Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 12254 visningar

inkontinens

1973 • Klagshamn
#1
25 augusti 2008 - 18:46
Gilla
Hej löparmammor,
fler än jag som har problem med ofrivilligt läckage när ni springer? Har testat olika knipövningar - inget som hjälper! Så jag har blivit bästis med "Tena"! Det fungerar förstås inte när det blir snabba hinderlopp efter ungarna... Någon som testat något som funkar i längden?
/S
Ylva Ö
1961 • Hägersten
#2
25 augusti 2008 kl 20:30
Gilla
Grubblade över samma problem i dag när jag var ute. I mitt fall misstänker jag en lättare urinvägsinfektion och ska köra hårt med tranbär i diverse olika former (dricka, kapslar och torkade på frukostyoghurten) ett tag framöver och se om det blir bättre.
Maria Gärdvall
1978 • Oviken
#3
25 augusti 2008 kl 22:15
Gilla
Sällan under själva springande, men omedelbart efter eller t o m sista metrarna. Får nästan forsätta springa direkt in på toa för att förhindra en olycka och väl där är det kanske ½ dl som ska ut...
1957 • Lidköping
#4
26 augusti 2008 kl 08:47
Gilla
Har haft det i snart 5 år och när jag började springa var det svårt att hålla tätt så det var binda som gällde.I juli sökte jag läkare tänkte att det kanske skulle gå att fixa.Fick reda på att jag hade muskelknuta i livmoder som växt och var förstorad det är bara operation som fixar det.Blåsan har det helt enkelt för trångt.
Går nu och väntar på en datum när det ska bli av hoppas att det blir i början på october så jag kan springa LL tjejlopp.
Inte roligt med inkontenens men det är nog väldigt vanligt bland oss kvinnor.
1968 • markaryd
#5
26 augusti 2008 kl 08:56
Gilla
Har samma problem. Gick till gynekolog i våras och han kollade en massa så att det inte va nåt annat fel på min blåsa, men det va det inte. Fick en gummiring med en klump på som man stoppar in i sej innan man ska springa. Klumpen trycker mot urinröret och det gör det i princip omöjligt att kissa på sej. Det är en jätte enkel lösning som löst alla mina problem. Det är definitivt värt att gå till doktorn för att få en sån. Läkaren sa att det är ett jättevanligt problem men det är ingen som pratar om det. Lycka till!
Linda Sundström
1969 • Ljungsbro
#6
26 augusti 2008 kl 14:11
Gilla
Detta är lite av ett problem för mig fortfarande men för ett par år sedan så kunde jag inte springa alls. Det visade sig att jag hade en förlossningsskada som gjort att hela urinröret låg ned. Innan jag visste det så sökte jag först via "vanlig" sjukvård och fick en massa blöjor att väga och skulle mäta urinen men ingen undersökning av det slag jag fick när jag gick till min privata gynekolog. Hade då ett friskvårdsjobb med mycket gymnastik och kunde då inte hoppa. Det blev ett jätteproblem. Jag genomgick en enklare operation, var inte ens nedsövd, de opererade fast mitt urinrör med ett band och en helt ny värld öppnades för mig. Nu har jag mera "vanliga" besvär för det är ju inte som att man blir "ny" igen, men innan kunde jag inte ens gå snabbt på stan, man måste kniiiiiiiipa, vilket jag alltid glömmer. tack för tipset med "klumpen".
1973 • Klagshamn
#7
27 augusti 2008 kl 09:37
Gilla
Tack för alla svar och Katarina: lycka till med operationen. Åsa: tack för tipset med klumpen! Ska genast boka tid hos min gynekolog, det verkar ju vara den rätta vägen att gå!
Tack, tack
p..s vi måste sluta skämmas för att prata om sådant här. Jag tror tyvärr att det är massor av kvinnor som inte tränar på grund av den här typen av problem.
1968 • markaryd
#8
27 augusti 2008 kl 11:23
Gilla
Jag hade problem när jag va ute på krogen och drack några öl och skulle dansa med. Nu använder jag "klumpen" då med och det funkar bra. Det tar längre tid att kissa men det är det värt. Använder den när jag tränar agility med hunden med. Den har gjort mitt liv väldigt mycket mer rörligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.