Löpning Övrigt 6 inlägg 143 visningar

Klockstrul!

Henrik Johansson
1969 • Falköping
#1
14 augusti 2008 - 17:36
Gilla
Min nya Garmin FR405 ballade ur under en löprunda, oerhört frustrerande! Plötsligt fick den spel och började pipa och vandra runt mellan menyerna. Bestämde mig för att stanna och avsluta rundan för att kunna börja med en ny. Inget hände när jag tryckte eller vred på knapparna, efter 5 minuters pillande släppte låsningen och löparklockan visades igen. Då hade den rullat hela tiden och jag kunde stoppa den. Statistiken som ni förstår blev helt missvisande då jag stått still, inget bra km.tempo om man säger så ;-) Jag startade en ny runda och allt verkade ok, sprang 5 km och var sedan hemma och dax att stänga av, då blev det samma visa igen! släppte åter efter ca 5 min och ännu en runda med fel statistik. Inget kul att ladda in dessa pass på nätet, men funkar ju som tur alltid att lägga in det manuellt här på jogg.se.

Har någon varit med om samma sak? Jag ringde supporten men de hade inget svar. Jag "startade om klockan" och ska testa den igen ikväll och se om det funkar igen som det ska? Annars blir det väl att skicka den på service, riktigt tråkigt, man vill ju att allt ska funka. Annars älskar jag den, är suveränt kul att kunna springa var som helst och ha full koll på distans/tempo och puls...
/MVH Henrik
Johan I
1980 • Lund
#2
14 augusti 2008 kl 18:03
Gilla
Jag får också problem med min ibland. Oftast sker det när jag försöker byta från tidtagaren till pulsen. Det verkar som om den inte registrerar att jag trycker men sedan när det väl "lossnar" har den sparat alla tryckningar man gjort i sina desperata försök att byta och spelar upp alla i snabb följd. För min del känns det som om detta problemet har skett oftast när det regnar ute. Vattnet kanske påverkar ramen så att den inte känner av att man trycker.
1972 • Stockholm
#3
14 augusti 2008 kl 18:07
Gilla
En vän till mig tycker att det strular för honom när han springer i regn. Själv har jag inte packat upp min ur kartongen än, får väl se hur den funkar.
Bodil Ahnoff
1955 • Lycke
#4
14 augusti 2008 kl 18:12
Gilla
Min Garminkompis har också börjat strula. Den stänger plötsligt av sig o blir helt svart, trots att den är uppladdad. Jag kan sätta på den igen efter upprepade knapptryckningar, men efter en liten stund blir den svart igen. Någon som känner igen det här? (Min 305:a är bara 4 månader gammal)
Stefan B
1977 • Mölndal
#5
14 augusti 2008 kl 19:52
Gilla
Henrik, regnade det? Var ramen låst?
Jag tycker ramen funkar dåligt när det regnar, antingen reagerar den inte alls när man trycker eller så misstolkar den blöta regndroppar som ramtryckningar och "får spel". Jag kör alltid med låst ram...
Henrik Johansson
1969 • Falköping
#6
15 augusti 2008 kl 07:39
Gilla
Tack för klarhet! Det regnade när det hände. Får tänka på att låsa ramen nästa gång det regnar då och hoppas att det inte händer igen.
MVH/Henrik
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.