Löpning Tävlingar & Motionslopp 14 inlägg 2908 visningar

Amsterdam Halvmaraton

Kristoffer
Sverige
#1
4 januari 2013 - 23:56
Gilla
Någon som har sprungit Amsterdam Halvmaraton som verkar arrangeras samtidigt som stadens helmaraton i oktober? Kan det rekommenderas?
http://www.tcsamsterdammarathon.nl/en/mizuno-halve-marathon-2/

Sitter här och funderar på trevliga lopp för 2013 och tänker att det kanske kan vara ett lagom lopp för mig om det är bra stämning och en hyfsad banprofil. Staden har jag varit i förut och den var fin vill jag minnas.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#2
5 januari 2013 kl 00:27
Gilla
Sprang maran nu i höstas och banan är i princip helt platt. Halvmaran går samma bana som maran minus några sträckor. Halvmaran slipper t.ex. dragningen utmed Amstel. Det var ok stämning men inte supermycket folk. Åtminstone inte i de mer industri-aktiga områdena. Säkert väderberoende. Men det var välarrangerat med stationer osv.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#3
5 januari 2013 kl 15:41
Gilla
Instämmer med föregående skribent. Jag sprang också maran nu i höstats och tyckte det var ett bra lopp. Flack bana, bra organisation och skapligt med åskådare. Halvmaralöparna slipper dock den tråkigaste biten ut längs floden så jag tror faktiskt att halvmaran kan vara en riktig succé att springa.
Kristoffer
Sverige
#4
5 januari 2013 kl 19:35
Gilla
Det låter ju trevligt. Tack för svaren!

Vet ni om halvmaran respektive maran brukar bli fullsatta tidigt eller om det är lugnt med att vänta med anmälan till sommaren?
Kristoffer
Sverige
#5
5 januari 2013 kl 20:10
Gilla
Såg att ni redan hade svarat på min fråga i en äldre tråd om helmaran. Verkar lugnt att vänta.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#6
5 januari 2013 kl 20:31
Gilla
Nej, amsterdam halvmaraton/maraton rekommanderes inte.
Det finnes så mange andre bra løp man kan løpe i nederland så det hadde jeg droppet.

Selv løper jeg Haag og Rotterdam i nederland i år.
Amsterdam løpet ligger langt utenfor sentrum og du løper b.la. langs en laaaaang kanal i mange km på helmaraton.

Løp halvmaraton i fjor, reiser ikke tilbake.
Kristoffer
Sverige
#7
5 januari 2013 kl 20:40
Gilla
Jag är mest ute efter en halvmara i/vid en trevlig stad i Europa på hösten (augusti-oktober).

Är det bara att man inte springer i centrum som är negativt menar du? Kanallöpningen är väl inte en stor del av halvmaran om jag förstått rätt.

Har du tips på någon annan halvmara enligt mina önskemål?
Kristoffer
Sverige
#8
5 januari 2013 kl 20:42
Gilla
Innan någon annan säger det så skulle ju både Malmö och Stockholm Halvmaraton passa mina önskemål men jag hade gärna kommit utanför Sveriges gränser.

2012 sprang jag halvmaran Run to the beat i Greenwich utanför London och det var väldigt trevligt. Överväger att göra om det men vore nog roligare att prova ett nytt ställe.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#9
5 januari 2013 kl 20:48
Gilla
Jeg synes alt var så dumt med amsterdam.
Ja, banen er lett og platt men siden løpet går så langt utenfor centrum er det vanskelig å finne hotell som ligger nærme.

Vi bodde 2,5km unna og det var et av de nærmeste hotellene.
Da bor du også utrolig usentralt og det finnes knapt en pub i nærheten.

Hvis du skal dit, så ville jeg bodd i centrum - men da er det langt å reise til start og tilbake fra mål.

Jeg har selv løpt både malmø og stockholm og liker begge løpene.

Er du ute etter en rask halvmara og driter i at det går litt usentralt så er amsterdam bra! Jeg elsker nederland og nederlanske løp - løper haag og rotterdam hvert eneste år. Kan hende det var derfor jeg ble så skuffet over amsterdam, fordi jeg synes haag/rotterdam er så mye bedre. (mer sentralt - lett å komme seg hit och dit osv)
Kristoffer
Sverige
#10
5 januari 2013 kl 20:53
Gilla
Hm. Ok. Tack för synpunkterna. Just på tävlingsdagen kommer jag antagligen inte vara så nöjd med läget på loppet om jag bor i centrum och behöver åka kommunalt före och efter loppet. Får överväga mina alternativ.

I London bodde vi fem minuters promenad från start och mål och ca femton minuters tunnelbana till centrala London. Det var fint det. :-)
Magnus A.
1980 • Göteborg
#11
6 januari 2013 kl 12:27
Gilla
Jag blir rätt sugen på halvmaran där iallafall.
Så ocentralt är det trots allt inte, finns ju två spårvagnar som går från centralstation ner till olympiastadion ändå.

Kanske att första milen på banan ser lite småtråkig ut. Den andra hälften ser rätt kul ut, skönt att springa genom Vondelpark.
1968 • Sundbyberg
#12
6 januari 2013 kl 13:48
Gilla
Halvmaran i Amsterdam är helt OK,tycker jag. Platt, lagom stor och lämplig för nytt pb om man är ute efter det. Egentligen så går väl hela sträckan utanför själva centrala Amsterdam, men det är framförallt några km i mitten där det är lite mer öde. I övrigt går den genom bebodda och halvcentrala delar där det är ganska mycket folk ute. I alla fall 2012.

Vad gäller hotell så är min erfarenhet att området runt stadion, med start och mål, inte är särskilt hotelltätt. Det finns många hotell i stan men inte i just det området. Dessutom så är spårvagnarna i området inställda på tävlingsdagen. Jag kommer inte riktigt ihåg mellan vilka tider, men de kommer igång igen någon gång senare på eftermiddagen. Tunnelbanan går dock.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#13
6 januari 2013 kl 14:48
Gilla
Jag bodde på Hilton Amsterdam som bara ligger en kortare promenad från Olympiska stadion och starten/målet. Var perfekt med 15 minuters nedvarvningspromenad hem efter loppet.

Tycker hela loppet är ok, förutom industriområdet som är trist. Springer man maran och därmed utmed Amstel är det nog väldigt väderberoende om det är en kul eller tråkiga sträcka.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#14
6 januari 2013 kl 18:36
Gilla
Japp, det är svårt att hitta hotell nära olympiastadion då det helt enkelt inte ligger så många där. Spårvagnarna var avstängda ända bortåt klockan 18 om jag inte minns fel men tunnelbanan går hela dagen och det finns en station nära stadion.

Det enklaste är alltså att fixa ett hotell som ligger nära en tunnelbanestation. Då kan du också bo i centrum och ta del av allt Amsterdam har att erbjuda. Ute vid stadion blir det nog lite trist att bo.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.