3 inlägg 203 visningar

Gå ner i vikt

emma jonsson
1990 • läckeby
#1
30 september 2010 - 23:46
Gilla
hej jag vill gå ner ett par kg vad är bästa träningen för det?
just nu tränar jag pilates med hantlar och kettlebells(inte så tunga,ca 4kg)
tacksam för svar:)
Leif Rubensson
1965 • Kalmar
#2
9 oktober 2010 kl 13:32
Gilla
Hej Emma!
Jag vet inte vilken löparvana du har. Men om jag utgår från att du inte är speciellt van med löpning och dessutom är en smula överviktig tycker jag att du ska börja följa ett lätt löpträningsprogram. Jag bar på en ganska rejäl övervikt för ett år sedan och följde det lättaste halvmaraprogrammet på www.marathon.se. Bli inte förskräckt över att målet är att kunna springa ett halvt marathonlopp. Titta istället på hur programmet ser ut under de första veckorna. Jag lovar att det inte är speciellt svårt. Ha dessutom inte för bråttom i början. Det tar ett tag att förbereda kroppen för löpning. Ett stort lycka till!!!!
1984 • Kalmar
#3
15 oktober 2010 kl 13:05
Gilla
Hej Emma

Om ditt mål just är att gå ner i vikt och inte att gå ner i vikt och bli en löpare så rekomenderar jag att lägga till långa promenader till din pilates och hantelträning.

Nästa steg efter det borde vara att antingen lägga på mer styrketräning för att på så vis bygga muskler, för att öka kroppens egen fettförbränning eller börja med någon annan uthålighets träning som: Löpning, cyckling, simning, inlines, skridskor, slalom, ridning mm.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.