Löpning Träning 3 inlägg 793 visningar

Träningsråd Stockholm Marathon

1974 • uppsala
#1
27 mars 2011 - 22:35
Gilla
Hej!

Stockholm Marathon närmar sig med stormsteg :-)
Tanken slog mig härom kvällen att jag skulle be om lite goda råd.

Bakgrund: ska göra mitt 8:e Stockholm i år så jag vet absolut vad det handlar om. Förra säsongen tränade jag i stort sett bara löpning och gjorde maran strax under 4 timmmar. Tror dock jag tränade lite för enformig för jag fick under sommaren 2010 ont i mina hälsenor. Vilade i stort sett hela hösten 2010 och hälsenorna känns nu bättre (har dock känningar i bland).

Har nu ändrat tänk för årets träning. Lägger mer tid på innebandy, basket och en del core-träning. Löpningen blir inte lika många km som förra året och jag satsar på långpass en gång i veckan. Försöker få in en del av tåhävningarna jag läst om också :-)

Har dessutom lagt ner en del jobb på att gå ner 6 kg (96 till 90) under årets första tre månader. Tänkte jag skulle fixa några kg ytterligare innan 28:e maj.

Så min fundering:
Några råd om hur jag ska sköta mig/träna fram till den 28/5?
Ska jag fortsätta som jag gör och stegra långpassen under våren?
Vad är en rimlig sluttid?
Vill ju slå tiden från förra året (3:53). Hur mycket snabbare är rimligt?

MVH
Eric Wahlgren
Martin B
1971 • Sollentuna
#2
29 mars 2011 kl 08:53
Gilla
Jag tror att du är inne på helt rätt spår när du försöker gå ner i vikt.
Lycka till så ses vi 28/5
Henrik Ohlsson
1973 • Malmö
#3
29 mars 2011 kl 09:19
Gilla
Tror du med 7 maror i kroppen vet ganska väl vad som är rätt för dig. Och jag håller också med, kör på och öka längden på långpassen. Är själv lite i samma sits. Dock bara med 4 maror i kroppen men med lite för många kilon att släpa på. Jag satsar också på att tappa kilon först och främst och samtidigt försöka få till ett antal bra långpass under april.

Vet inte hur mycket snabbare man blir med 6-10 kg mindre att släpa på. Men snabbare ska det bli! Kan förhoppningsvis komma med ett svar efter den 22/5:-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.