Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 896 visningar

Fotont

1980 • Kållekärr
#1
12 september 2011 - 17:38
Gilla
Det här är säkert miljonte tråden om samma sak, men här är grejen: i onsdags var jag ute och sprang i totalt skyfall. Efter ca 5km så fick jag väldigt ont i höger fot. I hålfoten strax innan hälen. Jag sprang i för gamla skor samt att strumporna var helt genomvåta (om det spelar någon roll). Dagen efter så haltade jag illa, sen släppte det så jag numer kan gå obehindrat. Jag har nu invensterat i ett par nya dojjor med rejält stöd för framtida löprundor men när jag försökte springa imorse så kom jag väl femhundra meter innan det började ont igen. Inte så där tokont, men helt omedvetet så började jag trampa konstigt med högerfoten så jag avbröt den rundan.

Jag misstänker såklart hälsporre, men då jag inte vill deppa ihop totalt så kanske någon har något annat mindre allvarligt förslag på skada. Jag hade sett fram emot Kretsloppet och andra milslopp i år och även skrivit upp mig för Sthlm Marathon men alltihop känns bara som förgjort nu. Ja, det har inte ens gått en vecka sen jag fick ont men ändå...

Om det nu är så illa att jag måste få klinisk hjälp, vad har man för väntetider att förvänta sig?
1952 • Varberg
#2
13 september 2011 kl 08:49
Gilla
Påminner mycket om min bristning i plantarfascian. Du kan kolla den tråden. Man bör förstås även tänka på stressfraktur och då är det kanske främst Naviculare .
Hälsporre är ingen diagnos utan något man ofta kan se vid plantarfasciit och de problemen brukar inte komma akut som du beskriver din skada. Försök komma till någon mottagning med idrottsmedicinsk profil.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.