Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 4371 visningar

Diskbråck Löpning

1966 • Bålsta
#1
1 juli 2010 - 14:27
Gilla
Har eventuellt diskbråck men tränar ialla fall springer 4-5 mil i veckan och då mår min rygg bra men så fort jag går eller står still har jag ont, domningar i benet
någon som har samma fenomen, sjukgymnasten tycker att jag skall ta det lungt med löpningen tills jag fått tid på skiktröntgen,
/Danne
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#2
1 juli 2010 kl 17:22
Gilla
Hej.

Jag opererades i början av okt -09 för diskbråck. Ett vanligt L4-L5 i ländryggen som i mitt fall hade stor påverkan på ishiasnerven. Detta gav både stor smärta ner i framförallt underbenet/foten och känselbortfall, domningar med "klafsig" gång som följd under en tid. Efter magnetröntgen så beslutades det att operera.

Jag tog mitt första löpsteg ganska precis 3 månader efter operationen. Hade fuskt lite innan med längdskidor som är lite mjukare. En hel del promenader blev det oxå där jag efter hand skruvade upp intensiteten. Var svårt till en början att motivera mig att promenera.....jag är ju en löpare!!
Viktigt är det oxå med mag/rygg/bålstyrka. Är själv bedrövligt dålig på att underhålla detta.....men var duktig i början.

Att ta det lugnt kan vara klokt......även om vi alla är olika och reagerar olika på smärta så går det inte att komma ifrån att löpning har/ger en stor stötpåverkan på kroppen. Så om du inte har för mycket stolthet eller prestige i din löpning kanske promenader kan vara ett mer skonsamt alternativ i väntan på röntgen.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.