Löpning Skador & Rehab 43 inlägg 4006 visningar

Bröstvårteskav!

R Me
1986 • Skåne
#1
6 februari 2013 - 13:37
Gilla
Jag har kollat runt lite här på forat, med inte hittat några bra knep på hur man blir av med bröstvårteskavet.
Jag springer inte några längre sträckor, är ute max en timme i stöten och har en ganska tajt funktionströja på mig. Beroende på väder så har jag löparjacka eller en extra tröja över.

Idag testade jag att smörja med försvarets hudsalva, men tyvärr hjälpte inte det. När jag kom hem så blödde jag från, hm, nedersidan av bröstvårtorna. Alltså, inte den mängd att jag hade inte kunnat lämna blod. Men det var åtminstone en bloddroppe och det svider å det grövsta.

Ni erfarna. Har ni några konkreta tips på hur jag får bukt med detta.
Plåsterlapp har jag övervägt, men tror att det kommer se fantastiskt lustigt ut med två hårlösa fläckar på varje bröst. =)
(japp, jag skyller på det estetiska och inte att jag är lipig....)
< < < 1 2 3 > > >
rolle
1961 • österskär
#41
12 april 2013 kl 13:05
Gilla
ajaj det är inte kul, det har hänt att man kommit blodig efter långtur. Bommulskläder underst, är ett måste för att slippa detta om man inte plåstrar´. Bommulskläder är o andra sidan kanske inte så bra ned andningen. Men hällre det en skravsår eller plåster för egen del. Kanske kan man klippa av en undertröja så den täcker brösten, men då kanske det börjar kännas väl fjolligt.
Micke Larsson
1971 • Norge
#42
12 april 2013 kl 14:03
Gilla
Jag fattar nog inte riktigt problemet. Jag har, bl a i den här tråden, hört förslag om allt från plåster och kirurgtejp till silver- och eltejp - allt tycks fungera. Det går åt ungefär en kvadratcentimeter per bröstvårta, så en rulle för några kronor lär (teoretiskt) räcka livet ut.

Väl hemma igen tar man loss tejpbitarna. Håret följer inte med och det gör inte särskilt ont (är man vansinnigt känslig för smärta tror jag att man bör undvika långpass överhuvudtaget).

Vaselin har jag inte testat, men det låter ju som att många är nöjda med det också. Att springa flera timmar i en blöt bomullströja eller sy sig någon slags manlig bh låter i mina öron väldigt krångligt och onödigt.
1977 • Luleå
#43
12 april 2013 kl 14:43
Gilla
Såklart Micke bara man hittat ett sätt som man är nöjd med och fungerar så... själv så kan jag varmt rekommendera vaselin, perfekt när det är kyligt ute också exempelvis långpass i sub -20 grader då kanske man vill skydda vissa exponerade delar av ansiktet och då kan man använda vaselin där också. Rolle kör med bomullskkläder för att slippa skavsår men jag anser att man bör undvika Bomullenplagg pga värmeisolerande och vätskesamlande egenskaper som under löpturens början kan kännas trevlig men mot mitten slutet har två mycket negativa effekter inträffat, dels blir bomullen xtra dödvikt att släpa på då det har tvättsvampsegenskaper, dels så har ett blött bomullsplagg en krafig nedkylningseffekt. Sen vet jag att under Bomullens storhetstid (70 och 80-talet) då min far var aktiv så existerade tissebränna lika mycket som nu så jag tror inte på bomull som lösning. Tejp eller i mitt fall Vaselin det fixar problemet.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.