Löpning Kom igång 39 inlägg 3917 visningar

Motivation, tack!

Edith Gr
1992 • Stockholm
#1
5 juli 2012 - 10:47
Gilla
Å jag är så deppig. Under vinterhalvåret har jag varit jätteduktig och hållit igång, men inte riktigt haft tiden. Så nu inför sommaren hade jag gjort ett ordentligt träningsprogram som jag var så peppad inför. Jag är helt ledig hela sommaren och har all tid i världen, och målet är en rejält förbättrad tid till tjejmilen.

Men jag har varit och är så himla omotiverad! Det blev inte alls som jag tänkt mig. När jag tvingar iväg mig går det trögt vad jag än gör och hur jag än varierar och när jag inte tränar vill jag bara göra annat. Det har inte blivit ett enda pass på hela veckan och nu är jag dessutom förkyld - igen.

Kan inte någon komma med lite motiverande ord? <333 Jag är så besviken på mig själv...
< < < 1 2 > > >
NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#21
7 juli 2012 kl 18:22 Redigerad 7 juli 2012 kl 18:25
Gilla
@Gabriella: Vilken verklighet? Den där tjejer (representativt i denna tråd iaf) får sin motivation till att löpa genom att ta på sig snygga träningskläder så att de ser lite sötare ut när de löper? Gud. Om det räckte för min motivation att pusha mig i träning skulle jag lyckats med ett marathon varje dag. Vi är alla olika, minsann.

Vad jag föreslog var att ha ett betydelsefullt mål, något som driver en framåt i både vått och torrt. Om du antyder att något jag skrev i mitt tidigare inlägg inte var relaterad till trådskaparens problemfråga, eller bara var elakt, så kan du läsa inlägget igen och åtminstone försöka se budskapet i det jag skrev. Tuff kärlek är också kärlek.
1962 • Göteborg
#22
8 juli 2012 kl 00:44
Gilla
Edith, jag tycker den här tråden och alla dessa kloka inlägg borde fungera som väldigt bra motivation för dig eller hur? -:)
1960 • Örsås
#23
8 juli 2012 kl 12:42
Gilla
@ NgtSomIngenHar: Visst, Edith Gr är tre år yngre än du, men att använda ett så nedsättande, förminskande och allmänt härskartekniskt uttryck som "flicka lilla" är rent ut sagt inte en bit bättre än om du använt ett direkt personangrepp.
Du har uppenbart mycket att lära om hur man tilltalar folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet...
oscar olsson
1983 • Paris
#24
8 juli 2012 kl 14:37
Gilla
Skit i träningsprogram och allt som har med tid att göra. Ut och spring för att det är skönt, uppfriskande, tänk på nått roligt när du springer, försök lägga passen precis innan eller efter frukost så kommer din dag bli helt underbar. Kör lite fartlekar då och då med ruschar fram till lyktstolpen, den stora stenen osv. Börjar man se löpningen som ett tvång så kommer det bara att bli jobbigt och resultat kommer att utebli.
HR
1972 • Stockholm
#25
8 juli 2012 kl 16:12 Redigerad 8 juli 2012 kl 16:13
Gilla
Edith, du är inte ensam om att ha motivationssvackor. Om det håller i sig för länge innebär det kanske att du inte tycker det är roligt att springa överhuvudtaget, och då ska du kanske syssla med något annat (roligare för Dig) som håller dig i form.

Det som är fenomenalt med löpning är ju att du i princip kan snöra på skorna och ge dig av i princip när som helst, var som helst och i de flesta väder och bara köra ett pass - precis hur långt eller kort som du vill. Har du inte "tid" med löpning har du inte tid med någon annan idrott heller. Det är svårare med de flesta andra sporter eller tidfördriv där du måste ta dig till en träningsanläggning, gå på ett bokat pass, ha en med/motspelare etc. På med skorna bara och stick ut en sväng.

Det bästa du kan göra är att bara knyta på skorna och ge dig av en sväng, nu omedelbums. Ta det som det kommer och bara ta en sväng, ibland är det inte motivation man behöver, utan disciplin.

SJälv har jag vansinnigt svårt med motivationen ibland men då får man plocka fram en gnutta disciplin och bara ge sig ut. Ibland blir det kort, ibland tänker jag att det får bli lite längre om jag ändå är ute - men det känns alltid bra efteråt. Även efter de "dåliga" passen.

Släpp det här med träningsprogram och spring lite då och då och känn hur det känns. Då blir du inte besviken om du inte håller dig till en "plan".

NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#26
8 juli 2012 kl 22:11
Gilla
@Birthe Kjaersman: Kära du, att du tolkar lilla flicka som något negativt är upp till dig. Skulle du kalla mig lilla pojke skulle jag inte ta illa upp. Utöver det så tar mig friheten att anta att du här försöker få mig att visa respekt och hyffs till andra människor och att kalla någon ”lilla flicka” är enligt ditt tycke inte är vara vare sig hyffsad eller att visa någon respekt. Har jag antagit rätt? Tycker du att det här hyffsat att ignorera hennes frågeställning och istället kapa hennes tråd för att diskutera löjliga ordval istället för att hjälpa henne med sitt problem? Är det här ditt sätt att utöva din härskarteknik genom att trycka ned sådana som faktiskt försöker att svara på hennes fråga, vilket faktiskt är ämnet för tråden?

Och att det skulle vara uppenbart att jag har mycket att lära om hur man tilltalar folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet, vad menar du med det? Ska kvinnor och män tilltalas olika? Nu kanske jag går händelserna i förväg men av din reaktion att döma på mitt ”flicka lilla” så vågar jag anta att du är lagd åt det feministiska hållet. Är det inte er uppfattning att män och kvinnor är och ska behandlas lika? Vad är det i synnerhet jag ska veta om hur man tilltalar kvinnor. Om vi glömmer verkligheten för en stund och ponerar att män och kvinnor faktiskt är lika, ska de då inte bemötas på samma sätt?

Nu tycker jag personligen att det har varit på tok för mycket off-topic här och eftersom jag, till skillnad från dig, visar mina medmänniskor och trådskapare respekt så väljer jag att i framtiden endast posta svar som hjälper TS i hennes frågeställning. Vill Ni, å ädla dam (får man säga så då?), fortsätta med denna diskussion som är vansinnigt OT så föreslår jag att vi tar den via PM.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#27
8 juli 2012 kl 22:26
Gilla
Bevärdigar dig inte med något svar på dumma frågor från min sida "NgtSomIngenHar" (har du inget namn?). Dina inlägg och dina svar talar för sig själva, det ser nog alla förutom du själv. Jag hoppas som sagt att ditt kommande liv, och din intelligens, ger dig tillfälle att utveckla en förmåga att kommunicera med andra människor. All lycka!

Nu tycker jag att du ska lämna över tråden till folk som verkligen ville tillföra TS något annat än förakt. Det gör jag.
NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#28
8 juli 2012 kl 23:11 Redigerad 9 juli 2012 kl 01:37
Gilla
@Gabriella: Om du ska anmärka på mitt beteende så borde du även se över ditt egna först. Det enda du visar med ditt svar till mig är att du likväl befinner dig på min, odugliga nivå. "Matt 7:3 Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget"
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#29
9 juli 2012 kl 11:14
Gilla
Du uttryckte dig klumpigt, plumpt, nedvärderande och oförskämt i ditt första inlägg och jag svarade dig med samma språk i en förhoppning om att du skulle inse hur otrevligt det var. Eftersom du reagerar på min ton har du tydligen insett detta nu. Bra!

Jag kommer inte att svara på fler inlägg nu. Ha det fint.
1956 • PARTILLE
#30
9 juli 2012 kl 12:55
Gilla
Det är ju inte mycket motivation Edith Gr får i denna tråd ser jag. Ni som träter, skulle Ni kunna vara bussiga att fortsätta denna lilla konflikt via joggpost eller mail? En har ju redan sagt ifrån att inte fortsätta, så jag hoppas att det sprider sig... ;-)
Det känns inte så positivt just nu. :-(
Edith Gr
1992 • Stockholm
#31
13 juli 2012 kl 10:40
Gilla
Det var länge sen jag var inne nu, och blev så glad av att se att alla kommit med så bra tips!! :D Alla utom NgtSomIngenHar... "Men flicka lilla, vad är problemet? Står det på bloggarna att jogga är inne nu eller?" eeh va?! Jag har tränat gymnastik på elitnivå sen jag var 4. Slutade dock i gymnasiet och har lite svårt att komma tillbaka till tränings-diciplinen och har aldrig riktigt "sprungit" på tid så, så det är svårt att komma in i. Men det är inte som att jag tränar bara för att vara inne. Det var det dummaste jag har hört.

Jag har dragit ner på tempot och kör milen i powerwalk-tempo just nu. Snart sticker jag iväg på en Gotland runt-cykling och tror att motivationen kommer att komma tillbaka efter det. Bra tips med snygga kläder! Ska önska mig i födelsedagspresent ;)
Edith Gr
1992 • Stockholm
#32
13 juli 2012 kl 10:46
Gilla
Och nu läste jag hela "bråket". Jag måste säga att det enda som varit OT har varit Ngtsomingenhars inlägg eftersom han sa saker som att jag inte borde springa om jag inte är motiverad hela tiden. Oj vad motiverad man blir av det!

Fått massor av motivation från er som har varit stöttande, positiva och delat med er av vad som funkar för er. Det var precis vad jag behövde och så mycket OT det kan bli!!! Jag njuter av att springa och det är precis vad jag ska göra, men jag är en person som pressar mig själv oerhört hårt och tillslut tar lusten stopp. När jag bara springer utan att tänka på "håller jag tempot nu? Håller jag mig till schemat? Har jag ätit rätt?" så är det skitkul.

Så nu ska jag snöra på mig skorna och ta en mil!! :D
<333
Edith Gr
1992 • Stockholm
#33
14 juli 2012 kl 17:00
Gilla
@Sophie Johansson: Haha, trots att jag verkligen inte har råd kunde jag inte låta bli att köpa en grymt snygg vindtät löparjacka från Adidas :P Neonrosa!! Är redan grymt taggad på rundan igen tack vare den! :D Tänk vad lite färg kan göra
Amanda Jonasson
1990 • Linköping
#34
14 juli 2012 kl 22:52
Gilla
Du borde prova på lite naturliga intervaller! :) Det fungerar bara där det är mycket löpare men kan vara väldigt roligt.

Det går mer eller mindre ut på att du hakar på första bästa löpare och springer med en bit i hans/hennes tempo. När du känner att du inte orkar längre (eller vill springa snabbare) så släpper du ryggen och vänder tillbaka och går/joggar tills du är redo att ta nästa rygg. Fördelen är att man springer mycket fram och tillbaka och hela tiden i olika tempo, så tid och distans blir inte så viktigt. Men det är väldigt kul att studera andra löpare under tiden :)

Värt att tänka på är dock att inte lägga sig för nära, alla gillar inte att ha en flåsande älg i nacken. Roligast är att köra efter orutinerade tonårsgrabbar, dom har en tendens att öka tempot rätt bra när dom får en tjej i hasorna ;)

Det här passet brukar vara min räddning när jag har sega dagar!
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#35
15 juli 2012 kl 09:32
Gilla
Hej Edith.
Om du har svårt att komma igen efter Gotlandscyklingen, har jag ett tips för att göra "den stora dörrtröskeln" lite lägre.
Varje dag du har bestämt dig för att träna, ta på dig kläderna och gå ut från din bostad i 7,5 min. Tycker du att det känns skit, vänder du om och går hem igen, men registrerar det som godkänd och genomförd träning. 15 min har du alltid tid med.
Edith Gr
1992 • Stockholm
#36
15 juli 2012 kl 14:26
Gilla
@Amanda: Haha ja det har jag testat några gånger! Känslan är underbar när man faktiskt orkar hänga med i äldre killars tempo, men oftast blir jag helt slut efter 4 sekunder :P

@Tom: Får man inte typ "jag är misslyckad"-känsla om man faktiskt vänder hem efter 7,5 min? Jag är lite granne en allt-eller-inget-person på gott och ont... Men jag ska prova!! :D
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#37
15 juli 2012 kl 21:08
Gilla
Det är lite det som är kruxet, Edith. I förnuftet säger du till dig själv att 15 min promenad är "accepterad lägstanivå". Men det undermedvetna säger ju självklart att du har planerat något annat. Så med det undermedvetna gnagande och att du redan är utomhus i träningskläder och har satt av tid till att träna, blir det i 99,5 av 100 pass längre än 15 min promenad. Skillnaden är att det är ett positivt val att utöka, och inget "tvång", då pressen ligger i att genomföra 15 minuters promenad.

Hoppas inte jag avslöjade för mycket nu, men jag lurar ofta mig själv på detta sätt när motivationen tryter...
1946 • Vallentuna
#38
15 juli 2012 kl 21:46
Gilla
Jag känner igen mig precis i Tom-Ingars tankar, både filosofiskt och praktiskt. Och det blir oftast till slut ett mycket bättre träningspass än jag vågat föreställa mig innan, men om jag huggit samma träningspass i sten från början, hade jag nog tvekat att kommit ut över huvud taget. "Den frivillige, ofrivillige löparen".
1946 • Vallentuna
#39
15 juli 2012 kl 22:42 Redigerad 15 juli 2012 kl 22:44
Gilla
Utan att tro att det passar för alla, använder jag fortfarande denna strategi: http://maxochnisse.se/2010/03/10/den-ofrivillige-loparen/
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.