Löpning Tävlingar & Motionslopp / göteborgsvarvet 4 inlägg 1182 visningar

parkering

1964 • Timmele
#1
11 maj 2010 - 22:21
Gilla
Är det någon som vet om man fortfarande kan parkera vid skolorna runt starten? Varvets hemsida säger inget om det. Är det månntro ett sätt att hålla nere trafiken runt starten?
1956 • PARTILLE
#2
12 maj 2010 kl 05:53
Gilla
Om Du är där riktigt tidigt på lördag morgon. 8 - 9. Eller allra helst dagen innan. Så kan Du parkera på den p-plats i Slottskogen, som Du springer igenom några hundra meter efter starten, då Du lämnar Margeretebergsvägen in till Slottskogen. Då har Du ca 300 m upp till starten. Men se bara upp var Du parkerar på detta ställe eftersom banan går igenom den ena av dessa p-fickor. Den P-yta som är närmast skogen är inga problem. När Du skall därifrån är det bara att glida lugnt utmed Slottskogens vänstra kant, över Säldammsbacken och iväg.
Jag har hört också att man skall transportera folk med buss från Åby i Mölndal.
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#3
12 maj 2010 kl 10:24
Gilla
Christer>Åby Travbana är det som gäller. Därifrån går gratis pendelbuss var 5:e minut. Ett annat bra alternativ är p-hus nordstan eller lisebergs södra parkering och därifrån spårvagn, kollektivtrafiken är gratis på lördagen om du har nummerlapp med dig.

Givetvis har du rätt att detta är för att få ner trafikkaoset runt starten. Jag såg många ifjol som fått böter när de stått på gräsmattor och annat kring marklandsgatan, kan tänka mig att kommunens p-vakter ibland ser mellan fingrarna men är du inne i bostadsområdena är det ofta privata bolag som sköter övervakningen och de missar inte ett läge att tjäna pengar.

Margretebergsgatan är avstängd från 08.00 i år så att försöka ta sig in i slottskogen för att parkera efter dess är dumt. Och att glida över säldamsbacken med bil är knappast tillåtet utan tillstånd.
1964 • Timmele
#4
12 maj 2010 kl 22:20
Gilla
Tackar för era inlägg. Det är dock ingen som har svarat om det går att parkera vid skolorna som ifjol. Är det någon som vet om det är stängt där? Det är så att jag har familjen med mig som hejaklack och dom kunna gå från bilen och heja på MIG!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.