Löpning Skador & Rehab 22 inlägg 19960 visningar

Hälseneproblem - Sko med mjuk hälkappa!?

1971 • UMEÅ
#1
8 februari 2019 - 15:17
Gilla
Hej!
Har haft problem med ena hälsenan från och till under snart 2 år. Området som smärtar är mkt litet och är exakt där vid kanten på hälkappan. Kan någon tipsa om en pronationssko som har en mkt mjuk hälkappa. Jag har märkt av att problemen blir mindre om det inte tryckbelastas exakt på det området.

Rehab - Har testat excentriska tåhävningar 2 ggr dagligen sista 7 månaderna, men det ger ej med sig. Även stötvågsbehandlingar då det blev mer eller mindre bra....sedan kom det tillbaka några månader senare, vid nya stötvågsbehandlingar då så bet det inte alls lika bra.

Nu orolig för att det har blivit ngn typ av kronisk skada !?

Ngn med liknande erfarenheter över längre tid?
< < < 1 2 > > >
1981 • Kalmar
#21
12 februari 2019 kl 21:34
Gilla
Jag åkte på, vad de kallade, hockeyhäl. Kanske inte riktigt samma grej men jag hade också problem med just hälkappan på skorna. Det blev bättre om jag undvek att springa en tid, men det kom direkt tillbaka efter några rundor pga av trycket från hälkappan. Testade att kula ut hälkappan på alla skor men det blev liksom aldrig så bra ändå. Jag hade asics.
Bytte, mest av en tillfällighet till adidas och har inte märkt av något alls i hälen efter bytet. Tycker de fungerar bra med stödet mer på sidan av hälen.

//Jonas
Holmsund
#22
14 maj 2019 kl 22:59
Gilla
Vet en riktig fotguru som hjälpt många löpare och icke-löpare att komma tillbaka från smärta. Anders Nordström. Han fokuserar på att bygga upp styrka och rörlighet hela vägen från foten och upp i kroppen samt att man ska hitta tillbaka till ett avslappnat rörelsemönster och sitt naturliga ”löphjul”. En sko kan aldrig kompensera för en svag fot.
Anders har just släppt ”Fottrappan” som går att ladda ned gratis (!) från hans Instagram: @anordstrom_com.
Han brukar även vara behjälplig med att svara på frågor om du kontaktar honom.
Själv lever jag numera i ”barfotaskor” till vardags och springer i vivobarefoots Primus SG. Men jag gjorde en väldigt försiktig övergång från uppbygga, stödjande och dämpade skor till noll-drop och tunn, odämpad sula. Rymlig tåbox är jätteviktigt för att inte få felvinkling på stortån (invinklad stortå gör att fotvalvet sjunker in och vristen blir felvinklad, vilket leder till fel vinklar i knän, höfter... ja du fattar.

Jag kan bli öm i hälsenan om jag tappar tekniken och börjar springa för mycket med vaderna i stället för att lyfta hälen (hamstrings, rumpa) i varje steg.

Lycka till, hoppas du blir av med smärtan!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.