Löpning Löparkompisar & kontakt 11 inlägg 2400 visningar

New York Marathon 2013

1971 • Mora
#1
14 november 2012 - 14:33
Gilla
Hej!

Skulle vara trevligt med ressällskap till NY Marathon 2013. Ska vara garanterad plats för loppet genom lotteriet då. Åker förmodligen själv, och har span på hotell i Brooklyn, rätt nära start och ska försöka komma med på Norvegians billiga turer.. Hör av er vid intresse.
1967 • Umeå
#2
14 november 2012 kl 15:26
Gilla
Hur är det egentligen med den garanterade platsen? Vet att det var nån sådan regel och jag tror att även jag skulle då komma med eftersom jag missat 3 lotterier men det vart ju ändrat eftersom det blev för många. Nu är ju oxå alla från i år garanterade plats nästa år så det torde inte finnas så många platser kvar... eller?
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#3
14 november 2012 kl 15:47
Gilla
Systemet med garanterad plats efter tre nitlotter finns kvar men håller på att fasas ut. De sista som kan dra nytta av det systemet är de som hittills varit med i lotteriet 2011 och 2012, så om du varit med även 2010 så bör du ha en plats till nästa år.

Med reservation för att de kanske gör om systemet igen för att få plats med alla nästa år, efter vad som hände i år.

Men eftersom de ändrar kvaltiderna till nästa år så att avsevärt färre har möjlighet att kvala in (se min genomgång på http://www.teorier.com/2011/10/16/kvalfyllt/ men notera att gränserna för damer har lättats upp något sedan jag skrev den posten) så bör ju fler platser gå via lotteriet nästa år.
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#4
14 november 2012 kl 16:12
Gilla
Ja ett tips är ju att inte boka något som inte går att få återbetalat, förän NYRR konfirmerat att de riktlinjer för garanterad plats som finns på deras hemsida stämmer. De har överhuvudtaget kommunicerat väldigt lite sen de ställde in årets lopp. Efter en knapp vecka dök det upp ett mail som i princip gick ut på "tack för att ni väntar, vi funderar på hur vi skall lösa situationen framöver"

De "lovade" på presskonferensen när loppet ställdes in att alla som skulle sprungit var garanterade en plats i nästa års lopp. Men de har sedan dess inte bekräftat någonting utan vi är många som väntar på vad som komma skall.
Eftersom de inte är bundna till någonting står det dem fritt att ändra även "guidelines for guaranteed entry 2013" om de vill. I de fall de tänker försöka få med alla deltagare från i år kan det mycket väl bli på andras bekostnad...
Leif73
1973 • Linköping
#5
14 november 2012 kl 19:05
Gilla
Bara amerikanska löpare som skulle springa 2012 är garanterade en plats 2013. Antar att det blir för svårt att erbjuda detsamma för internationella löpare eftersom dessa platser redan är bokade.
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#6
14 november 2012 kl 20:34
Gilla
Leif: Var har du sett det? Och vad menar du med att internationella platser redan är bokade?
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#7
15 november 2012 kl 15:08
Gilla
Leif74>Har du fått några mail från NYRR som inte vi andra(iaf inte jag eller de jag talat med som också skulle spungit) har fått?

Det har kommit ett enda mail från NYRR sedan förra söndagen, det kom i torsdag och var rätt kort. I princip stod det "tack för ert tålamod och förståelse, vi skall besvara era funderingar men vi hoppas att ni ger oss lite tid att reda ut detaljerna och göra ett genomtänkt beslut. Tack för att ni väntar"

Och på sin hemsida har man inte skrivit ett jota mer än så sedan dess heller, om det tävlingsmässiga.


Men vill man ändå spekulera kan noteras att de fram tills dags dato aldrig skiljt på inhemska och utländska löpare när det gäller de garanterade startplatserna, dvs de som kvalar in på tid eller har sprungit loppet minst 15 gånger, eller gjort deras 9+1 program, eller de som varit med i lotteriet tre gånger på rad utan att lyckas. Inte heller för välgörenheslöparna har man behandlat dem och oss annorlunda.

Enda stället man skiljt på US-medborgare och övriga är den lilla del platser som säljs via utländska resebyråer, typ Springtime. Där får man enbart köpa startplats av en resebyrå i sitt eget land.

Att man plötsligt skulle börja särbehandla utlänningar som kvalat in för en garanterad plats har jag svårt att tro, det skulle inte vara PR-mässigt eller turistekonomiskt klokt.


Karibou
1976 • Sundbyberg
#8
15 november 2012 kl 22:09
Gilla
Det finns tydligen ett brev som skickades till Springtime gällande detta som Leif skriver om.
Kolla i tråden "NY marathon inställd" eller"uppsnack trådens.
Kan inte skicka länken eftersom svarar från min mobil...

Men det står nått att amerikanska löpare skulle få garanterad plats och för de andra funderade de. För min del, har jag fått vara malet som Daniel pratar om och tittar regelbundet på deras webbsida utan ingenting händer...
Stefan
1971 • Sandyston
#9
16 november 2012 kl 07:14
Gilla
runnersworld.com har bra uppdateringar, men inget ar egentligen sagt an. Jag skulle inte ta for givet att platsen ar garanterad iom lotteriet....
Leif73
1973 • Linköping
#10
16 november 2012 kl 20:11
Gilla
Det var i brevet på springtimes sida jag såg det, men det brevet tror jag togs bort. Jag menade att platser som är till utländska researrangörer troligen redan är bokade. Åtminstone srrc och springtime sverige har fullbokat för nästa år. Om man då bestämmer att årets alla utländska löpare ska få springa nästa år är det risk att det blir för många löpare gissar jag.

Själv är jag inte så sugen på att betala 30000kr igen.
ed.
2007 • Uppsala
#11
16 november 2012 kl 23:45 Redigerad 16 november 2012 kl 23:45
Gilla
I brevet 4 november från Springtime stod det bl.a.
"NYC Marathon 2013/2014
Arrangörerna NYRR meddelade igår (läs: 3nov) att de inte kommer att återbetala startavgiften till löparna. De amerikanska löparna kommer att få en ny plats i nästa års maraton. För utländska löpare gäller att man i nuläget inte får någon plats tillgodo men det arbetas på att det så ska bli fallet. NYRR har lovat ett besked om detta under november månad och om detta blir verklighet så skulle den platsen behöva utnyttjas inom 1-5 år. Detta är dock helt NYRR beslut.
....forts... "
Betänk att det skrevs för snart två veckor sedan, NYRR befinner sig i ett inre kaos så mycket kan hända om detta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.