Löpning Övrigt 6 inlägg 2907 visningar

Laddad och taggad på tävlingsdagen!

Alexander Leskovec
1964 • Nybro
#1
16 april 2016 - 22:26
Gilla
Jag brukar vara ganska taggad inför tävling men det klingar av totalt på tävlingsdagen. Några gånger efter att jag värmt upp har jag känt mej så trött att jag tvivlat på att jag kan springa loppet, oftast går loppet över förväntan. Funderar på om detta är mentalt, har ibland provat att peta i mej en bannan, kakor, choklad för att känna mej piggare men kan inte säga att det hjälper. Tävlingar på fm är värst, vad har ni för knep för att vara på hugget på startlinjen?
Irene
1968 • Åstorp
#2
16 april 2016 kl 22:52
Gilla
Fast om loppet går över förväntan är väl problemet ganska litet?
Alexander Leskovec
1964 • Nybro
#3
16 april 2016 kl 23:01
Gilla
Bra iakttagelse! Vill gärna känna mej taggad och på topp när loppet startar, känns inte ok att vara taggad i veckor sen stå på startlinjen o känna att man helst bara vill gå o lägga sej.
1984 • Stockholm
#4
17 april 2016 kl 13:20
Gilla
Gissar att det är naturlig del av den förväntansångest som många känner innan man ska ta ut sig mkt fysiskt. Känner samma sak och tror du ska vara mer orolig om du inte vill försvinna ner under ett täcke innan start.
Alexander Leskovec
1964 • Nybro
#5
17 april 2016 kl 13:58
Gilla
Johan! så är det nog, började fundera lite på just det efter att jag skrev inlägget och kom till ungefär samma slutsats. Funderar ändå på om man var taggad och på hugget innan start så skulle den positiva energin föra en framåt och resultatet bli ännu lite mer över förväntan.
1979 • Göteborg
#6
17 april 2016 kl 14:24
Gilla
Jag brukar vakna och känna mig helt orkeslös på tävlingsdagen. Hinner fundera om det ens är värt att ställa upp. Lite som en reaktion av spänning/oro dagarna som släppt under natten. Förra året när jag satt i bussen på väg till Risveden Terräng orkade jag knappt hålla mig vaken, vilken är en kontrast till mitt vanliga jag,då jag är som piggast från morgon till eftermiddag. Är överlag slö och väldigt disträ fram tills jag ställer mig i startfållan då kickar kroppen igång och jag blir genast taggad. Skulle jag försöka tagga upp mig tidigare tror jag att luften skulle pysa ur mig en smula. Vi är väl alla olika och det centrala är väl hur vi känner efteråt runt vad vi presterat.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.