franskan är inte perfekt. Det märker man när parisare svarar på engelska när de blir tilltalade på franska. Irriterande!!!!:-)

Simon, otroligt bra kämpat och väldigt trevlig läsning.

Första 200 metrarna av återhämtningsjoggen idag kändes..... wow. Sen gjorde demonerna från Bois de Boulogne sig påminda. Fick nog efter 4 km. Bättre att bege sig hemåt och knåda vader och baksida lår istället.

1977 • uppsala
#77
15 april 2010 kl 12:01
Gilla
så har vi kommit hem också, från det härligaste marathonlopp jag sprungit. klarade preciiiiis 4-timmarsgränsen och kom in på 3:59:38

det som slog mig var att så få löpare gick sista milen. i mitt tempo, 5.40/km brukar det vara ganska många som går sista biten (jmfr sthlm). kanske beror på att banan är ganska flack?

Kommer säkerligen åka tillbaka om nåt år men då komma lite tidigare för att ta del av Expo. Vi landade dagen innan loppet vid 17.10 och hade katastrofala problem med förbeställd taxi och bilköer. Men det löste sig med hjälp av Metro och fantastiskt hjälpsamma fransmän. Vi kom springande till Expo-hallen 20.30 för att hämta nummerlappen (stängde 20.00), lyckades komma in och få tag på nr-lapp från hoppackade lådor. jag har aldrig tidigare kännt sådan stress och kommer aldrig mer åka dagen innan.

vad var det förresten i den blå skopåsen ni fick?
1967 • Södertälje
#78
15 april 2010 kl 13:45
Gilla
I blå skopåsen var det en liten vattenflaska (som smakar plast att dricka ur), två elastiska reflexband, en bärkasse i nylon i ett bananformat fodral, hudlotionsprov från L'Oreal, en liten chokladbit, tävlings-pm samt diverse reklam.
Har jag missat något?

En fördel med att besöka expon på lördagkvällen var att asics-tröjorna, med tävlingens tryck på, reades ut för nästan halva priset
Hans Turemark
1970 • Eknäs
#79
15 april 2010 kl 18:17
Gilla
Jag var en i publiken vid ca 31km. Alltid imponerande att se de som inte bara springer. Barnvagnar, gorilladräkt, en stor skylt för offren i Polen och sist men definitivt inte minst mannen på styltor. Det är också alltid lika roligt att se vilken kick de svenska löparna får som får ett glatt "heja Sverige rop".
Per Lantz
1970 • TABERG
#80
15 april 2010 kl 22:27 Redigerad 15 april 2010 kl 22:30
Gilla
Kul att det löste sig med nummerlapp och chip Erna och grattis till en fin tid. Du gick inte miste om mycket i den blå gympapåsen. Finisher-tröjan i Paris var riktigt fin och den fick du ju.

< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.