Löpning Kläder, Skor & Prylar 16 inlägg 924 visningar

Babyrosa vs svart

Mari
1973 • Stockholm
#1
30 april 2010 - 07:51
Gilla
Hej,

Är det några fler tjejer än jag som irriterar sig över att joggingskor för damer ofta har så tråkiga färger. Jag säger inte alltid men ofta. Igår var jag och provade skor och det stod mellan ett par babyrosa Nike Lunarswift och ett par svarta Adizero Boston. Båda kändes väldigt bra, smala, lätta med lite hårdare känsla under foten som jag gillar. Men.... jag fixar inte att sätta en babyrosa sko på min fot! Det finns säkert de som uppskattar rosa inget fel i det, men det kan väl åtminstone finnas en annan färg att välja mellan. De manliga skomodellerna kommer ofta ut i 3-4 olika (snygga) färger minsann.

/Maria
1983 • Ås
#2
30 april 2010 kl 08:05
Gilla
Jag håller med! Jag har dock turen (??) att ha stora fötter, så oftast köper jag herrmodell av löparsko eftersom de faktiskt oftast finns i min storlek (tur att det finns herrar med små fötter). Då får man dessutom lite bredare sko och bredare läst, vilket passar mig fint. Men visst är det fånigt att i princip all sportutrustning till damer i så stor utsträckning ska vara rosa och lila, det borde som du säger åtminstone finnas alternativ...

/Anna
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#3
30 april 2010 kl 08:45
Gilla
Håll upp blicken något så får man en bättre hållning. Inte bra att springa och kolla hur färgen på skorna ser ut. Blir likt en hösäck då....
Sara Svärd
1986 • Upplands Väsby
#4
30 april 2010 kl 09:18
Gilla
Det roliga är att många herrar klagar på att herrskorna har tråkiga färger och att tjejskorna är mycket snyggare, och så tycker tjejerna tvärt om.
Men man kan ju undra hur nöjda folk skulle bli om leverantörerna satte "damfärger" på herrskorna och vice versa...
Jag håller med Lasse som nog menar att man bor sätta komforten först, om man köper skor man ska träna i, men jag vet också att det inte är det lättaste.
Man vill ju ändå trivas i sin utsryrsel, även om man själv brukar vara den enda som bryr sig.
Mari
1973 • Stockholm
#5
30 april 2010 kl 10:56
Gilla
Jaa, och som jag skrev ovan så kändes båda skorna lika bra, jag skrev inte att Lunarswiften kändes bättre men ratades p.g.a. färgen.
Inlägget var mer menat som en efterlysning av lite fler färger på damskor generellt.

/Maria
Ina Sörlid
1984 • Uppsala
#6
30 april 2010 kl 11:56
Gilla
Jag håller med Maria. Bara för att man är kvinna behöver man inte gilla rosa, och bara för att man är man är det inte nödvändigtvis så att man inte gillar rosa. Varför finns inte alla färger i alla storlekar så att människor kan få välja vad de vill istället för att bli styrda av hur de "borde vara"?



Walker67
1947 • Växjö
#7
30 april 2010 kl 22:22
Gilla
En annan fundering, varför finns det inte kvinnoskor i st 43-44. Det finns faktiskt män som har "kvinnofötter" dvs ganska smal häl och inte så höga fotvalv. Jag skulle inte tveka att köpa en damjoggingsko med rosa färginlägg, om den satt som en smäck på foten. (jag tror jag har en "damfot", då jag har så svårt att hitta skor som passar på herravdelningen)
Lena M
1961 • Norrtälje
#8
1 maj 2010 kl 12:27
Gilla
Löparskor borde inte göras i dam resp herr-modell utan tillverkas i en mängd olika färger och former så att var och en kan köpa den sko som passar deras fot och deras smak bäst. Det finns ju ändå enorma mängder av olika modeller och de olika märkena har sina olika storleksssystem. Så varför envisas de med att hålla kvar "dam" och "herr"? Det är bara såååå 90-tal :-)
Susanne Lindström
1963 • Hammarstrand
#9
1 maj 2010 kl 17:22
Gilla
Tycker att det gäller mycket i "dam" - varianter, även kläder.
Personligen tycker jag inte om att klä mig i rosa, men träningskläder i damstorlekar är ofta med rosa inslag.
Då jag är kort(160 cm) men muskulös så är för det mesta herrkläder för stora/långa och damkläder för trånga över armarna...:-(
För min del väljer jag ofta barn /pojk i centilongstorlekar, där det finns läckrare färger, men det funkar ju inte på skor.
Juniorskor har ju oftast inte lika rejäl uppbyggnad som dam/herr.
Nu springer jag dock i ett par VFF, jättesnygga röda och svarta! :-)
Så skofärgen är jag helt nöjd med!
Sara Svärd
1986 • Upplands Väsby
#10
1 maj 2010 kl 18:47
Gilla
Många damskor är ju gjorda för att passa just för tjejers sätt att springa. Vi har ju en annan form på bäckenbenet, och därför blir steget lite annorlunda än männens.
Därför lär inte dam- och herrskorna "flyta ihop" i första taget, men jag tycker absolut att tillverkarna borde se över både färg- och storleksskalan. Damskorna går ju bara upp till eur 42, och när de dessutom är så små i storlekarna som de är så får en hel del tjejer gå upp på herr. Och vad händer då? Jo då är skorna ofta bredare än vad som passar en tjej med "stora" fötter, eftersom de oftare är långa och smala än långa och breda.
Men om tillräckligt många skriker tillräckligt högt kanske en förändring kommer?
Walker67
1947 • Växjö
#11
1 maj 2010 kl 19:01
Gilla
I så fall bör man nog rikta in sig på ett skomärke och då förklara att de får en konkurrensfördel gentemot de andra märkena om det går upp i storlekar på damsidan. (jfr NB som har olika bredder) Efter ett tag tror jag de andra märkena följer efter, då de inte vill ge ett annat märke konkurrensfördel.

Rent praktiskt bör vi då bestämma ett skomärke och komma överens om en text eller slogan och sen "mailbomba" det skomärket, så får vi se om det ger resultat. Just nu har jag ingen bra text, men om det dyker upp något i huvudet, återkommer jag.
1965 • Eksjö
#12
1 maj 2010 kl 20:08
Gilla
Är inte det här med herr- och damskor bara en marknadsföringsbluff?

Jag har två gånger i mitt liv köpt dammodell eftersom den herrmodell jag ville ha var slut, provade motsvarande dammodell i butiken tills jag hittade rätt storlek, siffran för denna var förstås annorlunda men annars kändes skon precis likadant som jag ville ha den (möjligen var den några millimeter smalare/tightare på bredden men det var helt justerbart med snörena).

Vad gäller färger så är det ju lättare att ändra från rosa till svart än tvärtom, det är ju inte direkt någon brist på vattenfasta färgpennor i Sverige...

Gula skosnören (min egen favoritfärg) fixas på hemmaspisen i en kastrull med lite vatten och två teskedar gurkmeja, koka några minuter, häll av vattnet och låt torka...

Hade jag haft morsan här så hade ni kunnat få femtion tips till om textilfärgning. :-)
Walker67
1947 • Växjö
#13
2 maj 2010 kl 19:38
Gilla
P A: Vad har du för storlek, som kan ha damskor ?
Karin E
1962 • Sävedalen
#14
2 maj 2010 kl 21:32
Gilla
Jag hade gärna haft ett par rosa löparskor. Men man kan ju inte enbart köpa sko efter färg. Köper ofta löparkläder i rosa eller med rosa inslag. Nu passar jag i och för sig väldigt bra i just rosa. Det är väl därför jag är så förtjust i rosa. Mina löparskor är blå och vita. Lite halvtråkigt men helt ok. Ett tag försökte jag fåt tag på svarta löparskor men det gick inte. Men det var för några år sedan. Eller varför inte ett par lila skor! Men smaken är ju delad.
1965 • Eksjö
#15
3 maj 2010 kl 08:23
Gilla
@ Walker67

42 förstås - the answer to life the universe and everything! :-)
Jennie A
1979 • Karlskrona
#16
3 maj 2010 kl 12:38
Gilla
Vet inte om det nämts tidigare, men mina Nike Structure Triax+ får man minsann välja färg heeeelt själv på! Bara att välja färg på sula, mesh, läder, snören, -you name it!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.