Löpning Övrigt 44 inlägg 5089 visningar

Inga hundar i motionsspåren tack!!!!!

Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#1
5 augusti 2008 - 22:08
Gilla
Jag vet att jag kommer att stiga många hundägare på fingrarna nu men det kan ej hjälpas. ( De som vet att de gör rätt med sina hundar behöver ej ta åt sej av denna kritik. )

Sprang förra veckan i ett motionsspår här i Hässleholm , jag kommer ifatt en tjej med hund hon springer på höger sida i spåret men har sin hund till vänster alltså mitt i omkörningsfilen.
Jag håller så långt jag kan till vänster för att inte komma för nära hunden precis när jag kommit förbi rusar hunden efter mej så man håller på att sätta tungan i halsen trots att jag var lite beredd på att något kunde hända.
Hundägaren skriker då FÖRLÅT HAN VILL BARA HÄLSA DET ÄR EN VALP HAN ÄR INTE FARLIG!
Det ger jag fan i man vet aldrig vad en hund gör....

Sen idag när jag är ute vad möter jag då jo en LÖS pittbull jag fick stanna direkt o ta skydd inne i en närliggande tomt medan jag skrek på hjälp, efter ett tag kommer en dam lunkande och säger han är inte farlig han är så snäll du behöver ej vara rädd....

Alltså fy fan alla ni hundägare som säger han/hon är så snäll eller det är bara en valp skärp er!!!!!!!!!!!!!

Tyvärr dras alla ni hundägare in i detta som sköter er men jag måste säga FÖRBJUD ALLA HUNDAR I SPÅREN !!!!!!!

P.s tycker att alla hundägare skulle få gå en slags kurs i hur man sköter en hund annars borde man ej få ha hund, det är ju synd om handarna.....

< < < 1 2 3 > > >
Pål Nilsson
1976 • Höör
#2
5 augusti 2008 kl 22:47
Gilla
Jag har alltid min hund kopplad när jag springer med honom (midjekoppel). Detta utav respekt för andra löpare/gångare i spåren. Jag drar honom tätt intill mig så fort vi möter någon. Att som hundägare till sitt försvar säga att "Men hunden är inte farlig" är typ nåt av det dummaste jag vet, därför att i) Du vet inte om din hund är farlig för någon annan, och ii) Även om hunden skulle vara helt ofarlig för alla (vilket du alltså inte vet) så handlar det om hur den uppfattas, dvs perception hos den mötande.
1969 • Upplands Väsby
#3
5 augusti 2008 kl 23:56 Redigerad 5 augusti 2008 kl 23:59
Gilla
Vet precis vad du menar Marcus. Har ingen hund i dagsläget men älskar hundar och har själv inga problem om de skulle springa lösa. MEN en kompis till mig har äkta skräckfobi mot hundar. Oavsett storlek, ras och beteende. Kan se smått komiskt ut, men han får alltså äkta panik om det så kommer en glad liten harmlös chiuaua och ska hälsa. Väldigt irrationellt och han vet själv hur dumt det är, men så är det ju med fobier. Ska inte ens gå in på hur han reagerar mot lite större jyckar som går lösa.

Ok jag tog upp ett extremfall. Men ändå... koppel samt stenkoll på hunden är bra. :-)
1969 • Huddinge
#4
6 augusti 2008 kl 01:28
Gilla
JA, detta är ett JÄTTEPROBLEM för oss löpare...Jag har blivit jagad av Rottweilers 2 gånger, och har mardrömar ibland, det är tydligen en sport att ha jyckarna utan koppel i MOTIONSSPÅREN... Vad kan detta bero på???

Som löpare får man se upp helt enkelt och hela tiden vara uppmärksam på undar som kan döde en, på cirka 20 sekunder...

Skärpning krävs, som i Norge, där pittbulls är totalförbjudna tex, när ska vi lära oss??

PUSTA PÅ I SPÅREN!!!
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#5
6 augusti 2008 kl 05:16
Gilla
Hej Pål!
Tänk om alla hundägare var lika kloka som du då hade man kunnat springa utan att vara rädd i spåret....
1975 • Alingsås
#6
6 augusti 2008 kl 07:17
Gilla
Håller med!!! Kanske inte om att förbjuda hundar i spåret, men definitivt koppeltvång.
Jag har ALLTID min hund kopplad bredvid mig när jag är ute och springer, dessutom har jag honom på den sida som är närmast skogen.
Tyvärr tänker inte alla likadant :(
Varje gång vi är ute så träffar vi på lösa hundar. Och det spelar ingen roll hur väluppfostrade de är (det vet ju inte jag heller), det är fullständigt hänsynslöst mot alla andra i spåret.
Och det har hänt mer än en gång att min hund blivit attackerad av "snälla" hundar.

Men även om det skulle vara koppeltvång så spelar det väl ingen roll heller. Många hundägare tror att kopplet bara är en accessoar som skall bäras i handen och inte behöver sitta fast på hunden :/
Henrik Kroon
1969 • Anderstorp
#7
6 augusti 2008 kl 07:44
Gilla
Jag har normalt inga problem med hundar men när man är ute och springer och möter någon med hund får man vara uppmärksam, många gånger ställer sig hunden ivägen eller springer efter om dom inte är kopplade med resultat att man får stanna och hälsa på hunden för att lugna ner den. Det är naturligtvis inte bra för tiden på rundan, särskilt om matte eller husse är pratglad och ska starta en diskussion om hur snäll deras vovve är.

Än värre är det om man kommer ifatt någon med hund och man råkar skrämma antingen den ena eller andra så jag brukar hojta till om jag kommer ifatt någon (med eller utan hund) för att förvarna om att dom har någon bakom men oftast brukar det ha motsatt effekt, dvs dom blir ännu räddare :]
1979 • Strängnäs
#8
6 augusti 2008 kl 08:09
Gilla
Jag blev utskälld av en dam som jag frågade snällt om hon kunde flytta på sin hund när hon knöt fast den vid en rammp som går ner i vattnet på ett bad, det är bästa barnbadet och precis där band hon hunden, jag tyckte det var en dålig ide både för barnen och för hunden.

Vilken utskällning jag fick! och jag fick skäll för att vuxna manniskor bajsade vid trädet som hon nu var tvungen att knyta hunden i, jag har aldrig sätt någon bajsa där men många hundar har varit knutna där tidigare..

Likadant med hundägare som knyter fast hunden i en parkbänk som det sitter folk på utan att kolla om det är ok med dom.

Det är så vanligt med hund så det känns som att hundägare tar för givet att alla gillar hundar.

Jag vet att det är många på det här forumet som sköter sej och sin hund som man ska men tyvärr så åker ni med under samma kam
Helena Årstein
1977 • Saltsjö-Boo
#9
6 augusti 2008 kl 09:06
Gilla
Pga alla hundägare som inte sköter sig, får vi andra (som sköter oss) lida. Jag har en rottweiler och får ständigt kämpa. Hoppas verkligen att vi inte ska bli portade från joggingspåret!
Åsa O
1978 • Stockholm
#10
6 augusti 2008 kl 09:11
Gilla
Tycker det verkar lite överdrivet att förbjuda hundar i spåret men som många andra skrivit absolut koppeltvång. Har alltid min hund i flexikoppel när jag springer vilket ät jättepraktiskt om hon vill stanna och nosa lite. När jag möter andra i spåret så "låser" jag kopplet kort så jag har henne tajt till min vänstra sida. Brukar försöka springa till vänster(nu får jag väl mass skit för det ...) så att jag hamnar mellan hunden och de vi möter eller som passerar oss.

Självklart krävs respekt från hundägare men vi är många som tänker oss noga för och håller våra hundar kopplade och det är inte speciellt roligt att ofta få höra att de borde förbjuda på både den ena och den andra platsen.
Martin
1974 • Gävle
#11
6 augusti 2008 kl 09:11
Gilla
Jag skulle hellre då förbjuda 1) alla huggormar från spåren 2) alla snokar som ser ut som huggormar och 3) alla små"vricknings"hål i spåret. Och, givetvis, (4) alla björnar som jag varje gång tror ska hoppa fram ur buskagen vid svärförädrarnas sommarstuga. Men hittills lyser de med sin frånvaro..

Men givetvis ska hundar föras med precis samma aktsamhet i ett motionsspår som överallt annars. Men nu är det nog inte detta som egentligen diskuteras här? Utan snarare en allmän aversion mot hundar och sånt där med "att alla åker under samma kam", dvs stora svevande omdömen som inte leder någon vart alls?
Ava
1958 • Lindome
#12
6 augusti 2008 kl 12:15
Gilla
Finns väl uppskatningsvis 7-800.000 hundar i Sverige så "risken" att de skall förbjudas i motionsspåren är nog rätt liten. Däremot är det väl i många kommuner koppeltvång i motionsspåren? (inte i alla dock, kolla gärna Lokala Ordningsstadgan i just din kommun)
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#13
6 augusti 2008 kl 12:41
Gilla
Martin: Björnarna är ju framgångsrikt förbjudna i spåren. Du har ju inte träffat på nån!

peter nolinge
1962 • Malmslätt
#14
6 augusti 2008 kl 13:19
Gilla
Jag gillar hundar.....och jogging. Jag har många gånger förvånats över att jag aldrig råkat ut för något otrevligt med hund, där jag nu bor och tränar. Det ser ut som alla som rastar sina hundar i Malmslätt, ser på "mannen som talar med hundar". Därför en stor eloge till hundrastare i Malmslätt...samt alla hundar som jag passerat med en millimeter....utan att dessa gjort minsta antydan till utfall.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#15
6 augusti 2008 kl 13:47
Gilla
Tycker det är lite skoj när det är hund-utbildning på gång i Rydsskogen. Tio hundägare som går på rad utmed spåret med sina hundar.
Lena M
1961 • Norrtälje
#16
6 augusti 2008 kl 15:52
Gilla
Janne W: din kompis är inget extremfall och det är inte komiskt att ha hundfobi och det är heller inte dumt. Det är en reaktion som kommer ögonblickligen och som man inte kan rå på eller rå för. En del har samma sak för spindlar, andra för ormar. Att bli skrattad åt, hånad eller förlöjligad och inte tagen på allvar när man drabbas av panik är nästan värre än själva rädslan. Som hundfobiker blir jag aldrig någonsin arg på hunden. Men männniskor har åter och återigen gjort mig väldigt ledsen. och besviken.

Hälsningar en som hade hundfobi i 38 år

PS Janne - det här var alltså ingen kritik mot dig, eftersom det märks att du har förståelse för din kompis, utan ett allmänt tillägg med anledning av det du skrev.
Rebel
1972 • Linköping
#17
6 augusti 2008 kl 15:59
Gilla
Peter: Du har haft tur, jag har flera gånger blivit ställd av lösa hundar och tvingats stanna tills ägarna kommer. Senast var det ett par som tränade två stora hundar i motionsspåret. Jag försökte få kontakt med ägarna men lyckades inte utan fick vända och ta en alternativ väg hem. Jag tycker att det blir fler och fler lösa hudnar. Mycket tråkigt.
J.K.
1966 • Jönköping
#18
6 augusti 2008 kl 16:29
Gilla
Okopplade hundar i jogginspåret borde absolut vara förbjudna. Helst skulle jag slippa hundar överhuvudtaget där eftersom de gärna blir uppspelta när man springer mot dem. Blir rätt irriterande när man måste avbryta spurter, intervaller osv pga en uppspelt hund som är i vägen eller rycker och skuttar i kopplet. Det finns ju en massa andra ställen som man kan rasta hunden på. Joggingspåren är väl i första hand tänkta för löpträning och eventuellt promenerande. Men jag inser som sagt att ett förbud är orealistiskt.
Åsa O
1978 • Stockholm
#19
6 augusti 2008 kl 16:57
Gilla
Tror grundproblemet är att ingen vill ta hänsyn till någon annan men alla förväntar sig hänsyn från andra, oerhört svår kombination. Problem med avbrutna spurter eller intervaller kan man ju även få pga människor som är ute och promenerar i bredd utan någon koll på att de tar upp hela spåret, eller de som springer/promenerar på smala löparspår med barnvagn. Det kommer alltid att finnas människor som inte förstår att de är en del av ett samhälle och att de därför kan behöva visa hänsyn till andra. Frågan är om förbud i alla dess former kan lösa detta problem.
1984 • Skövde
#20
6 augusti 2008 kl 17:13
Gilla
Klart att ens "bäste vän" ska få följa med ut och motionera i spåren men då givetvis i kopplad !!!!
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.