Löpning Kläder, Skor & Prylar 32 inlägg 8030 visningar

Lönt att reklamera...

Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#1
14 oktober 2008 - 11:39
Gilla
Jag har ett par Kayano 14 som jag gått/joggat i 15 mil och det har börjat blivit hål i bakkappan på bägge skorna...Nu har jag visserligen knotiga hälar men ändå...Känns trist att behöva sätta silvertejp på så nya skor! Jag tror ju inte jag blir hjälpt av ett nytt likadant par....håller säkert lika kort tid.I så fall byta märke eller modell?
< < < 1 2 > > >
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#21
15 oktober 2008 kl 12:29
Gilla
Du skall reklamera skorna. Skor för 1800 skall inte gå sönder så snabbt! HAr du inte kvittot kanske du har ett utdrag från ditt konto om du betalade med kortet. Då ser man ju för vilken summa du handlat och var. Jag hade ett par mizuno som blev hål i efter 4-5 månader på meshen. Kunde inte hitta kvittot, men då räckte det med kontoutdraget. Fick ett par helt nya men bytte då till asics och la till mellanskillnaden. Det var dock en hel del strul innan jag fick byta och jag höll på att tappa förtroendet för löplappet, men en säljare vid namn Victor återupprättade förtroendet för dem. (kanske samma victor som i tråden?)

plugga på på köparens rätt och presentera detta för dem. Lycka till!!!

Sophia I.
1983 • Malmö
#22
15 oktober 2008 kl 17:49
Gilla
Klart du ska reklamera!

Kolla det här: http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=622&lngArticleId=133

Man har 3 år på sig att reklamera en vara (om det är fel på den) men det måste ske senast 2 månader efter att man upptäckt felet. Och ett par löparskor ska inte vara utslitna efter 15 mil.

Hade en föreläsning med en kvinna som sitter i allmänna reklamationsnämnden för några veckor sedan och hon tog upp just allt detta kring reklamationer, hon sa också att det ska räcka med kontoutdrag om du inte har kvittot kvar. Löplabbet kan också bli skyldiga till att ersätta dina resor från/till butiken och om du tvingats gå från jobbet och fått mindre lön (allt detta ska givetvis gå att bevisa). Men det kanske är att gå för långt:)

Hoppas du får ett par nya skor!
Anders Löfgren
1974 • Malmö
#23
15 oktober 2008 kl 18:05
Gilla
Jag tor dessutom det är up till butiken att åtgärda felet och inte att man själv ska behöva gå till skomakarn. De har två chanser på sig att fixa det, sen kan man häva köpet.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#24
15 oktober 2008 kl 23:14 Redigerad 15 oktober 2008 kl 23:20
Gilla
Benny, ja det var jag.. Jag kommer ihåg dig, men det med att det är krångligt är ju att företaget måste kunna redovisa alla siffror ifall det skulle komma en kontroll.

Men jag jobbar inte för företaget längre, slutade på egen begäran, och jobbar inte heller nån annan sportkedja..
Vill klargöra detta så det inte blir sånt jävla liv som förra gången.

Jag är inte i den branschen alls längre, men om nån vill anställa mig som skoexpert så är det bara att kontakta mig. haha..
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#25
16 oktober 2008 kl 14:55
Gilla
Victor. Vad tråkigt att du inte jobbar där längre! (kanske inte om du själv valde att sluta iof) Jag tyckte det löste sig bra! Vad menar du med ett sånt liv som förra gången?

tror du man kan få behinneinflammation på grund av fel skor? sedan jag började springa med asicsen så har jag fått ont. Skulle kanske ha fortsatt med mizunon. Jag tänker inte reklamera så du kan känna dig fri att säga vad du tycker. Jag kanske skall köra på och hoppas att kroppen vänjer sig så småningom!
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#26
16 oktober 2008 kl 18:29 Redigerad 16 oktober 2008 kl 18:30
Gilla
Benny:

Vilken sko var det nu igen som du fick?

Har för mig att du hade en Rider i Mizuno och du valde en nimbus i Asics?

Det ska enligt mina utbildningar vara så att Nimbus har mer dämpning. Men man kan få benhinneproblem av lite olika skäl, har du dragit upp för mycket på träningen på för kort tid så kan det bero på det.

Jag lämnade av förklarliga skäl som vi inte ska gå in på.

Och det som jag nämnde ang massa liv förra gången var när jag skrev i ett par trådar för ett tag sen och folk blev upprörda, likaså jag.
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#27
16 oktober 2008 kl 20:48
Gilla
Vctor:

Jo stämmer precis med skorna. Har asics nimbus 10 nu. efter midnattsloppet fick jag ont i låret vilket ledde till att jag fick vila några veckor, provade 5km en gång i veckan för att se om det blev bättre. När jag väl kände att jag kunde börja springa igen blev jag förkyld. Efter ca 1 månads träning är jag tillbaka igen. Springer långsammare än på väldigt länge förutom vid ett tillfälle då jag låg på en näst intill m,in max prestation i ett par km. har även provat att byta löpsteg till framfota under ett par kilometer.

Hade ont i smalbenen innan detta, men det blev mycket värre när jag skulle soringa två dagar senare. Kändes som någon slått mig med ett järnrör över bägge benen och fick sänka farten rejält för att överhuvudtaget kunna ta mig fram. Typ 7 min/km Har lite ont och det "hugger" lite i smalbenen imellanåt.

Hade aldrig de problemen med mizuno. Även då jag ansträngde mig fartmässigt och distansmässigt! KAn ju vara att jag är i en svacka eller något och att det också ställer till det, men jobbigt är det.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#28
17 oktober 2008 kl 00:39
Gilla
Du behöver nog vila lite i första hand, sen så rekommenderar jag dig nog att gå till sjukgymnast alternativt en naprapat.

En annan lösning är kanske inlägg, men eftersom du har haft skor som funkat innan så är det inte den bästa lösningen då den bara tar bort symptomen på sin höjd, den löser ju egentligen inte några problem i det långa loppet.

Löplabbet har en riktigt bra extraarbetare som är sjukgymnast, ring dit och fråga efter Stian, så kan han hjälpa dig.
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#29
17 oktober 2008 kl 14:08 Redigerad 17 oktober 2008 kl 15:31
Gilla
Jag lämnade in skorna i onsdags och fick tillbaka dom igår torsdag!!! Snabb service och inget tjafs....Så nu har dom klistrat på förstärkningar på bägge mina hälkappor...Hoppas det håller bättre! Bra Löplabbet i Malmö!
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#30
17 oktober 2008 kl 17:32
Gilla
Skönt att det löste sig Pelle!

Pernilla Karman
1984 • Stockholm
#31
29 oktober 2008 kl 15:29
Gilla
Ett par löppskor ska inte ens hålla i tre år, apropå reklamationslagen. Dämpningen "torkar" efterca 2 år, om inte innan, beroende på hur man använt skorna. Sedan är det ju så att de håller ca 100-150 mil. Vissa springer ut skorna på ett halvår.
Reklamationslagen är ju till för "fabriksfel".
Att hälkappan går sönder efter 2 månader är ju inte acceptabelt.
Sedan sliter ju vissa människor på skorna mer än andra. Kan inte sköta dem helt enkelt.
Reklamationer är ett svårt kapitel och kunden har verkligen inte alltid rätt.
1976 • Hunnebostrand
#32
29 oktober 2008 kl 15:49
Gilla
Ett litet inlägg från Skohörnan i Hunnebostrand angående reklamationer. Om skorna går sönder o ser ok ut! Reklamera dom drabbar inte affären mer än själva reklamations jobbet. 2 år tycker jag e lång tid för skor att hålla. Beror såklart på vad för typ av sko användningsområde etc etc. Men en vanlig prommenad sko håller ju i sömmar etc i många år men som sagt sulan/dämpning kan ju ta en del stryk. Men snälla gör inte som Kenneth Kula. Gör alltid reklamation med ett leende. Alla vill bli nöjda kunden så att han/hon kan använda produkten säljaren så att han/hon kan sälja mer till samma kund o få den att rekomendera andra att köpa hos en.

Mvh

Micke
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.