Löpning Träning 9 inlägg 977 visningar

Slut på orken fast lusten finns där

fru Lindh
1968 • Finland
#1
17 september 2007 - 19:43 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla 
Ställer ingen direkt fråga, men vill gärna höra om nån annan har stora olikheter i era pass. Den senaste månaden har jag varit jättetaggad och motiverad,mått bra och njutit av joggandet.Lagt till lite backträning och intervall, gått på spinning .Äter som förr och sover bra, eftersom vår nattsuddar-son på dryga 2 år haft en lugnare period.
Men joggandet .. de senaste passen har varit så tröga att man inte tror det är sant.Huvudet vill,men fötterna strejkar.En gång kan jag överse och tänka att det är ju skönt att komma ut iaf. Men när det känns som kondisen har tagit 100 steg bakåt( och jag är inte i toppform precis) så undrar man.Känner mig frisk och kry annars. Nån som har tankar kring detta?
/Lindh
1973 • Åkersberga
#2
17 september 2007 - 20:25 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Inga idéer men känner igen mig en hel del! Sprang en kort runda i dag och fötterna & kroppen kändes som den gjort de senaste gångerna: som bly! Vet inte heller varför det är så här, jag har tränat lite mindre de senaste veckorna så jag har inte tagit ut mig direkt. Börjar kännas lite oroväckande då jag ska springa tjejlidingöloppet om 13 dagar!!!
1981 • Dals-Ed
#3
17 september 2007 - 20:28 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Känner absolut igen det där. Som motionär kommer dalarna oundvikligen och motgångarna sätter sig så lätt mentalt.

Har du några träningsmål/tävlingsmål med din träning? Brukar gå lättare om man har något man tränar inför när det går som tyngst. Kan ligga ett år i framtiden men ändå.

Annars kommer det lossna till slut såvida du inte har nån virusinfektion eller så men verkar ju inte vara det, gäller bara att kämpa på och låta det ta sin tid.
fru Lindh
1968 • Finland
#4
18 september 2007 - 07:58 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Skönt att man inte är ensam om detta ändå!
Mål..ja,inga tävlingar -motionslopp hellre,vill ju bli lite snabbare och dessutom tappa något kg -för tillfället är jag nöjd med att köra såhär.
Gustav föreslår förändring eller lugn o ro.Jag har planerat att springa i elljusspåret när det passar in med jobbet ( borde bli en ggn/ vecka fr o m oktober). Är konstigt låst i mina rutiner;helst vill jag jogga samma tid på kvällen, t o m kände jag motvilja att springa "fel håll" ...är lite galen :) Lugn o ro tar jag in på det viset att jag inte plågar mig själv- funkar inte joggandet en kväll så går jag raskt.Vågar bara inte lämna bort träningen eftersom det bor en soffpotatis i mig,som måste motas hårt!

Ja,som Gustav antog så kommer o går dessa trötthetsperioder i mitt liv.Kan bara inte komma på orsaken,och vad bästa botemedlet är.Men -jag tar en dag i sänder. Tack för era kommentarer!
1974 • Göteborg
#5
18 september 2007 - 08:52 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Jag hade en liknande känsla under en preriod förra sommaren. Det visade sig vara järnbrist. Kanske värt att kolla upp?
1979 • Göteborg
#6
18 september 2007 - 12:31 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Fru Lind - "det bor en soffpotatis i mig, som måste motas hårt" hehe jag blev så glad när jag läste det :) för jag är preciis likadan. Tränar jag inte på 3 dagar kan det vara kört! Skönt att det inte bara är jag som inte är en natural born runner.....
Kolla du upp lite prover som Lars tipsade om, om det inte ger med sig....förutom järnbrist så kan man även få underproduktion av thyroideahormon (vanligt hos kvinnor) som gör en trött och slö. Även B12-brist (som är ganska vanligt även hos folk som ÄTER kött) kan göra dej möör så att säga. Lätt att ta sådana prover på vårdcentralen om man vill.
Vilket fall...keep going strong!
Anna Gradmark
1981 • Umeå
#7
19 september 2007 - 21:27 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Hej på dig!
Jag känner oxå igen svack-känslan. Ett tips är att vila lite från löpningen och byta träningsform. Försök att träna lika mycket eller lite mer som du gjort tidigare men på andra sätt. Varva gärna kondition med styrketräning.

Jag tycker det kan hjälpa ibland att byta från löpningen till gruppträning som step, spinning och body pump. En-två veckor med annan träning kan ibland räcka långt och man känner orken komma tillbaka. Så länge du känner dig frisk så är det bra att du förösker hålla i gång.

Ibland kan det vara så att man springer snabbare och att det därför känns tyngre utan att man tänker på det.

Lycka till!
Anna
fru Lindh
1968 • Finland
#8
21 september 2007 - 19:18 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Hej igen=)
Tackar för era svar,underbart forum att få råd och igenkännanden från andra!Något jag behöver som springer alldeles ensam ,nån att bolla träningstankar med.
Magnus,du har säkert rätt i mycket du säger.Jag vill gärna ta i -backar och spinning kom som nytt på programmet i september. Innan spinningen hinner jag inte käka lunch och middagen blir också sen.Mellanmål har kanske ändå blivit FÖR mycket på menyn.

Men en stor tröst är,att jag kommer igen! Jag ger för 17 inte upp joggandet när jag för en gångs skull har fått in det som en vana. Så nej, nån paus på en vecka eller två vågar jag helt enkelt inte,med hänvisning till soffpotatisen ";)

Joggade min vanliga runda igår och idag och det var så skönt! Ju mer vana jag får desto viktigare verkar rätt klädsel (har en tendens att dra för mycket på mig) etc att vara.När allt är perfect så "flyger" (hehehee) jag fram.

Jog on friends!
Lotta Fredstam
1967 • SOLLENTUNA
#9
22 september 2007 - 09:08 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Hejsan!

Jag känner igen mig precis i din beskrivning. Orken är det inte fel på, men benen är som stockar, särskilt från knäna och neråt. Jag hade samma trassel i våras och tror att det var förstadiet till benhinneinflammation. Jag fick då tipset att vila - mer än jag tyckte var lämpligt - och det funkade. Jag kunde springa Sthlm marathon för första gången, som planerat! Det här med järnbrist var ju också ett bra tips.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.