Löpning Kläder, Skor & Prylar 55 inlägg 8410 visningar

Hjälp uppskattas! - Löparbyxor

1988 • Borås
#1
21 april 2015 - 16:07
Gilla
Bild uppladdad av Amanda
Hej!

Mitt namn är Amanda och jag håller på att starta ett projekt som kallas 'LÖPARBYXOR idéprocess'. Jag håller just nu på att produktutveckla ett par löparbyxor och skulle uppskatta er hjälp otroligt mycket!

Har du någon gång gått i tankar om dem perfekta löparbyxor med funktioner och design för just dig? Händer det ofta att du köpt löpartights i rätt material för din aktivitet men funderar på varför design, placering av mudd eller fickor känns fel? Eller tvärtom kanske känns material fel men allt annat rätt?

Jag villl veta hur dina flitigt använda favorit löparbyxor ser ut idag och hur du vill omdesigna dem! Eventuella problem du har stött på med träningsbyxor.

Vill gärna veta argumenten för ditt val:
T.ex. beroende på:
-typ av aktivitet inom löpning
-miljö/väder du löper i
-material/fiber
-sömmar
-linning/mudd
-placering av ventilation
-placering av ficka
-färg och tryck
- reflexer
-märke

Bifoga gärna med en skiss om ni kan det!
Tack på förhand!
< < < 1 2 3 > > >
1988 • Borås
#41
10 maj 2015 kl 17:25
Gilla
Bild uppladdad av Amanda
nr 3
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#42
10 maj 2015 kl 18:08
Gilla
Tycker de ser tighta ut...
Hobbylöparn
Östermalms IP
#43
10 maj 2015 kl 18:21 Redigerad 10 maj 2015 kl 18:21
1 Gilla
Re Amanda #34. Sorry jag missade din fråga. Jag det är en kanal med ett snöre inuti. Men bäst är nog i vristerna. Utöver dragkedjan som går upp ca 1,5 dm på vaden, så sitter en gummerad kant på insidan av nedre linningen. Så man får aldrig skav där.

Ja Niketightsen det är de klart bästa jag provat. Jag har även 2 st 2XU och helt uppriktigt tycker jag det är överprisade humbugbyxor. Det kanske finns vetenskapligt belägg för det där med kompression. Personligen har jag testat med och utan kompression, jag väljer utan varje dag i veckan. Varför springa omkring med en känsla av att benen snart kommer få kallbrand?

Åter till dina byxor. Ser bra ut på bilderna. Jag anar att du gör en herr och en dammodell. Blir finemang det där!
(men försök inte serieproducera, då blir du nog uppäten av de stora giganterna på nolltid)
1965 • Eksjö
#44
10 maj 2015 kl 18:34
1 Gilla
Caroline
1987 • Mölndal
#45
10 maj 2015 kl 20:03
1 Gilla
Jag har ett par 3/4-långa löpartights, med dragkedja nertill på vardera ben, som öppnar sig när jag springer. Skitirriterande. Säkert dålig kvalitet på de dragkedjorna, men har inte vågat köpa fler löpartights med dragkedjor nertill...
Helen Landegren
1982 • Vedevåg
#46
10 maj 2015 kl 20:30
1 Gilla
Jag gillar skiss 1 bäst. Jag tycker att det verkar intressant att få ett inbyggt flipbelt. Angående reflexer så har jag ett par tights som har en lodrät reflex på baksida lår, ca 15 cm. Den är bra placerad då den syns på lång väg när det kommer bilar bakifrån.
Snörning i midjan är bra men jag har ett par byxor med snörning i midjan där snöret är uppdelat i två och fastsytt bak. Nu har det enda snöret lossat och det går inte att få in ett nytt. Det är lite surt.
Annika
1979 • Mölndal
#47
11 maj 2015 kl 19:39
1 Gilla
Ja, jag gillar också ettan bäst. Att ha telefonen i fram på höften skaver mot höftbenet, och är eventuellt även i vägen när man rör sig. Den absolut bästa placeringen av en telefon i mitt tycke är precis i början av rumpan, eller vad man ska säga.. inte i svanken, och inte på själva rumpan, utan precis ovanför, där det är platt. Där märker man inte ens de lite större telefonerna. Kommer den för högt upp och man inte har perfekt kroppsmodell för byxorna finns det risk att den halkar ner och skumpar.
Möjligen att den skulle kunna sitta bra på utsidan av höften eller låret också, men då stående på högkant.
Skiss #3 är iofs också bra, om linningen är öppen inuti så man kan skjuta bak telefonen :)
Annika
1979 • Mölndal
#48
11 maj 2015 kl 19:45
1 Gilla
En tanke till: Lite av grejen med Flipbelt är att man ska "flippa" det så öppningarna kommer inåt, så man inte riskerar att något ramlar ur. Det har också en fiffig hake som man kan sätta fast nycklarna i för att verkligen vara säker.
Om bältet s.a.s. ska vara inbyggt i byxorna kanske det är bra att antingen sätta midjesnöret i nederkanten av själva bältet, så man kan vika ner bältesdelen över snöret och på så sätt säkra innehållet, alternativt (och det är det jag helst vill) att öppningarna har dragkedjor så man vet att inget ramlar ur.

Hmm. Ja. #3 kanske faktiskt är bäst, om man fixar ett sätt att stänga öppningarna.

Gelfickorna på sidorna gillar jag!
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#49
11 maj 2015 kl 20:45
1 Gilla
Jag tycker också att en mobilficka sitter bäst högt upp på utsidan av höger lår, precis under höften. Där fram är den i vägen och om den sitter bak måste man ta ur den när man sitter och strechar eller kör situps. Möjligen måste fickan vara fodrad med något svettskydd, många telefoner är ju otroligt fuktkänsliga. Gelfickor kan sitta lite längre ner på utsida lår. Dragkedjor nertill är väl ett måste om de ska sitta tight. Blir bra det här! Har du tänkt att producera "på riktigt"?
1967 • Västra Frölunda
#50
11 maj 2015 kl 22:04
1 Gilla
Långa tights springer jag bara i när det är lite kallare ute. Ca 14 grader och nedåt på träning och ca 8 grader på tävling. Mina craft och 2XU trivs jag ganska bra i men skulle jag önska något så är det andningspaneler där jag svettas mest, dvs ryggslutet och ner mot skrevet.

På vintertights skulle jag gärna se lite varmare över framsida lår och något mer vindtätt på framsida skrev.
1988 • Borås
#51
17 maj 2015 kl 19:59
Gilla
@Fredrik Wahlgren Nejdå det är absolut ingen fara! Fint, då verkar det som gummikant kan minska friktion så risken att man få skav blir mindre?

@Peter Andersson Tack för länken! ska läsa och undersöka om de där.

@Helen Landegren Kul att du tyckte det! Okej vad bra och veta lite hur man kan tänka när det gäller reflexer. Åh vad surt att sånt kan hända om snöret är uppdelat och fastsytt, då vet jag nu att det blir dåligt.
1988 • Borås
#52
17 maj 2015 kl 20:02
1 Gilla
@Annika Tack, jag ska tänka på det med höjden på placeringarna där bak eller om fler av er här kanske också tycker att det kan funka bäst på utsidan av höften.

Jo i början tänkte jag kanske göra det direkt inbyggt som midja plus flipbelt så att man kan ”flippa” upp innehållet men hade kanske blivit lite mycket med fyra lager tyg. Däremot att vika ner den kan som du säger funka bättre. Jag har även funderat över att fickan ska ha öppningen på insidan av vanlig midja utan ”flipp-funktion” men då skulle det nog bli jobbigt att komma åt mobilen eller att ha sladden av hörlurarna där. Jag håller med dig annars om att öppningarna för fickorna i skisserna måste ha dragkedjor.
1973 • hölö
#53
18 maj 2015 kl 14:42
1 Gilla
Har aldrig förstått det där med en liten ficka bak på rumpan. Har 2 löpartights där mobilen får plats. Det ena paret är SOC från stadium. Det andra är Peak performance som likt soc har en ficka på sidan av låret som är stor nog att få ner mobilen så att man kan lyssna på musik under löppasset utan att släpa med en extra mobilhållare som sitter på armen som en tegelsten. Sedan ska ALLA löpartights kunna tvättas i maskin tycker jag. Vem orkar stå och handtvätta?
1988 • Borås
#54
19 maj 2015 kl 09:13
Gilla
@Michael Lindborg Ja visst ska jag också tänka på att skydda mobil mot fukt när material ska väljas. Fint, då har kanske tanken om ficka på utsidan av låret kan funka för fler. Aa det stämmer bra att dragkedjor nertill bör finnas. Jag tog inte med det i skisserna ovan då jag tänkte göra fler skisser och bygga på med tiden som varje funktion och detalj diskuteras. Så snart kommer jag nog med skisser med era förslag om reflexer och dragkedjor.

Det är ett projekt som jag håller på med som kan leda till framtida produktion. Utifrån era synpunkter - skissar jag och försöker uppnå lösningen till de mest omdiskuterade problemen. Jag tror att det kan vara intressant för alla att få höra om varandras gemensamma problem ur olika löpares perspektiv när det gäller löpartights. Tycker det här med att diskutera i forum är intressant, kanske kan de 'ultimata' löpartightsen utvecklas fram!
1988 • Borås
#55
19 maj 2015 kl 09:13
Gilla
@Christian Kreisel Absolut! ska få med andningspaneler på de nödvändiga ställena.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.