Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 4827 visningar

Joggare med panikångest + förkylningstider

Mathilda
1990 • Bromma
#1
23 december 2010 - 00:01
Gilla
Hej.
Jag är en av många olyckliga som lider av perioder av kraftig hypokondri och panikattacker. Även beroende av löpning. Aldrig mindre än en mil per pass oavsätt väderlek. Nu i lördags fick jag en kraftig attack, förmodligen pga. ett oförklarligt illamående och huvudvärk. Efter det var jag skiträdd i två dagar och kunde inte sova ensam eller slappna av. På den tredje dagen fick jag lite feber och huvudvärken blev värre, men verkligen, nästan ingen feber alls. Nu mår jag helt bra igen, det är alltså onsdag idag och skiten började i lördags, men jag är orolig för att sticka ut och springa. Men jag har inte ont i halsen, så då borde det inte vara någon fara? Är det någon annan här ute som lider av panikångest och skräck för plötsliga hjärtfel pga. träning? Hur klarar ni er? Jag vet att det är idiotiskt att fråga, men jag gör det igen: Hur ÄR det med löpning och förkylningssymptom?
1975 • Hässelby
#2
23 december 2010 kl 07:03
Gilla
Jag hade nyss en rejält långvarig förkylning med besvär i luftrören som gjorde att jag inte kunde springa på 17 dagar. När jag kände mig bra i kroppen men fortfarande hade det lite jobbigt med andningen så gick jag till läkaren i förra veckan. Jag var lite röd i halsen, hade lite pulshöjning och lite svårt att andas: "Kör på!" sa min han. "Ibland behöver man komma igång med träningen för att förkylningen helt ska ge med sig".

Du behöver inte oroa dig! :-) Hoppas att du får ordning på dina panikattacker och hypokondri. Det finns bra hjälp att få!

Pontus Almquist
1981 • Kalmar
#3
23 december 2010 kl 11:58
Gilla
Jag har ju hört att halsont eller feber ska vara tecken på att man inte ska träna. Sen får man givetvis känna efter själv också, men lyssna på kroppen är ju svårt när man vill träna..för mig i alla fall.

Gällande panikångest och träning då, så har jag fått mina attacker. Dock mest på gymet. Självklart självdiagnosticerat hjärtfel, trots att jag är fullt medveten om att tankespiralerna spelar mig ett spratt. Det gäller nog att faktiskt försöka hitta sitt sätt att komma ur just de spiralerna när de sätter igång. Jag brukar prata med mig själv lugnande. Det funkar ibland.
Susse
1968 • Löddeköpinge
#4
23 december 2010 kl 23:01
Gilla
Har jag haft hög feber så brukar jag vila ett par dagar extra. Sen vad gäller förkylningssymptom, då går jag på känsla. Mår jag bra eller känner jag mig sjuk, jag springer aldrig när förkylningen bryter ut men brukar börja när den är nästan borta och jag har nått dit att jag känner mig bra.
Jag hade en jobbig långvarig lunginflammation för ett tag sedan, då väntade jag tills jag var helt frisk och ytterligare en vecka innan jag började träna igen.
Mathilda
1990 • Bromma
#5
26 december 2010 kl 13:41
Gilla
Tack för alla svar! Det här med träning och förkylning är verkligen något som eldar på skräcken fö hjärtfel osv. Så fort man klagar lite så kommern någon med en kompis kompis mammas bror som dog av att ha tränat med lite förkylningssymptom, man vet aldrig hur man ska göra eller vad man ska tro "/ Men nu är jag iallafall bra igen och gjorde en bra mil igår utan att dö, så för nu lär jag överleva. Men det är så svårt att känna efter när man väl börjat känna efter för mycket hela tiden liksom.
1975 • Skövde
#6
26 december 2010 kl 14:05
Gilla
Det mesta man hör om förkylningar och träning är att det kan bli värre om man anstränger kroppen. När man är sjuk så använder ju kroppen sin energi till att "slåss" mot sjukdomen och tränar man då så får kroppen svårare att bearbeta infektionen.

Själv har jag halsont och en dunderförkylning nu men funderar ändå på om man kan göra nåt ändå. Kanske styrketräning light. Alltså att man kör några armhävningar, några situps osv utspritt under dagen. Mest för att känna hur det känns och för att få lite träning i alla fall..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.