annons
Löpning Kost & Näring 51 inlägg 6727 visningar

Jordnötter!

Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#1
24 februari 2012 - 21:13
Gilla
Det sägs att det är nyttigt med olika sorters nötter, men är det någon som vet hur det är med jordnötter?
< < < 1 2 3 > > >
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#41
27 februari 2012 kl 17:12
Gilla
Kokosfett är kanske inte så olämpligt som man trott tidigare, hittade lite läsning på nätet. http://www.paulun.se/page5504412.aspx http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d715687b9cb462233066e55-kop-ratt-kokosfett
Johan
1963 • LINKÖPING
#42
27 februari 2012 kl 18:26
Gilla
Conny
-För tredje gången,
-Prova stek i Kokosolja.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#43
27 februari 2012 kl 18:53
Gilla
Ja, jag får väl testa det någon gång, det finns ingen kokosolja hemma. kokoskakor har jag ätit någon gång, dom är goda, fåglarna brukar få någon kokosnöt ibland som jag sågar itu och hänger upp.
1969 • Åkersberga
#44
27 februari 2012 kl 20:09 Redigerad 27 februari 2012 kl 20:15
Gilla
Ni har säkert sagt det redan men obs, köp inte kokosfettet i de där silvriga paketen vid margarindisken utan det som heter ekologisk kokosolja.

Edit: Såg att Paulun tycker att det gamla vanliga kokofettet är lika bra så jag kanske får ta tillbaka ovanstående. Har dock läst på annat håll att det skulle vara sämre.
1964 • Stockholm
#45
27 februari 2012 kl 22:44
Gilla
Johan:
Läs det jag länkade till...
Högre temperatur än kokpunkten bör man inte använda oftare vid matlagning än nödvändigt. Men, gott kan det ju i och för sig bli...
annons
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#46
27 februari 2012 kl 23:23
Gilla
Sven_Du har säkert helt rätt, det kan nog bildas en del skadliga ämnen, det är nog inte bra heller att dricka eller äta något med hög tempratur, hett kaffe som kommer i kontakt med kroppens vävnader, det går nog bra i dom flesta fall, men bör öka risken för strupcanser.
1964 • Stockholm
#47
28 februari 2012 kl 00:16
Gilla
Johan, Conny m.fl:
Bli för guds skull inte förbannade nu. Men hur var det de sa i skolan? Tagit del men inte förstått.
Läs det jag länkade till igen.
Johan
1963 • LINKÖPING
#48
28 februari 2012 kl 01:02
Gilla
Sven
Nej, jag vet inte vad du menar, LT-länken var däremot så intressant så jag skrev ut den på skrivaren, avhandlar egentligen många områden i samma artikel, områden som egentligen alla cirkulerar kring vår tids onyttiga umgänge (vi i väst är bäst att tilläga) med livsmedelsjättarna o processindustrin, och dess direkta/indirekta kopplingar till ökande sjukdommar etc.

-Men, om vi skall relatera till inläggen i forumet ovan, stod det om temp. o tillagning ur flera aspekter, så om det är det du menar så satt jag nog still i klassrummet o lyssnade redan första gången.
Om inte får du gärna förklara vad du syftar på?

:-)


Johan
1963 • LINKÖPING
#49
9 mars 2012 kl 01:06
Gilla
Sven
Fortfarande nyfiken på svar om vad vi inte förstått?
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
#50
9 mars 2012 kl 10:51
Gilla
@Jan, #39: Prova om du tål solrosfrön istället för nötter! Det finns både helt neutrala (lite småtråkiga), rostade (jättegoda) och rostade+saltade (ännu godare). De innehåller mycket magnesium, järn och zink, vilket är jättebra, men lite för mycket omega-6-fetter
annons
1979 • Göteborg
#51
9 mars 2012 kl 11:11
Gilla
Kan tipsa om att blanda russin och jordnötter. Det låter märklig men blir, som i sången, en blandning av sött och salt. Mycket gott :)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
annons