Löpning Kost & Näring 8 inlägg 1391 visningar

tips på recept!

1986 • malmö
#1
11 mars 2009 - 13:20
Gilla
Tipsar här om keso plättarna som jag tycker är helt fantastiskt goda.

ingredienser:
2-3 ägg
en liten kesoburk
3 msk dinkelmjöl
lite salt.

rör ihop eller mixa alla ingredienser och stek i smör.

jag brukar äta mina med hallon och blåbär till.

Finns det någon annan som har något tips på goda, nyttiga recept??
csaba
1973 • Malmö
#2
11 mars 2009 kl 18:29 Redigerad 11 mars 2009 kl 18:32
Gilla
Här har ni en Ungersk pastarecept !
(en riktigt billig kolhydratbomb till alla löpare och har varit omtyckt av alla som har smakat av mig) = är mycket godare än det låter.

POTATIS PASTA:

- Potatis (kokt) (ungefär lika mycket som pastan)
- pasta ( jag brukar ta ”farfalle”, som liknar en flyga)
- lök
- paprikapulver (MYCKET , jag brukar ta en halv burk ca. 100g)
- svartpeppar
- salt (mycket)
- eventuellt lite vitlök
- korv (inte nödvändigt, men jag brukar ta korv med lite smak typ.chorico)


Riv och stek löken i lite olja, när den är klar ta av den från plattan och blanda i all paprikapulver (obs. ta av från plattan eftersom den bränns vid lätt) och svartpeppar (efter egen smak) och Mycket salt (eftersom både pastan och potatisen tar bort mycket) och eventuellt presa i lite vitlök om det önskas.
Blanda den till en röd gegga (jag brukar hälla i lite vatten,så att det blir lite lösare).När den är klar…
blanda i och mosa (grovt) den kokta potatisen (som jag brukar koka den i små bitar = kokar snabbare och ska endå mossas).
Det ska bli en röd potatismos aktigt (fast det gör inget om det är lite bitar).
När allt är klart blanda i den kokta pastan och eventuellt lite korv (i bitar).
Blanda rejält.

Obs. som sagt akta paprika pulvret (den får inte brännas = förstörd)
Och kan behövas mer salt efter.


En billig kolhydratpasta ( att ladda med till kanske ett Marathonlopp) ;-)
Potatis, lök och pasta kostar ju inte många kronor och som sagt det är godare än det låter.

SMAKLIG MÅLTID !

Per Bjuhr
1988 • Borås
#3
11 mars 2009 kl 22:44
Gilla
blir att ställa sig framför spisen snart och testa dessa recept :)
1973 • Mjölby
#4
12 mars 2009 kl 06:53
Gilla
Ska skriva ut och ge dem till frun. ;-)

Någon som gick på det?
1956 • Falköping
#5
13 mars 2009 kl 11:16
Gilla
Tack csaba!
Jag gjorde en rejäl sats av ditt recept i onsdags och åt två gånger av den igår på jobbet.
Det var supergott och som du sa "mkt godare än det låter".
Jag älskar både potatis och pasta men har aldrig tänkt på att kombinera i samma rätt.
Kan varmt rekommenderas!
Nu känner jag mej fulladdad för Skövde 6h i morgon.
Tack!
1987 • Nyköping
#6
15 mars 2009 kl 19:24
Gilla
PAHH! Jag gjorde potatispastagrejen idag. Jag åt kanske lite för mycket, och är nu mätt på ett väldigt.... annorlunda sätt. Men redo för långpass imorgon, så it´s all god. Bra där!

Hajk!
1981 • Linköping
#7
23 februari 2010 kl 21:11 Redigerad 23 februari 2010 kl 22:19
Gilla
Kan inte fatta att denna tråd inte fått fler intressenter!

Josefine, stort tack, kesoplättarna står nu ofta på matsedeln! Jag brukar "pimpa" dem med rivna morötter, kanske lite spenat och fullkornsmjöl. (tyvärr pimpade jag den idag även med lite rivet finger, kändes sådär som vegetarian, men då endast jag smaskade plättar försökte jag glömma det hela).

Min bästa kesorätt för 2-3 är:

1 burk keso (500g)
1-2 avocado
2 tomater
1/2 röd lök
salt & peppar

Hacka avocado, tomat och lök. Blanda med salt, peppar och keso. Gör vitlökssmör och smörj en delad ciabatta (2 halvor) per person. Grilla en stund i ugnen. Ös på med kesoröra och njut. Ständig sommarmiddag när vi inte orkar laga :-)

Annars denna:

Marinera en påse quornbitar (kan lätt bytas ut mot kyckling) i olja, vitlök och oregano.
Stek quornbitarna så att de får lite färg.
Häll på en matlagningsgrädde (eller vanlig grädde om ni som jag skyr tillsatser, då kan man ju blanda ut med mjölk om man är fettfobiker)
Låt koka ihop, salta peppra
(någonstans här undertiden kokar du valfri pasta)
När såsen ser klar ut häller du i fetaost efter tycke och smak (ett paket brukar vara bra, men du, köp riktig feta och ingen komjölksfeta)
Tag från värmen, häll på oliver (eller servera dessa bredvid) 1-2 hackade tomater och servera genast med pasta
Garnera med lite ruccola.

Få ingredienser, lätt gott och bra uppladdningsmat.

now, give me yours.
csaba
1973 • Malmö
#8
23 februari 2010 kl 22:15
Gilla
O, bra Karin.
Min "gamla" pasta recept kommer jag att ladda till, till Skövde 6H.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.