Löpning Stockholm Marathon 5 inlägg 189 visningar

Matuppladdning

1968 • Skarpnäck
#1
14 maj 2009 - 11:21
Gilla
Vad är en bra matplanering veckan innan loppet? Kolhydratrik kost föreskriver Stockholm Marathon i sitt utskick. Men vilken typ av kolhydrater? Och är det bara pasta som gäller?
Erfarna löpare - ge mig era tips så blir det kanske en liten artikel med länkar på SvD.se.
1954 • Karlshamn
#2
20 maj 2009 kl 10:35 Redigerad 20 maj 2009 kl 10:42
Gilla
Ola
Ät det du är van vid. Ta lite extra med kolhydrater vid varje måltid+ ev mellanmål, men överät inte. Ät bröd, ris, pasta eller gryn. chocka inte magen med något nytt eller ovant.
Jag gör mitt 8:e i Stockholm, 15:e maran totalt.

LYCKA TILL !!!
Bruce B.
1962 • Söråker
#3
20 maj 2009 kl 10:55
Gilla
Jag har hört att Vitargo är bra för kolhydratladdning. Är det någon som ha provat?
1954 • Karlshamn
#4
20 maj 2009 kl 18:02
Gilla
Bruce.
Jag har provat men jag kan inte säga att det var någon skillnad, mer än att det blev dyrare. Funderar på att ta några "runekakor" med mig, som jag gjorde inför mina sista långpass. Kan kanske ge en energikick när man behöver den. Problemet för osss som håller på länge är ju att vi inte får tillräckligt med näring även om vi kolhydratladdar aldrig så mycket. Kanske kan man samla på kolhydrate till 3 tim löpning. Vilken vanlig arbetsdag utför man utan mat på 6-7 timmar?? Lätt mellanmål ca 2 tim före start, 4,5-5 timmars hårt arbete, 30 min innan du får något i dig= 6,5-7 timmar utan mat. Tror fan att man är hungrig. Många av kostråden som ges verkar vara till för de som springer 2,5 - 3.5 tim.
1975 • Växjö
#5
21 maj 2009 kl 19:19
Gilla
Min upplevelse är att matuppladdning visserligen är bra, men extremt överskattat. Sunt förnuft räcker. Ät lite mer kolhydrater 2-3 dagar innan, det räcker gott och väl. Sprang själv en mara för två veckor sedan och åt bara tre mackor med leverpastej till frukost. Det gick bra ändå, fast det var ju inte planerat att bli 42km, det bara blev så i slutändan.

Men en hel veckas matuppladdning, det funkar inte för en normal människa. Men jag kan naturligtvis ha fel. Själv kommer jag att äta en kycklingfile med ris kvällen innan, samt samma måltid innan loppet. Kommer ladda upp med chilinötter på frukosten, då jag garanterat blir törstig och dricker massa mjölk och vatten. Det räcker för min del, men det kanske inte funkar för andra. jag tror inte du behöver satsa för mycket på käket, folk gör ofta misstaget att äta för mycket innan marathon. Det servras väl lite bananer under loppet också tror jag. Hoppas de har lite kex också. Funderra på att hoppa in i en kiosk och köpa en påse chips om energibehovet och magen vill ha käk under loppet. Men ett par red Bull kan räcka gott det med.

kanske inte var så bra tips jag kom med, men jag önskar lycka till!!

mvh
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.