Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 593 visningar

Stukning????

1992 • Linköping
#1
10 mars 2009 - 19:15 (Redigerad 10 mars 2009 - 20:41)
Gilla
Hej alla Löpare!!!
Jag är en kille på 17år.
Den 21 Januari stukade ja foten när vi spela basket på gympan.
Det var en rejäl stukning och det knäckte till i hela foten så man hörde det.Jag linda om foten rätt så snabbt efteråt.De första typ 5 dagarna kunde ja inte över huvudtaget gå på foten nånting.Kunde knappt röra mig.Men vi röntgade foten och det var ingen spricka eller liknande.Efter c:a vecka kunde ja gå lite på foten med hjälp av kryckor,fast det gjorde ont.Ytligare 1-2veckor senare kunde ja slänga kryckorna och gå långsamt på foten.Efter hand så blev det bättre och bättre och efter c:a 4 veckor så kunde jag gå normalt på foten.Men ingen löpning.Nu efter c:a 7 veckor så börjar ja bli sugen på att sätta igång med löpträningen igen.Jag var idag ute och joggade 30min.Sprang både uppför,nerför och på plant underlag.I uppförs och nerförsbacke kände ja inget i foten.Men på plant underlag så känns det ordentligt i foten.Men ja kan springa med det.Men det känns vid varje frånskjut på plant underlag.Det ska tilläggas att ja jogga i väldigt lugn fart.Så fort ja försöker pressa på så bränner det i foten.Så nu kommer frågan.Ska jag fortsätta springa som jag gör??
Eller ska ja vänta ett tag till.Känner att ja inte kommer någonstans.Det blir inte bättre och ja blir så himla frustrerad över att ja inte kan springa!!!
Så vad ska ja göra.Om inte springa,finns det några bra tips på övningar för en stukning.Det är vänster utsida av foten som jag har ont.Ungefär vid knölen.
EXTREMT TACKSAM ÖVER ALLA SVAR!!!!!
1984 • Göteborg
#2
10 mars 2009 kl 20:09
Gilla
Hallå!
Stukade själv foten i slutet av oktober. Höll upp helt tills i jan. började springa lite lätt men fick ganska ont efteråt. Höll mig till alternativ träning t.ex. spinning. Men tyckte inte att foten blev bättre och hade värk av och till. Besökte en ortoped nu i förra veckan för att jag ville höra vad en läkare hade att säga om foten. Ortopeden bedömde att eftersom jag inte på något sätt var instabil eller fick ont av någon speciell rörelse så är det inga problem med att belasta foten. Jag får alltså springa fast att det gör ont. Ortopeden förklarade att jag kände av värk som en "rest" från själva skadan. Så nu har jag börjat med löpningen igen och det känns helt okej. Så har det varit för mig i alla fall. Men alla är ju olika. Din stukning är ju relativt färsk fortfarande. Om jag hade varit du hade jag tagit det lugnt med löpningen ett litet tag till för att inte förlänga läkningsprocessen. Man måste låta skadan ta sin tid att läka, så är löparlivet. Testa att googla ledbands skador finns massa att läsa och bra övningar. Det bästa är att läsa på om sin skada. Hoppas du blev lite klokare av detta. MVH / Jeanette http://traningslara.se/blogg/category/idrottskador/ http://www.evajurenikova.com/other/ledbandsskador_fotled.pdf http://www.fothalsan.se/fotskada/skadx.htm
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.