Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 3030 visningar

Hälskade driver mig till vansinne

Henrik
1982 • Göteborg
#1
7 juli 2012 - 17:06
Gilla
Har nu under snart ett år haft problem med min häl, eller rättare sagt så är det hela fotleden som är stel men allt startade med hälen. Det som hände var att jag hoppade från en höjd och landade olyckligt på hälen, först hade jag lindriga smärtor som jag inte direkt brydde mig om, dock spelade jag pingis dagen efter vilket utlöste något ont och jag kunde inte ens stödja på foten dagen efter. Jag gick till läkare efter över en vecka av smärtor som var så stora att så fort jag tryckte på baksidan av hälen kunde jag inte ens stödja på foten. Efter de röntgat fick jag antiinflammatoriskt och tillslut släppte smärtan och jag tänkte in mer på det hela. Ett år senare fick jag ett ryck och började springa barfota med felaktig teknik, gick ut för hårt och nu har jag i snart ett år haft problem med foten som gör det omöjligt för mig att ens röra mig normalt. Har röntgats på alla sätt och slösat pengar på inlägg, naprapater och specialistortopeder men ingen vet vad det beror på. Mitt hopp är nu att någon på internet skall ha upplevt liknande problem och kan säga vad tusan det är som gör ont. Beskriver gärna utförligare mina symptom men vill försöka hålla nere mitt första meddelande så någon faktiskt ska orka läsa hela :)

Tackar för hjälpen från en uppgiven löpare :(
NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#2
7 juli 2012 kl 18:11
Gilla
Inlägg, naprapater, specialistortopeder i all ära, men i och med återfallet så kontakta en sjukgymnast som förmodligen kan ordna ett träningsprogram åt dig.

Något tog ju fruktansvärt med stryk när du efter ett års av uppehåll helt plötsligt, som du säger, fick ett ryck och började löpa barfota. Stackars fötter. Varför inte bara ta en hammare och slå på hälen gång på gång istället? Men jag ska inte strö salt i såren, du är förmodligen fullt medveten om din erfarenhet.

I och med att du varit symptomsfri i ett helt år innebär väl att det var så gott som läkt, bara att du inte stärkt området och gjort foten redo för större påfrestningar än vad du har utsatt hälen för under ditt ettåriga vila.

Vad sa röntgen? Den måste åtminstone utesluta vissa typer av skador.
Henrik
1982 • Göteborg
#3
7 juli 2012 kl 19:10
Gilla
Hehe jag sprang dock på framfoten och inte hälen men ej på ett korrekt sätt och fortsatte med det trots att jag fick lite ont, man tänker ju alltid att kroppen härdar.

Som det står nu gör det ont i området kring hälen då jag gör en sidorotation på fotleden. Jag tror att det kanske är fästena hos senorna runt hälen som blivit inflammerade men detta är bara spekulationer.

Röntgen såg att alla verkade bra, inga skelett skador och av någon anledning gjordes ingen undersökning av mjuk delarna för att lokalisera skadan där. Har dock mailat läkaren och frågat varför detta ej gjordes men han verkar ha semester nu. Jag verkar ha en medfödd samman växt i hälen men då den aldrig tidigare i livet varit några problem med ska den väl inte vara problemet nu heller.
Henrik
1982 • Göteborg
#4
8 juli 2012 kl 23:38
Gilla
Har nu börjat märka effekt av Orudis som är en antiimmflamatorisk salva på recept. Är detta bara en tillfällig lindring likt en bedövning eller tar den bort den faktiska inflammationen?
1981 • Norra Kedum
#5
9 juli 2012 kl 00:10
Gilla
Skulle gissa att den dämpar inflammationen och i kombination med vila borde du ju kunna bli bättre om det är en inflammation:)
Farsan äter Orudis i pillerform mot reumatisk inflammation, jag testade med när jag hade ledbesvär men jag kunde konstatera att mina inflammationer kom av viss mat så tog bort orsaken:)
Så det gäller ju att ta reda på vad som gör inflammationen och åtgärda detta så det inte kommer tillbaka.
Sjukgymnast låter som ett bra förslag:)
Henrik
1982 • Göteborg
#6
10 juli 2012 kl 10:23
Gilla
Börjar ana att det kan beror på viss mat jag äter. La helt av med dessa idag och kommer uppdatera om det visar sig ha varit kost relaterat.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.