Löpning Övrigt 11 inlägg 250 visningar

Vikt-progresss i jogg.se

2006 • Alingsås
#1
19 maj 2008 - 10:49
Gilla
Hej alla glada joggare,
Många som börjar springa/motionera gör det i samband med att man planerar en förändring i livet, med bla viktnedgång och sundare leverne som mål.

Jag tycker det vore bra att ha vikten som en parameter i joggingdagboken. Så man kan "hålla koll" på den i löpardagboken på jogg.se. Det behöver givetvis INTE vara synlig för andra men bra för en själv. Det skulle kanske till och med vara en morot att ta den där extra rundan ibland när man tvekar. Man skulle direkt se korrelationen antal km/mån med viktnedgång/mån. Visst är det så att annat påverkar också, men en lite morot skulle det bli i alla fall för mig.

Vad tycker ni andra? Eller är det helt vansiningt?

Hälsningar,
Anders
1969 • Karlstad
#2
19 maj 2008 kl 11:08
Gilla
Tjenis !!!
Tycker oxå det vore bra om vikten kunde läggas in ( osynlig för andra ) då jag själv jagar den : )
1966 • Karlstad
#3
19 maj 2008 kl 11:23
Gilla
Skulle tro att man har full koll på vikten ändå om den känns viktig.
Jag tycker att just viktaspekten är lite obehaglig då många inte kan hantera det, det kan ta överhanden för en del.
Egentligen har det ingen betydelse för min del, men spontant känns det inte aktuellt på en träningssida att jaga vikt.. för mig alltså..
Angelica H
1978 • Mattmar
#4
19 maj 2008 kl 11:34
Gilla
Jag skulle precis som Anders och Mitte uppskatta funktionen. Har fokus på löpning, inte viktminskning, men vill gärna hålla koll på eventuell viktförändring ändå. Om inte annat som ett led i att lära känna och förstå min kropp och hur den reagerar på mat och träning.
Traningsgladje.se
1981 • Stockholm
#5
19 maj 2008 kl 12:54
Gilla
Vikt vore bra. Kanske även andra parametrar som vilopuls etc som registrerar formen för de som inte vill haka upp sig på vikt.

/S
http://traningsblog.blogspot.com
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#6
19 maj 2008 kl 13:25
Gilla
Det är väl klart man ska kunna lägga in diverse data om sin fysik på det ställe man lägger in sin träningsstatistik. VO2max-värden och annat skulle också kunna vara lägligt, både skattade värden och uppmätta värden.
2006 • Alingsås
#7
19 maj 2008 kl 13:48
Gilla
Skönt att höra att några håller med. Det är klart att det inte är lika viktigt för alla, men jag tror att, för många som börjar motionera är det EN viktig parameter. Och visst håller man koll på det ändå, men det vore så praktiskt att ha det på samma ställe. Dessutom skulle man lätt se olika samband mellan sträckor, tider och antal löp och vikt.

Sen är det förstås upp till en själv att dra slutsatserna, angående löpmängd, tider och måltider.

För de som "behöver" fylla i vikt idag saknas det, för de andra spelar de ju ingen roll om det finns eller inte.

Jag emailade Niklas på jogg.se supporten, vi får se om han svarar.

Hälsningar,
Anders

2006 • Alingsås
#8
19 maj 2008 kl 22:33
Gilla
Jag fick svar från Niklas på jogg.se supporten.

"Jag har haft på gång en sådan funktion tidigare som jag tänkte kalla "Dagsform" där man kan knappa in sin vilopuls, vikt mm. men det har aldrig kommit längre än till planeringsstadiet. Men på sikt ska jag lägga till något sådant. Det kan nog vara intressant även med VO2 max och andra parametrar. Jag fortsätter följa diskussionen."

Så vill vi ha det fortare snarare än senare, så får vi tillsammans "pusha" för det eller skriva här att vi vill ha dessa funktioner.

Hälsningar,
Anders

1975 • Alingsås
#9
20 maj 2008 kl 08:23
Gilla
Det hade varit kanon med en sån funktion på jogg.se, speciellt för alla oss som är i komigång-stadiet och behöver tappa några kilo.
Annki Waltgård
1961 • Uppsala
#10
20 maj 2008 kl 20:18
Gilla
Jag tycker också att det vore toppen att kunna registrera vikt. Då kanske det blir lättare att säga "Nej tack" när man blir bjuden på något onyttigt.
Ewa Lönn
1978 • Sandviken
#11
20 maj 2008 kl 22:23
Gilla
Jag kan hålla med Peter H Nilsson om att det känns lite obehagligt med viktaspekten. Det finns ju de som är lite för fixerade vid det där... Det är inte bara personer med ätstörningar som mår dåligt av att fixera sig vid vikten!

Däremot tycker jag att det skulle vara bra med möjligheten att notera om man har ätit på ett sätt så att man har fått med kostens alla viktiga delar under dagen.

Jag skulle också uppskatta om det gick att registera återhämtningsåtgärder och sömnkvalitet. Det är en viktig del i träningen som man lätt glömmer, särskilt som "nybörjare".

Har man balans i tillvaron och ser till att få i sig det kroppen behöver tror jag att vikten stabiliseras med tiden, särskilt om man inte bryr sig så mycket om den :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.