Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2061 visningar

Smärta runt "knölen" vid tågång

Zäta
1985 • Trollskogen
#1
13 maj 2008 - 21:27
Gilla
Joggade igår en kort sträcka som vanligt. Men idag när ajg vaknade så har jag haft riktigt ont runt knölen på insidan på foten alltså. Men det uppkommer nästan bara då jag går på tå. Har ni någon aning om vad detta kan vara? Vila från löpning?
Frida
1986 • Sollentuna
#2
13 maj 2008 kl 22:06
Gilla
Hm. Intressant. Jag har exakt likadan smärta på samma ställe vid samma rörelse (ibland, dvs. den smärtan kommer och går lite som den vill) och det har jag känt av sedan en billolycka (bröt fotleden på det stället) och därför tagit för givet att det är en svit av olyckan. Har dock utrett saken med MR och diverse medicinsk expertis, och har konstaterat att jag har osteochondrit på detta ställe + en liten benflisa som har lossnat. Men det är ÄNDÅ inte säkert att det är detta som gör ont!

Bara därför som jag blev extra intresserad av att du känner en likadan smärta (och du har inte brutit fotleden nån gång va?)

Jag skulle vila löpning imorgon - sen jogga på torsdag. Se hur det känns. Rapportera gärna fortsättningen här :)
Zäta
1985 • Trollskogen
#3
14 maj 2008 kl 19:38
Gilla
Jag har aldrig brutit foten. Dock har det stukats för många många år sedan.
Bernhard Eriksson
1961 • Huddinge
#4
14 maj 2008 kl 19:46
Gilla
Fick ont just ovanför fotknölen på vänster fot för 14 dar sen efter att ha sprungit i nya skor med mindre dämpning. Jag springer också på framfoten. Har fortsatt träna med de gamla skorna och lagt om löpstilen lite mer bak på hälarna och nu är smärtan nästan borta. Idag testade jag de nya skorna igen, en kort sträcka, och nu verkar det gå bra. Jag vet inte vad det kan bero på och det vore intressant att höra om nån har något förslag på vad det egentligen kan handla om.
1976 • Forshaga
#5
14 maj 2008 kl 21:14
Gilla
Hej har haft problem runt fotknölen jag med!Mitt problem var att fotvalvet börjat sjunka ned så jag överpronerade.Har skaffat överpronationsskor och iläggssulor då har det blivit bättre iaf.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.