Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3110 visningar

Hur tar ni er igenom skadeperioder

Andreas Wahlberg
1980 • Ödåkra
#1
23 mars 2015 - 13:57
Gilla
I September 2014 sprang jag HBG-marathon och gjorde så pass bra resultat att jag fick blodad tand. 2015 skulle bli mitt löpår och allt skulle underbyggas med kontinuitet.

Avslutade 2014 med att varva löpning, cykel och hemmastyrka.

För att ta löpningen till en ny nivå gick jag med i en klubb, hann med att köra 2 två pass innan ryggen sa ifrån.

Har nu varit borta från löpningen i 6 veckor, vilket känns som en evighet. Det som stör mig mest att ryggen inte tillåter någon alternativ träning, förutom gång.

Har varit hos naprapat och kört två voltarenkurer. Enligt naprapaten är det små muskler kring ryggslutet och sätesmuskeln som "krampar".

För att komma till frågan hur gör ni för att ta er igenom skador utan att deppa ner er totalt? Jag har visserligen bara varit bort 6 veckor men eftersom jag hade storslagna planer inför 2015 känns det riktigt tungt just nu.
1973 • Åkersberga
#2
23 mars 2015 kl 16:34
Gilla
Får du inte alternativträna för naprapaten eller gör det ont så mycket att du är tvungen att avstå? lätt styrka och rehabövningar kan jag tycka borde ingå i ditt återställningsprogram.
Många ggr sprungit med ont i rygg/knä/höft/fotled mm och tycker sålänge det inte är den dåliga sortens ont som tilltar under själva träningen har det så småningom blivit bättre.
Några dgr upp till en vecka har oftast olika skador stoppat min löpträning förutom en bristning i baklåret som inte tillät fart i löpningen förrän flera veckor efter skadan.
Så fort jag ökar volym eller intensitet för fort kommer diverse skador som brev på posten så numera försöker jag behärska mig även när det går bra och sova extra mycket.
Ser att du sprungit ett distanspass igår så du kanske är på banan igen?
Andreas Wahlberg
1980 • Ödåkra
#3
24 mars 2015 kl 21:01
Gilla
Inlägget var skrivet i affekt. Hade problem att bocka mig efter söndagens distans. Det kändes dock bättre på eftermiddagen och efter naprapatbehandling idag ser det ljust ut.

Hoppas kunna vara på banan snarast, men som du säger gäller att skynda långsamt.
1989 • Bandhagen
#4
24 mars 2015 kl 23:32
Gilla
tipsar om detta podavsnitt med underbara tove langseth, handlar en hel del om att just ta sig igenom en skadeperiod
http://podcasts.nu/avsnitt/mot-loparen/45-tove-langseth
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#5
25 mars 2015 kl 21:56
Gilla
När jag är skadad, eller på annat sätt är hindrad i min träning fokuserar jag på att stärka mina svagheter, som även behövs för bättre löpning. Och just nu är det ganska lite löpning. Och destu mer fokus på att förbättra rörlighet och styrka. Kommer inte att bli pers på några lopp i år, långt ifrån. Men ser loppen som bra träningspass, utan att stressa på med träningen inför. Lägg prestationen på hyllan och fokusera på att stärka upp kroppen där det behövs. För ett starkare och bättre 2016. Så tänker jag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.